פרסום ראשון: קצין בכיר לשעבר נחקר באזהרה במח"ש
בעקבות תפנית דרמטית בחקירת פרשת רונאל פישר וערן מלכה הגיע בצהריים קצין בכיר מאוד לשעבר במשטרה למשרדי המחלקה לחקירות שוטרים. בשל צו איסור פרסום לא ניתן לומר עדיין מיהו הקצין
החל השלב השני בחקירת פרשת פישר-מלכה שבמסגרתו ייחקרו דמויות בכירות: היום (יום ב') בצהריים זומן לחקירה באזהרה קצין בכיר מאוד לשעבר במשטרה - והוא התייצב במשרדי המחלקה לחקירות שוטרים בירושלים. בשל צו איסור פרסום לא ניתן לפרט את החשדות נגדו. בעבר עלה שמו של הקצין בהקשר של פרשיות אחרות, אך לא הוגש נגדו כתב אישום באף אחת מהן.
בשבוע שעבר התרחשה התפתחות דרמטית שבגינה ביקשו במח"ש צו איסור פרסום שגרר גל שמועות בנוגע למעורבות בכירים. סביר להניח שעם פתיחת החקירה נגד הקצין הבכיר יצומצם היקף הצו לפי דרישת מערכת אכיפת החוק שמודעת לכך שמידע רב כבר דלף.
קצין המשטרה ערן מלכה נאשם כי קיבל שוחד מעורך הדין רונאל פישר תמורת מידע מחקירות משטרה שנגעו ללקוחותיו. מלכה שימש בתקופה הרלוונטית קצין חקירות, ובתוקף תפקידו החזיק בסודות כמוסים של יחידות החקירה הרגישות ביותר. פישר ומלכה נאשמים בלקיחת שוחד, במתן שוחד, בקבלת נכסים שהושגו בפשע ובקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. עו"ד רות דוד נאשמת אף היא בקבלת נכסים שהושגו בפשע ובשיבוש מהלכי משפט.
מלכה נהג לעדכן את פישר בתיקים רגישים, והשניים היו מתאמים ביניהם את הדרך ליצור קשר עם גורמים הקשורים לאותם תיקים, על מנת שאלה יהפכו להיות לקוחות של פישר, והוא יגיש להם חומרים הקשורים לחקירה, ויבהיר להם שיש לו קשרים במשטרה, ימסור להם פרטים מוכמנים מתוך החקירה, ויציג להם שיש ביכולתו לסייע להם. השניים קיבלו סכומים הנאמדים במאות אלפי שקלים, "שאותם חילקו ביניהם באופן שווה". כך טענה באחרונה התובעת עו"ד קרן אלטמן.
בכתב האישום נטען כי לשם העברת החומרים האמורים יצר מלכה כתובת אי-מייל שכונתה "אלפוניו-7", ודרכה נהג לשלוח למחשבו של פישר את החומרים האמורים, כאשר בד בבד עם המשלוח הורה מלכה לעדת המדינה בפרשה, באמצעות הודעת "וואטסאפ": "כנסי ל-7". היא הייתה מדפיסה את החומרים מתיבת האלפוניו 7 ומעבירה אותם לידיו של פישר, או מניחה אותם עבורו במגירה ייעודית לכך במשרדו. בנוסף, נהג הנאשם מלכה להעביר לפישר מידע חסוי, הידוע לו מתוקף תפקידו, במסגרת פגישות שנערכו ביניהם וכן באמצעות הודעות "וואטסאפ".