צפו: כך נראים המקומות שננטשו בהתנתקות
עשור אחרי - חוף הדקלים הוא "הריביירה של עזה" ועל חורבות גני טל הקימו לונה פארק. "צילומים של כאב וגעגוע", אומרים מפונים על התיעוד של כתב "לה סטמפה" האיטלקי. הסיפור המלא ועוד תמונות - ביום שישי ב"7 ימים"
התמונות שפורסמו אתמול (יום א') בשער "ידיעות אחרונות" וב-ynet - אשר צולמו עבור העיתון האיטלקי "לה סטמפה" ומציגות את המבנים שהקימו הפלסטינים על הריסות גוש קטיף - גררו אתמול שלל תגובות נסערות.
רועי צאיג, שפונה מהיישוב גני טל, סיפר אתמול: "ראיתי את שער העיתון בבוקר והרגשתי כאב, כמו בכל פעם שמדברים על הבית שלי שהיה ואיננו. שנייה אחרי, הכאב התחלף בחיוך נוסטלגי רחב, כשראיתי שבתמונה הישנה של בניין המועצה ישבו שלושה נערים. בדיוק באותו מקום נתפסנו חברי ואני, לאחר שהברזנו מבית הספר.
"מה שכואב לי באמת זו צורת היציאה מגוש קטיף. ברור לי שהדברים יכלו להיעשות אחרת בהיבט הביטחוני.
אני מעדיף לזכור את הטוב שהיה ולהודות על ילדות מדהימה שעברנו. מה שבטוח שגם עשר שנים אחרי, הגעגוע לא מרפה."
מוכי בטר, אשר פונה מנווה דקלים, היה בעבר מנהל אגף החינוך של המועצה האזורית חוף עזה, וכיום הוא מנהל את המרכז להנצחת מורשת גוש קטיף בניצן. "התמונות ריגשו אותי ועוד רבים כמוני," אמר אתמול בטר. "הייתי עובד מועצה 26 שנה, ולראות את זה ככה, כפי שזה היום, זה ממש קשה. לראות את ישיבת ההסדר בנווה דקלים שהפכה למסגד זה פשוט יום עצוב ושובר את הלב. זה עורר הרבה מאוד תגובות מצד המפונים".
תמונות נוספות ביום שישי במוסף "7 ימים"