שתף קטע נבחר

 

מדינת כלא: פשעים נגד האנושות באריתריאה

הוצאות להורג ללא משפט, עינויים, עבודות כפייה, מעצרים ללא הגבלה, התעללות מינית ומעקבים: דו"ח של האו"ם מצא שאריתריאה מפרה את זכויות אזרחיה. "המדיניות בגבול נגד אנשים שבורחים - לירות כדי להרוג"

לעתים נדמה כי הפשעים שמבוצעים בצפון קוריאה ובאיראן מתגמדים לעומת הפשעים החמורים במדינה האפריקנית: דו"ח של ועדת זכויות האדם של האו"ם מצא כי אריתריאה ביצעה ככל הנראה פשעים נגד האנושות. הדו"ח שפורסם היום (יום ב') מתאר מקרי הרג ללא משפט, שימוש נרחב בעינויים, עבודות כפייה ועבדות לצורך שירותי מין.

 

עוד חדשות בעולם :

ארדואן אחרי המפלה: זה מה שהעם רצה

גרמניה: הבירה ששתה אובמה - בלי אלכוהול

מייבשים את עיראק: מלחמת המים של דאעש

 

"הוועדה מצאה הפרות שיטתיות, נרחבות וחמורות של זכויות אדם שבוצעו באריתריאה בהוראת הממשלה", נכתב בדו"ח הוועדה של האו"ם, שמשתרע על פני 484 עמודים. בדו"ח נטען כי עינויים ועבדות לצורך שירותי מין נפוצים מאוד באריתריאה באופן שברור שהממשלה מעודדת את השימוש בהם. "על פי סיכום הוועדה, ממשלת אריתריאה אחראית לשימוש נרחב בעינויים באזרחים אריתריאים בכל רחבי המדינה".

 

בין שישה לעשרה אחוזים מאוכלוסיית אריתריאה ברחו מהמדינה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בין שישה לעשרה אחוזים מאוכלוסיית אריתריאה ברחו מהמדינה(צילום: רויטרס)

ועדת זכויות האדם של האו"ם ביקשה מהמדינה האפריקנית גישה למידע במהלך החקירה שנמשכה שנה שלמה, אולם לדבריה "לא קיבלנו שום תשובה". אריתריאה מעבידה את אזרחיה במערכת שנקראת "שירות לאומי". שירות זה נכפה על כל אזרחי המדינה החל מגיל 18 לתקופות ארוכות ובלתי מוגדרות, והוא מלווה לעתים רבות ב"מעצרים שרירותיים, עינויים, התעללות מינית, עבודות כפייה והיעדר חופשה".

 

"שירות לאומי" של 18 חודשים נמשך 17 שנה

השירות הלאומי אמור להימשך 18 חודשים, אולם חברי הוועדה שוחחו עם עד ראייה אחד שסיפר כי ברח מהמדינה אחרי 17 שנה בשירות זה. עדי ראייה דיווחו על אנשים שהוצאו להורג משום שניסו למנוע את גיוסם לשירות הלאומי.

 

אריתריאה מחזיקה ברשת רחבה של מתקני כליאה, והיא מגדירה כל אדם שמנסה לעזוב את המדינה כבוגד. למרות זאת, חלק גדול מאוכלוסיית אריתריאה ברח ממנה. על פי הערכת האו"ם, בין 6 ל-10 אחוזים מאוכלוסיית אריתריאה נרשמו במוסדות האו"ם כפליטים.

 

על פי ועדת החקירה, אריתריאה מפעילה מדיניות של "לירות כדי להרוג" לאורך גבולותיה כדי לעצור אנשים שמנסים לברוח ממנה. הוועדה מסרה כי ב-2014 עדיין ירתה המדינה למוות בנמלטים, אף שהממשלה טענה שהיא שמה סוף למדיניות הזאת.

 

כמו כן, הממשלה האריתריאית מפעילה רשת מעקב "נרחבת" שנועדה לפקח על אזרחיה, בשעה ששופטים - שלרוב מרוויחים פחות משני דולרים ליום - אינם רשאים להעניק חוקי יסוד בסיסיים. עוד נכתב בדו"ח שמקרי הרג המוניים בוצעו נגד כמה קבוצות אתניות במדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מהגרים מאריתריאה בלוב
צילום: רויטרס
מומלצים