עוד פינוי-בינוי בשכונת נווה יהושע בר"ג
אושרה תוכנית פינוי-בינוי רביעית בשכונה, הפעם ברחוב הררי, במסגרתה ייהרסו 6 בניינים עם 60 דירות לטובת 3 מגדלים עם 25 קומות ו-240 דירות. בציר ז'בוטינסקי-הרצל נדחתה עתירה נגד פרויקט פינוי-בינוי עם 310 דירות
תוכנית רביעית של התחדשות עירונית בשכונת נווה יהושע ברמת גן: הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז תל-אביב הודיעה היום (ב') כי אישרה באופן סופי תוכנית פינוי-בינוי ברחוב הררי בעיר. במסגרת התוכנית, יפונו 6 בנייני מגורים עם 60 דירות, ובמקומם ייבנו 3 מגדלים בגובה של עד 25 קומות עם 240 דירות בסך הכל, בשטח ממוצע של 95 מ"ר.
עוד על התחדשות עירונית בר"ג בערוץ הנדל"ן :
- צפו: פינוי-בינוי בשכונת מגורים ברמת גן
- ר"ג: אושרה תוכנית ל-310 דירות במגדלים
- תמ"א 38 בר"ג: 3 חדרים ב-1.4 מיליון שקל
בנוסף, מקצה התוכנית 450 מ"ר בקומות הקרקע של מבני המגורים, שישמשו לצרכים ציבוריים כגון גני ילדים ומעונות, וכן שטח ציבורי פתוח וגן ציבורי בשטח של 1.7 דונם. התוכנית קובעת ש-20% מכלל הדירות יהיו קטנות בשטח שלא יעלה על 63 מ"ר (לא כולל ממ"ד). זאת בהתאם להנחיית משרד הפנים להקצות דירות קטנות בתוכניות מפורטות למגורים.
שכונת נווה יהושע ממוקמת בין דרך מספר 4 ממזרח ודרך אלוף שדה מדרום. בוועדה, בראשות גילה אורון, ציינו כי "התוכנית מהווה את המשך המגמה של התחדשות פני השכונה על ידי פינוי מבנים ישנים ובניית מגדלי מגורים, יחד עם פיתוח שטחי ציבור לרווחת התושבים".
תוכניות הקודמות שאושרו בשכונה כוללות, בין היתר, הקמת 3 מגדלים עם 330 דירות במתחם שבין רחוב החולה ממערב ורחוב נווה יהושע במזרח; וכן עוד 3 מגדלים עם 230 דירות ממזרח לרחוב החולה.
נדחתה עתירה נגד 300 דירות בציר ז'בוטינסקי-הרצל
בתוך כך, ל-ynet נודע כי אתמול דחה בית המשפט המחוזי בתל-אביב התנגדות לתוכנית פינוי-בינוי במרכז רמת גן, בצומת הרחובות ז'בוטינסקי-הרצל. במסגרת התוכנית, יוקמו שני מגדלי מגורים בגובה 30 קומות ועוד 3 בניינים בגובה 7 קומות, שיכללו בסך הכל 310 יחידות דיור; יותרו שימושי מסחר וישומר מלון "עדן".
התוכנית נדונה בבית המשפט המחוזי, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, לאחר שאחד מבעלי הזכויות בשטח התוכנית עתר נגד אישורה. במסגרת העתירה נטען כי לא בעל הזכויות לא ידע על הפקדת התוכנית להתנגדויות הציבור, מאחר שלא קיבל הודעה אישית בנושא. לפיכך ביקש לבטל את אישור התוכנית ולאפשר לו להגיש התנגדות; או לחילופין לשנות את הוראות התוכנית.
ואולם, בעלי הזכויות האחרים השיבו לטענות העתירה, ובאמצעות עוה"ד אלי וילצ'יק ושירי לוי ממשרד כהן, וילצ'יק ושות', הבהירו כי התוכנית סבירה וחיובית ויש לקדם את הוצאתה לפועל. הם הוסיפו כי חוק התכנון והבנייה אינו מחייב שליחת הודעות אישיות בגין הפקדת תוכנית, ולא ניתן להחיל בעניינה דרישות נוספות על אלו הקבועות בחוק.
עוד טענו כי משעה שהפקדת התוכנית פורסמה כנדרש בחוק, העותר נחשב כי ידע עליה. מטעמים אלו לא נפל כל פגם בהליכי אישור התוכנית, ולא ניתן לאפשר לעותר להגיש התנגדות באיחור. כאמור, בית המשפט קיבל את עמדת בעלי הזכויות, דחה את העתירה ובכך נסללה הדרך אל הוצאתה לפועל של התוכנית.