אושרה הקפאת הליכים לחברת הבנייה גיה
החברה נקלעה לחובות של כ-30 מיליון שקל ובמהלך השבועיים הקרובים ינסו נאמניה, עוה"ד אלונה בומגרטן ורמי קוגן, למצוא משקיע לחברה. לחברה תשעה פרויקטים פעילים בתחום הבנייה למגורים בהיקף של מאות יחידות דיור
בית המשפט המחוזי מרכז (לוד) אישר היום (ב') הקפאת הליכים לחברת הבנייה גיה בנייה ופיתוח שנקלעה לחובות של כ-30 מיליון שקל. במהלך השבועיים הקרובים ינסו נאמניה למצוא משקיע לחברה. השופטת עירית וינברג-נוטוביץ מינתה את עו"ד אלונה בומגרטן ממשרד נשיץ ברנדס אמיר ואת עו"ד רמי קוגן לנאמני החברה.
בדיון שקדם להחלטת בית המשפט ציינה עו"ד בומגרטן כי מאז הוגשה הבקשה להקפאת הליכים פנו אליה מספר משקיעים מתעניינים שביקשו לקבל נתונים על החברה. "אפשר", אמרה, "להפיל את החברה היום ואז מצבה יהיה גרוע יותר. אנחנו מבקשים תקופה קצרה של שבועיים ימים, נפרסם וננסה לעניין משקיעים. בתקופה הזו ננהל מו"מ".
עו"ד קוגן הוסיף גם הוא: "באים אנשים בסוף דרכם, ומגיעים לחדר 'טיפול נמרץ' ומבקשים פרק זמן של 14 יום כדי להעמיד הצעה. מי ייתן שאם אני וחברתי נעבוד יומם וליל, ניתן את כל הנתונים ובסופו של דבר בעוד 7-5 ימים יעמוד מציע וכל המזמינים יאמרו שתודה שבית המשפט נתן סיכוי".
למרות זאת, חלק מנושי החברה, חלקם מזמיני הפרויקטים שעליהם חתמה חברת גיה, התנגדו להקפאת ההליכים. "מחזיקים אותנו כבני הפרדה", אמר אחד מבאי כוחם, עו"ד ווקיא. כך, גם בא כוחם של העובדים, עו"ד בן יצחק התנגד להקפאת ההליכים. "אנחנו לא מסכימים", הצהיר במהלך הדיון, "אף לא לחופשה ללא תשלום.
החברה ויתרה על העובדים במסגרת הבקשה שהגישה. אנחנו לא רואים כל אזכור לעובד, זולת המנכ"ל. העובדים הבינו שהחברה ויתרה עליהם. הם עומדים על כך שאם זה מצב הדברים, יינתן צו פירוק. אנחנו לא מאמינים בהיתכנות של הליך הקפאה בנתונים אלה".
חשש לקריסה כלכלית טוטאלית
אל הדיון הגיע גם בעל מניות בחברת מאורות גת, צביקה כהן, שציין כי הוא בודק אפשרות להשקיע בחברת גיה. לשיטתו, מהמידע הכללי שקיבל יש היתכנות להשקעה אך הוא אינו יכול לומר בוודאות שהוא יעשה כן. בסופו של דבר סירב כהן להפקיד בקופה 50 אלף שקל לטובת היתכנות השקעתו שכן טרם ביצע בדיקה, כך לדבריו. משקיע פוטנציאלי נוסף, אייל לוין, הבעלים של חברת אייל לוין לבניין המהווה גם נושה של חברת ג'יה הביע התעניינות בהשקעה.
בשבוע שעבר הגישה החברה בקשה להקפאת הליכים לאחר שנקלעה לחובות של 30 מיליון שקל. לפי הבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז, החברה "עומדת בפני קריסה כלכלית טוטאלית" וזאת בעקבות חילוט צפוי של ערבויות.
חברת הנדל"ן צברה, כך לדבריה, חוב של כ-30 מיליון שקל. מצבת החובות של החברה לנושים בדין קדימה נאמדת בכמיליון שקל וכוללת חוב של כ-600 אלף שקל לעובדיה (לא כולל בעלי השליטה), חוב למס הכנס של כ-280 אלף שקל וחוב למוסד לביטוח לאומי בגובה של כ-120 אלף שקל.
לחברה גם חובות לבנקים של כ-18 מיליון שקל, הכוללים חוב של 11.5 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות, 6.45 מיליון שקל לבנק הבינלאומי הראשון. בנוסף, צברה החברה חובות של כ11- מיליון שקל לנושים רגילים.
הפרויקטים של החברה פרוסים ברחבי הארץ, בין השאר באור עקיבא, קרית ים,גבעת אולגה, רעננה ותל אביב. נכון למועד הגשת הבקשה, לחברה תשעה פרויקטים פעילים בתחום הבנייה למגורים בהיקף של מאות יחידות דיור וכ-170 מיליון שקל היקף ביצוע כולל והיא מעסיקה כ-15 עובדים ומספר לא מבוטל של קבלני משנה.
"הפסדי החברה", נטען בבקשה, "נבעו בעיקר מאירועים חיצוניים חריגים שלא היו בשליטתה אשר יצרו 'גיבנות' כלכליות אותן הייתה צריכה החברה לכסות באמצעות הזרמת הון עצמי של החברה ושל בעל השליטה. יחד עם זאת, לחברה פעילות בעלת רווחיות משמעותית בפרויקטים בתחום הבנייה למגורים שמצויים בראשיתם ורובם בשלבי סיום של שלב הביסוס, כך ששולי הרווחיות בפרויקטים אלו עתידים לעלות משמעותית תוך זמן קצר. גיוס משקיע שיזרים הון לקופת החברה לצורך המשך הפעלתה והמשך ביצוע הפרויקטים, יאפשר תחילת פירעון של חובות החברה לנושיה באמצעות הסדר נושים בר קיימא".