עבר תאונה בחופשה האחרונה לפני השחרור, שיקר בתצהיר שמסר - ויוכר כנכה צה"ל
צעיר היה מעורב בתאונת דרכים שבועיים לפני השחרור מהצבא. בימ"ש השלום בחיפה טען כי החייל המשוחרר שיקר בנוגע לנסיבות התאונה, אך הורה להכיר בו כנכה צה"ל לאחר שנמצא קשר בין התאונה להתפרצות מחלה נפשית
בית משפט השלום בחיפה קיבל באחרונה ערעור של צעיר מהצפון, שמחה על החלטת משרד הביטחון למנוע ממנו הכרה לנכות. הצעיר עבר תאונת דרכים ברכב משפחתי שבו נהג במהלך חופשה מהצבא שבועיים בלבד לפני שחרורו מצה"ל, וטען כי בשל התאונה נגרם לו נזק נפשי.
עורך דינו של הצעיר, אלי סבן, ציין כי החלטת בית המשפט ניתנה אף על פי שהשופטים הטילו ספק בגרסתו בנוגע לחומרת נסיבות התאונה. בסופו של דבר הכריעו השופטים לטובת הצעיר בזכות חוות דעת שקבעה כי נמצא קשר אפשרי בין התאונה לבין התפרצות מחלה נפשית שבה לקה הצעיר.
הצעיר טען כי בן דודו הפעוט, בן שנתיים, היה עמו ברכב בשעת התאונה ובכך התעצמו המתחים הנפשיים שבהם לקה. אולם בפועל הצעיר כלל לא הוכיח שהפעוט היה עמו ברכב, אלא נסע לידידות שלו. הצעיר טען עוד כי התאונה הייתה קשה מאוד, אך בפועל היא הוגדרה בינונית מבחינת הפגיעה ברכב.
הצעיר לא נפגע פיזית בתאונה וציין כי לאחר מכן שהה במחלקה הפסיכיאטרית של בית החולים רמב"ם בחיפה, שוחרר ומאז טופל לטענתו על ידי פסיכיאטר. בעקבות הפסיקה תקבע ועדה רפואית של אגף השיקום במשרד הביטחון את אחוז הנכות של הצעיר, והוא צפוי ליהנות מקצבה בסך אלפי שקלים בחודש לצד זכויות כנכה צה"ל.
בא כוחו של הצעיר, עו"ד סבן, ציין כי בתצהירים שהגיש בהליך המשפטי אמר מרשו כי "באותו רגע של התאונה מאוד נבהלתי. פרצתי בבכי, לא ידעתי מה לעשות, חששתי שבן דודי נפגע, הייתי איתו לבד, הייתי בהיסטריה, מבוהל, בהלם, מפוחד. לא הצלחתי לתפקד, הגוף שלי רעד, הרגשתי רע, הגוף כאב לי, הייתי בלחץ עצום ופחדתי ממה שקרה לבן דודי".
בהמשך התברר כי הצעיר לא הגיש שום מסמך על מצבו הרפואי של בן דודו, ולו כזה שמוכיח כי הפעוט נבדק על ידי רופא בתום תאונת דרכים שהוגדרה אצלו כ"טוטאל לוס". בנוסף, לא הוגשה שום עדות לנוכחות הפעוט ברכב. עוד עלה כי המסמכים הקשורים לפגיעה ברכב ושהוגשו לבית המשפט גילו שלא מדובר בתאונה קשה אלא כזו שהוגדרה כאמור על ידי בית המשפט בינונית בעוצמתה. עורך דינו ציין עוד כי לפי השופטים טענות מרשו שלפיהן הוא "הועף לאחור ונפגע בכל חלקי הגוף" - אינן נכונות.
נציגי משרד הביטחון טענו במהלך ההליך בין הצדדים כי אין קשר בין מצבו הנפשי של הצעיר לתאונת הדרכים והסתמכו על חוות דעת של מומחה מטעם המשרד. חוות דעת של הצעיר גרסה מנגד את ההפך, אולם בסופו של דבר הכריע מומחה מטעם בית המשפט שקבע כי התאונה יכולה הייתה להעיד על דרבון להתפרצות מחלה נפשית.