ניצחה את הנאצים: קיבלה תואר ד"ר בגיל 102
כשאינגבורג סילם-רפפורט הגישה את הדוקטורט שלה ברפואה בשנת 1938 בגרמניה, נאמר לה שמדובר בהפרת חוקי הגזע. שמונה עשורים אחרי השלימה הרופאה היהודיה את התואר בהמבורג: "עבור כל מי שסבל מהנאצים"
אינגבורג סילם-רפפורט לא הורשתה להגן על הדוקטורט שהגישה גרמניה הנאצית של שנת 1938 משום שהייתה יהודייה למחצה. כמעט שמונה עשורים מאוחר יותר, בגיל 102, הפכה סילם-רפפורט לאדם המבוגר ביותר בתולדות המדינה שהוסמכה לתואר דוקטור. כמו שאר הסטודנטים בבית הספר לרפואה באוניברסיטת המבורג, השלימה סילם-רפפורט בחודש שעבר את המבחן האחרון שלה, וקיבלה את התואר המיוחל.
עוד חדשות בעולם :
קורע לב: מהגרת וחתולה הופרדו בחופי אירופה
חדר העיתונאים בבית הלבן פונה באמצע תדרוך
ישן-חדש: תיעודה האחרון של אמיליה ארהרט
בקול רועד ועיניים דומעות סיפרה סילם-רפפורט בטקס הענקת התואר שהחליטה להתמודד עם האתגר העצום שבלמידה ובבחינות מחדש לא בשביל עצמה, אלא עבור כל מי שסבל מפשעיו של המשטר הנאצי.
היא סיפרה שכשהגישה את עבודת הדוקטורט שלה בניאונטולוגיה (רפואת ילדים ופגים) השיב לה הממונה עליה באותה עת כי היה מקבל את עבודתה אם הדבר לא היה כרוך בעבירה על חוקי הגזע של המשטר. "בנסיבות הקיימות, אין לקבל את עבודתה של הגברת סילם-רפפורט", הוסיף.
הרופאה הקשישה לא אפשרה למשטר הנאצי לעצור אותה. היא נמלטה עם בן זוגה לארצות הברית ב-1938, נרשמה לאוניברסיטת פילדלפיה, השלימה תואר ד"ר ברפואה ועבדה במדינה כרופאת ילדים עד שהיגרה בחזרה לברלין והשתקעה עם משפחתה בה ב-1952. סילם-רפפורט היא אם לארבעה, ובהסתמך על הכשרתה בארצות הברית, הייתה לראש המחלקה הראשונה לניאונטולוגיה בבית חולים גרמני.
"אחרי כמעט שמונים שנה ניתן היה להשיב מידה מסוימת של צדק", אמר בורהרד גוקה, מנהל בית החולים הלימודי של האוניברסיטה. "אין ביכולתנו לבטל את העוולות שבוצעו בעבר, אבל התובנות שאנו מסיקים מהתבוננות בעבר מעצבות את הפרספקטיבה שלנו לעתיד".
דיקן הפקולטה לרפואה במוסד האקדמי, או כוך-גרומוס, סיפר בהתרגשות שהמוסמכת הטרייה הדהימה את המתשאלים בידע שלה במבחן הסיכום. "היא הייתה מבריקה בלי קשר לגילה", אמר.