מי יציל את הבית: מיגון - מה כדאי וכמה זה יעלה?
איזו מערכת מיגון מתאימה לבית שלנו וכמה זה עולה? המקצוענים עם התשובות, שיסייעו לכם להגן על מבצרכם
לאחר שהבנו מה הן נקודות התורפה בבית, מהו זמן הפריצה הממוצע ומה מומלץ לבתים צמודי קרקע או דירות בקומות הגבוהות, צריך להתייחס גם לפן התקציבי. אז מה הן מערכות ההגנה שיקשו על פורצים להיכנס לבית הריק או ירחיקו אותם מראש וכמה זה יעלה לנו? המקצוענים עם כל התשובות.
עוד בנושא:
קו ההגנה האחרון שלכם נגד פריצה
סרט רע. את מי תפסו מצלמות האבטחה?
מיגון עד 1,500 שקל
אז כמה יעלה לכם מיגון? תלוי כמה אתם רוצים להשקיע. האופציה הבסיסית והזולה יחסית היא מערכת מיגון בסיסית בעלות של כ-1,500 שקל. איתמר האן מהאן ביטחון ותקשורת: "מערכת כזו כוללת מגנט לדלת, לוח בקרה, לוח מקשים שמפעילים את הגלאי, גלאי נפח, צופר רב-עוצמה וחייגן עם עד 4 מספרי טלפון אליהם נשלחת התראה על הפעלת האזעקה. מדובר במערכת אלחוטית שזולה יותר מפני שהיא הרבה יותר מהירה להתקנה".
שרון פרידמן מדי.אס סקיוריטי מוסיף : "ניתן למקם כמה גלאי דמה, ועוד שני גלאים אמיתיים ולהציב צופר אדום גדול, בעלות נמוכה יחסית".
בבתים רבים נעזרים בכספת על מנת לשמור את פרטי הערך במקום מאובטח.
מה חושבים על כך מומחי האבטחה? האן: "מתצפיות שלנו, פעמים רבות פורצים גונבים את הכספת עצמה לאחר שהם עוקרים אותה. לכן, אם כבר מתקינים כספת כדאי שהיא תהיה מקובעת באמצעות יציקת בטון ולא באמצעות שני ברגים שקל מאוד לפרוץ אותם".
במוקד השירות של המקצוענים אומרים: "ברכישת כספת, כמו גם אמצעי אבטחה אחרים כמו מצלמה או גלאי נפח, מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע לגבי האופן המדויק והנכון שבו יש להתקין ולהסתיר את הרכיב. מדובר בעבודה רגישה וחשוב להזמין בעל מקצוע איכותי ממאגר אמין ולקרוא חוות דעת על עבודתו מלקוחות קודמים. בתום העבודה הקפידו לקבל חשבונית הכוללת שם מלא, שם וכתובת בית העסק, מספר ח"פ ומספר טלפון".
מיגון מעל 1,500 שקל
מי שרוצה לשדרג את המערכת הבסיסית יוכל להוסיף אליה עד 30 אמצעי מיגון (גלאי וילון, גלאי נפח, צופר נוסף וכדומה) כשעלות כל תוספת תעלה בממוצע 300-200 שקל.
השלב הבא במיגון הוא הוספה של מצלמות אבטחה. כשמתקינים מצלמה חשוב למקם את מכשיר ההקלטה בצורה נסתרת. האן: "קרו לא מעט מקרים שבהם הפורץ גנב את המכשיר עצמו, כך שלא היו ראיות לפריצה. כדאי למקם את המכשיר בתוך ארון עם סגירה כפולה או בנישה נסתרת בבית".
זהו שדרוג משמעותי, המאפשר בקרת אירוע פריצה ולראות מה מתרחש בזמן אמת, ומשודר למכשיר הסלולארי. האן: "המרכיב העיקרי הוא הטכנולוגיה ומכשיר ההקלטה. מי שרוצה לחסוך בעלויות יכול להתקין מספר מצלמות דמה נוספות להרתעה. חשוב מאוד שאם ממקמים מצלמת דמה, שזו תהיה מצלמה אמיתית שפשוט הפסיקה לפעול.
היא מחוברת לחוטים ונראית אותנטית לגמרי, כך שפורץ לא יכול לזהות שמדובר במצלמת דמה. פעמים רבות בעל המקצוע נותן אותה ללקוחות שמזמינים דרכו מערכת, ללא תוספת תשלום. הוא פשוט מפרק מערכות ישנות של מצלמות שכבר לא עובדות, או ממערכות שעברו שדרוג".
מערכת כזו הכוללת מצלמה אחת תעלה כ-1,600 שקל, ואילו תוספת של כל מצלמה תעלה 400-300 שקל. כיום ישנן מערכות חדישות וכמובן גם יקרות יותר המצלמות באיכות HD, המשדרות למוקד שמפעיל ניידת במקרה הצורך וכמובן שומר עותק מהצילום.
אפשרות חדשה שנכנסה לפני כמה חודשים לשוק היא מערכת אינטרקום אשר מצלמת את כל שלוחץ על כפתור האינטרקום. היתרון הגדול הוא בלכידת פורצים. האן: "המערכת שומרת בזיכרון מאות צילומים אחורה, ואכן לפני 3 חודשים העברנו למשטרה צילום של פורץ שנמצא כך.
ברגע שפורץ רוצה להיכנס לבית הוא מצלצל תחילה באינטרקום כדי לבדוק אם יש מישהו בתוך הדירה. ברגע שהוא לוחץ הוא מתועד במצלמה". כמה תעלה מערכת זו? מערכת אינטרקום רגילה עולה כ-1,000 שקל, ותוספת הטכנולוגיה של הצילום היא של כ-500 שקל.
מיגון מלא של בתים פרטיים יכול להגיע לסכומים גבוהים בהרבה. בבתים אלו אין אינטרקום כך שהכניסה לרוב פשוטה יותר (גם אם ישנה גדר או שער), כל חלון מהווה נקודת תורפה ומנגד התקנת סורגים בכל החלונות עלולה לעורר תחושה פחות נעימה למגורים בבית. כמו כן לרוב ישנה דלת אחורית, בנוסף לדלת הכניסה הראשית.
מחפשים מומחה למערכות אזעקה ומיגון? לרשימת המומלצים