סטודנטים ביריד דיור: "אין מילים מרוב ייאוש"
ביריד דיור שמתקיים באוניברסיטת תל-אביב ניתנים לסטודנטים ייעוץ משפטי לחתימה על הסכמי שכירות, הצעות לפתרונות דיור, ייעוץ בנושא משכנתאות ורכישת דירה ואפילו הצעות לעיצוב הבית "במחירים סטודנטיאליים". אבל הסטודנטים לא אופטימיים: "שום דבר לא משתנה, המחירים ממשיכים לעלות"
יריד הדיור לסטודנטים שנפתח אתמול וממשיך היום (ד') באוניברסיטת תל-אביב התחיל באווירה אופטימית וצעירה. ביריד, שנערך ביוזמת אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה, קיבלו הסטודנטים ייעוץ משפטי בנושא שכירות, לצד הצעות לפתרונות דיור, הרצאות בנושא משכנתאות ואפילו פתרונות לעיצוב הבית "במחירים סטודנטיאליים". יצאנו לראות מה חושבים הסטודנטים על שוק הדיור. צפו בסרטון.
סטודנטים ביריד הדירות באונ' ת"א (צילום: אלי סגל. עריכה: עומר מנדס)
"הקמנו יריד דיור כי מצוקת הדיור זה משהו שמשפיע גם על אזרחי מדינת ישראל אבל בעיקר על הסטודנטים", הסבירה עדי דקל, ראש מחלקת הדיור באגודת הסטודנטים. ניקה נוי, רכזת דיור עירוני באגודה, הוסיפה כי יש ניסיון להעלות את מודעות הסטודנטים לנושא של דיור בר-השגה. אור ברוף מקרן אייסף סיפר כי המטרה העיקרית היא "לשבור את שוק השכירות", כך שסטודנטים יוכלו לדעת כיצד להתעמת מול שוכרי הדירות.
בין היתר התקיימו ביריד הרצאות בנושא יכולתם של סטודנטים לקנות דירה ומול אלו חסמים עליהם להתמודד בעת הכניסה לעולם הנדל"ן; איתור הזדמנויות נדל"ן; נטילת הלוואת משכנתא; ודיונים בנושא סיכונים וסיכויים בהגשת תביעות נדל"ן באופן עצמאי, לצד הנחיות לחתימה על חוזי שכירות.
במסגרת היריד לקחו חלק יזמי נדל"ן שסיפקו טיפים והרצאות על רכישת דירה, וכן השתתפו בו נציגי ועד שוכרי הדירות, מרכז הצעירים של עיריית תל-אביב (מזא"ה 9), מעונות הסטודנטים, קרן אייסף (המעניקה מלגות לחיילים משוחררים, עולים חדשים ותושבי הפריפריה), מועדון הנדל"ן של אוניברסיטת תל-אביב, בית הספר לאמנות הנדל"ן ואחרים.
סטודנטים ביריד נושאים שלט: "בעל הבית השתגע"
צילום: אלי סגל
מומלצים