שתף קטע נבחר

 

לקראת עונת הבחינות: איך להצליח להתרכז?

אחת הבעיות העיקריות בתקופת המבחנים שבדרך היא להצליח להתרכז לאורך זמן כדי ללמוד וגם כדי לעבור את המבחנים בשלום. איך לעשות זאת בלי להישבר בדרך?

שנת הלימודים האקדמית עומדת לפני סיום, ועונת המבחנים תכף מתחילה. אחת הבעיות הקשות היא איך להצליח להתרכז במהלך כל התקופה הזו, שעשויה להימשך במשך כמה שבועות.

 

ואנחנו לא מדברים על הצורך לזכור כמויות עצומות של חומר, אלא גם לנסות וללא להילחץ לפני שמבחנים שעשויים לחרוץ את גורלכם. כל זה תלוי ברמת המוכנות שלכם, העירנות והיכולת לנטאל רגשות שליליים כמו חרדה ולחץ שעלולים להשפיע על תוצאות המבחנים.

 

קראו עוד במדור פארם נט

שלא יתקלקלו מהחום: לשמור על התרופות בקיץ

יוצאות לאור: לשמור על כפות הרגליים בקיץ

היתושים עוקצים: מה יעזור למנוע את הגירוד?

 

תזונה נכונה ותוספים

הבסיס לתפקוד בריא ונכון, גם לפני מבחנים הוא הקפדה על תזונה נכונה. ההמלצות הן לשמור על תזונה מאוזנת שתכלול את רכיבי המזון, הוויטמינים והמינרלים. תזונה שכזו תמנע חוסרים תזונתיים, ובכך בעצם תמנע בעיות ריכוז במהלך היום, עם דגש על ארוחת בוקר מאוזנת.

 

אליעז רז, רוקח קהילתי בסופר-פארם, מסביר כי ישנם תוספי תזונה שעשויים להגביר את רמת העירנות והריכוז. "הם אינם מהווים תחליף לתרופות מירשם למי שמאובחן כסובל מבעיות של קשב וריכוז, אבל מי שרוצה לשפר ביצועים יכול לנסות להיעזר בהם.

 

"בנוסף, ישנם צמחי מרפא הניתנים לרכישה בצורתם הנקייה, וישנן פורמולות המשלבות כמה צמחים וויטמינים. מומלץ להייועץ ברוקח או ברופא באנשים הנוטלים תרופות מרשם, ילדים ונשים בהריון".

 

להתגבר על החרדה לפני המבחן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
להתגבר על החרדה לפני המבחן(צילום: shutterstock)

 

1. ג'ינסנג סיבירי (Siberian Ginseng, Eleutherococcus senticosus) - זהו צמח סיני עתיק, שמשמעות שמו: "מרפא הכל". זהו צמח שמסוגל לאזן מערכות רבות בגופינו, כולל מצב רוח, מתח, וכמו כן לשפר את הריכוז.

 

ניתן לרכישה בצורת קפסולות מתמצית הצמח התקנית. לגבי המינון: מבוגרים - ניתן לצרוך עד 450 מ"ג תמצית ליום, במנה אחת או מחולק לשתי מנות ביממה. כדאי לצרוך כמה שבועות לפני המבחן, שכן, לוקח לצמח זמן להשפיע.

 

2. ג'ינקו בילובה (GINGKO BILOBA) - זהו צמח מרפא יפני. זהו למעשה עץ שמגיע לגילאים מופלגים, ולעליו מיוחסות תכונות של הרחבת כלי דם ושיפור זרימת הדם בגוף כולו ובמוח במיוחד, ועל כן משפר את רמת הריכוז, העירנות והחיוניות.

 

ניתן לרכישה בצורת קפסולות/טבליות מתמצית הצמח התקנית, או כטינקטורה (מיצוי אלכוהולי). לגבי המינון: מבוגרים - ניתן לצרוך עד 600 מ"ג ליממה, במנה אחת או מחולק לשתיים/שלוש מנות. גם במקרה הזה, כדאי לצרוך כמה שבועות לפני המבחן עד להשגת האפקט.

 

3. שמן דגים אומגה 3 - שמן דגים מיטיב תפקודים רבים בגוף ובמוח, וישנן עדויות ליכולתו לשפר זיכרון וריכוז. חומצות השומן הפעילות בשמן הן EPA, ו-DHA.

  

רצוי להתעקש על שמן דגים, ולא על אומגה-3 מן הצומח (כמו שמן מרווה/צ'ייה וכו') כיוון שלא ברור כמה ממנו הופך בגוף לתוצר שמקבלים ישירות משמן הדגים.

 

4. אבץ ZINC - ישנם מחקרים שהראו שאצל ילדים הסובלים מקשב וריכוז, ישנן רמות אבץ נמוכות. יתרה מכך, ישנם מספ מחקרים שמעידים על כך שנטילת אבץ כתוסף תזונה עשוייה לשפר את רמת הקשב והריכוז. ניתן להשיג ככדורים לבליעה. המינון המומלץ למובגרים הוא עד 50 מ"ג ליום.

 

5. ויטמין B12 - חיוני לערנות, לריכוז ולפעילות של מערכת העצבים.

 

תוספים משולבים

1. ריכוזית קולג' - סירופ המבוסס על צמחי מרפא שונים, המרגיעים, מפחיתים לחץ, ומעלים את רמת הריכוז והזיכרון. בינהם, פסיפלורה, ג'ינקו-בילובה, קמומיל, מליסה ועוד.

 

2. גינקוזאן (של פארמה שלום) - כמוסות המכילות מיצוי של גי'נסנג ושל ג'ינקו-בילובה. מינון מומלץ ע"פ היצרן: 1-2 כמוסות ביממה.

 

3. MEMO PRO (של לייף) - תערובת טינקטורות (מיצוי צמחי אלכוהולי) של ג'ינקו-בילובה, מרווה, ג'ינסנג סיבירי. מינון מומלץ: 20 טיפות במעט מים, 2-3 פעמים ביממה.

 

4. זום (של טבע) - כמוסות המכילות אומגה 3, פוספוטידיל-סרין.

 

תכשירים שיקלו על תחושות חרדה

1. טיפות RESCUE (של פארמה גורי) - תמציות פרחי באך להרגעה במצבים של לחץ וחרדה. מינון מומלץ: 4 טיפות, לפי הצורך.

 

2. רגיעון (של הדס) - כדורים המבוססים על צמחים המשרים רוגע כמו: פסיפלורה, מליסה, כושתנית ועוד. מינון מומלץ: כדור 1-3 פעמים ביממה.

 

3. נירוונה (של דר. פישר) - כמוסות המבוססות על קזאין מפורק.

 

4. הומיאו סטרס (של לייף) - טבליות הומיאופתיות ללעיסה.

  



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להצליח להתרכז לקראת המבחנים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים