"מתקפת הסייבר על ארה"ב חמורה משפורסם"
על-פי נשיא ארגון העובדים הפדרלים, ההאקרים שפרצו למחשבי סוכנות פדרלית שאחראית על משאבי אנוש גנבו מידע רגיש על למעלה מ-4 מיליון עובדים, כולל מספר הביטוח הלאומי שלהם
עוד חדשות בעולם :
- הווירוס: שווייץ ואוסטריה יחקרו חשד לריגול
- הבריחה הנועזת מהכלא: נמשך המצוד אחר הרוצחים
- צרפת: בני רה"מ טסו לצ'מפיונס ע"ח המדינה
- אובמה הכי נורא לישראל מכל נשיאי ארה"ב?
בשבוע שעבר פורסם כי האקרים פרצו לפני חודש וחצי למחשבי סוכנות פדרלית שאחראית על משאבי אנוש, וככל הנראה הצליחו להשיג מידע על ארבעה מיליון עובדים בהווה ובעבר בשירות הממשל האמריקני.
ג'י דיוויד קוקס, נשיא ארגון העובדים הפדרלים, כתב במכתב כי ההאקרים גנבו מידע צבאי, מידע על חיילים שפרשו מהצבא האמריקני, כתובות, תאריכי לידה, היסטוריית תעסוקה, גובה המשכורת, ביטוח בריאות, ביטוח חיים וגם מידע על פנסיה, גיל, מין ועוד. בארגון אמרו כי ממשל אובמה לא אומר אמת כשהוא טוען שהנזקים אינם גדולים.
"אנחנו מאמינים שמספרי הביטוח הלאומי לא היו מוצפנים", נכתב במכתב של ארגון העובדים הפדרלים בארצות-הברית. "זה כישלון באבטחת מידע. זו שערוריה". במכתב צוין כי עתה להאקרים יש מידע רב על כל עובד פדרלי בעבר ובהווה.
הפריצה המקוונת נחקרת על ידי הבולשת הפדרלית (FBI), שהתחייבה להביא את האשמים לדין.
הסוכנות לניהול כוח אדם (OPM) זיהתה בחודש אפריל חדירה זרה למערכות מאגרי המידע שלה, אך רק בתחילת מאי התחזק החשד שנחשפו נתונים חסויים. לפי הפרסומים, ההאקרים הצליחו גם לחדור למאגרי מידע של הסוכנות שאוכסנו במרכז מחשוב במטה משרד הפנים האמריקני.
גורם אמריקני אמר בשבוע שעבר לעיתון "וול סטריט ג'ורנל" כי מדובר בגניבת מידע ממשלתי בהיקף הגדול ביותר שנראה עד כה. מנהלת הסוכנות שמאגריה נפרצו מסרה בתגובה למחדל האבטחה: "אנחנו לוקחים ברצינות רבה את האחריות שלנו לאבטח את המידע ששמור במאגרי המידע שלנו. הצוותים שלנו פועלים ללא הפסקה להדק את האבטחה, בשיתוף עם סוכנויות אחרות".