מפוטרת מאל-ג'זירה: הנחו אותי להשמיץ את ישראל
שאנון היי-בסאליק, שפוטרה בחודש פברואר מאל ג'זירה אמריקה, טוענת בתביעה שהגישה כי במהלך מבצע "צוק איתן" ביקשו ממנה להציג את ישראל כפושעת ולהדגיש את נקודת המבט של הערבים
ראש יחידת הסרטים הדוקומנטריים לשעבר באל-ג'זירה אמריקה, שפוטרה מעבודתה, טוענת בתביעה נגד הרשת כי היא ועובדים אחרים קיבלו הנחיות להטות את הסיקור נגד לא-ערבים ונגד נשים. היא מספרת בין השאר איך נאמר לה על-ידי הרשת בזמן מבצע "צוק איתן", שהמטרה היא להציג את ישראל כנבל בסיקורים ולהדגיש את נקודת המבט הערבית והמוסלמית.
עוד חדשות בעולם :
- הווירוס: שווייץ ואוסטריה יחקרו חשד לריגול
- הבריחה הנועזת מהכלא: נמשך המצוד אחר הרוצחים
- צרפת: בני רה"מ טסו לצ'מפיונס ע"ח המדינה
- אובמה הכי נורא לישראל מכל נשיאי ארה"ב?
שאנון היי-בסאליק, שפוטרה בחודש פברואר, מאשימה שראש יחידת התחקירים של הרשת צייץ ש"הישראלים הם כמו היטלר". במהלך הסיקור של המבצע בקיץ 2014 בעזה, הוא אמר לה שהמטרה היא להציג את ישראל כפושעת ולהדגיש את נקודת המבט של הערבים והמוסלמים.
אל ג'זירה אמריקה הבטיחה לעובדיה האמריקנים, יוצאי רשתות טלוויזיה אחרות, כי הרשת הקטארית תפעל על פי עקרונות התקשורת המערבית , אבל "הרייטינג לא הצליח לעמוד בציפיות של ההנהלה ואל ג'זירה החליטה לנטוש בצורה גלויה כל העמדת פנים של ניטראליות, ומתיחת ביקורת על מדינות כמו ארה"ב, ישראל ומצרים", נאמר בכתב התביעה של העורכת הבכירה.
כשהיא הביעה את דאגתה נאמר לה, לדבריה, שאם נטישת ההגינות העיתונאית תגרום לאנשים להתייחס אליהם כאל טרוסיטים - "זהו סיכון שהחברה נוטלת על עצמה".
היי-בסאליק טוענת שמי שכיהן בתפקיד ראש אל ג'זירה אמריקה, אחאב אל שיהאבי, עזב את פגישות העבודה שבהם דיברו נשים והודה שהוא מנסה לפעול לקידום נקודת המבט הערבית בשידור, כדי לרצות את הבעלים בקטאר. אל שאהיבי עצמו פוטר לאחר שעובדת תבעה את אל ג'זירה והאשימה את עמיתיה בהתנהגות אנטישמית וסקסיסטית. שלוש נשים אמריקניות סגנית בכירה לראש החדשות, ראש משאבי אנוש וראש מערך התקשורת, התפטרו בתוך שבועים.
שאנון היי-בסאליק, בעלת ניסיון עבודה ב-CNN, NBC ו-MSNBC טוענת בתביעה שלה, שנאמר לה על ידי מעסיקיה שערבים רבים מאמינים שפיגועי 11 בספטמבר בוצעו על ידיד ה-CIA כדי לצאת למלחמה נגד הערבים ולכן זוהי עמדה שמנחה את החברה.
אל ג'זירה אמריקה הוקמה כדי להתחרות ברשתות החדשות בכבלים CNN, פוקס, ו-MSNBC בארצות הברית. הרשת קנתה את ערוץ השידור מ"קארנט טיוי" בשותפות של אל גור, כשהיו לה 50 אלף צופים בלבד, למרות פוטנציאל של מיליון צופים ויותר בשלט. אבל מרגע שהערוץ עבר לשדר את אל ג'זירה באנגלית, נפל הרייטיג לחצי.
חזרת אל ג'זירה לארה"ב נתקלת בקשיים, אליהם נוספו עכשיו ההאשמות של בכירה אמריקנית לשעבר בערוץ הקטארי.