שתף קטע נבחר

 

"אוי לא!", החוף שלנו נבחר לטוב ביותר

תושבי עיירה קטנה בהוואי זועמים על פרופסור שחשף את החוף שלהם לעולם. רובם חוששים שהתיירות תפגע באורח החיים הכפרי, אך יש גם מי שמצפה לשינוי

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

תושבי העיירה וויאמנלו שבהוואי חוששים מאוד. אחד מהחופים המקומיים נבחר לטוב ביותר - ועכשיו יבואו התיירים. הכביש הצר יהפוך עמוס יותר, המצילים לא יעמדו בעומס והחיים הכפריים יהיו זיכרון רחוק.

 

החוף המדובר, פארק מפרץ וויאמנלו, כולל 11 קילומטרים רבועים של חול פודרה, מלווים במים בצבע טורקיז מרהיב ושירות נוח למבקר. בחודש שעבר הוא קיבל את תואר החוף הטוב ביותר בארה"ב מסטפן לטרמן, פרופסור למדעי הים שמוכר כ"ד"ר חוף".

 

"התגובה הראשונה שלי הייתה 'אוי לא'", סיפר דין אוקימוטו, תושב המקום, "החוף יפה, זה נכון, אבל כל מה שחשבתי זה 'אלוהים, מה יהיה בסופי שבוע'". אוקימוטו מייצג את עמדת מרבית התושבים בעיירה שבאי אוהאו. יש בה כמה עסקים מקומיים, סופרמרקט אחד וכביש ראשי עם נתיב אחד לכל כיוון, שכבר הפך לעמוס יותר ויותר בעשור האחרון.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

גם בחוף הטוב ביותר יש מדוזות (צילום: AP) (צילום: AP)
גם בחוף הטוב ביותר יש מדוזות(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

רק רוצים לשמור על האופי הכפרי, אחד מתושבי העיירה (צילום: AP) (צילום: AP)
רק רוצים לשמור על האופי הכפרי, אחד מתושבי העיירה(צילום: AP)

 

לטרמן עצמו אמר כי היה מודאג מתגובת התושבים לרשימת עשרת החופים שבראשה עומד מפרץ וויאמנלו, והוא לא טעה. מאז הפרסום הוא מקבל מכתבי שנאה רבים. "אתה יודע מה אתה עושה? אתה הורס מקום יפיפה בהוואי", נכתב באחד מהם.

 

כמות התיירים בחוף גדלה בתוך ימים מפרסום הרשימה. "הייתה השפעה מיידית, ללא ספק", אמר דיוויד לוגנביל, מציל בחוף המבוקש. "אנשים אפילו מספרים לנו ששמעו שזה החוף הטוב ביותר במדינה ובאו לחפש אותו", הוסיף וטען כי כמות המבקרים בחוף הוכפלה.

 

"זה מקום יפה, אנחנו רוצים לספר עליו לכולם, אבל איך עושים את זה בלי לפגוע באווירה של העיירה הקטנה והתרבות המקומית?", אמרה קנדי סונג, דוברת המרכז הרפואי בעיירה.

 

בעיירה חוששים שהמקום קטן מדי ולא יוכל להתמודד עם הגידול בתיירות שהורגש עוד לפני פרסום הרשימה. התיירים שעוצרים בצידי הכביש כדי לצלם מסכנים את עצמם ויש חשש שהמצילים לא יוכלו לעמוד בעומס המבקרים, שאינם מודעים בדרך כלל לכוחו של האוקיינוס.

 

"בוויאמנלו חיים כמו בכפר, אנחנו רק רוצים לשמר אותו ככה", אמרה סוניה נרדו, תושבת המקום.

 

מצד שני, יש מי שמצפה לשינוי. קאוקי אמונד, בעלי סטקייה בעיירה, מקווה לראות גידול בהכנסות בעקבות המיקום ברשימה. "אי אפשר לעצור את הצמיחה. לא משנה מה ננסה לעשות", אמר. הוא טען כי גודלה של העיירה ימנע פיתוח יתר. "המקומיים שומרים על העסקים בחיים, אבל התיירים אחראים לפריחתם", הוסיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים