שתף קטע נבחר

 

לראשונה בישראל: האפליקציה שתגלה אם המיון עמוס

רמב"ם משיקים אפליקציה ראשונה מסוגה בישראל שתעדכן בזמן אמת: כמה עמוס עכשיו בחדר המיון. זאת כדי לאפשר לפונים להחליט האם לחכות שעות בתור או לנסות לפנות למקום אחר

אפליקציה חדשה של בית החולים רמב"ם, תאפשר לכולנו להתעדכן מרחוק ובזמן אמת על משך ההמתנה והעומס בחדר המיון. על רקע זמני ההמתנה הארוכים שמאפיינים בשנים האחרונות את חדרי המיון בכל בתי החולים, הוחלט ברמב"ם לפתח את האפליקציה ככלי לוויסות העומס וכשירות לציבור.

 

קראו עוד

"לתת תקווה לחולה גם כשהטיפול האחרון נכשל"

הכירו: הטכנולוגיה שתרפא אתכם בעתיד

דו"ח: באיזה חדר מיון בישראל תחכו הכי הרבה זמן?

 

זאת כדי שהפונים למיון יידעו באופן מושכל האם להגיע לחדר המיון, להמתין לזמן מאוחר יותר או לפנות לבתי חולים או למוקדי חירום אחרים.

 

האלגוריתם שבבסיס האפליקציה מנטר בכל חצי שעה את העומס בחדר המיון על פי הנתונים המוזנים למערכת המחשוב של בית החולים, ויתרגם את המצב לתצוגה פשוטה המבוססת על עיקרון הרמזור:

צבע ירוק יסמל עומס קל של עד ארבע שעות המתנה

צבע צהוב יסמל עומס בינוני של עד 8 שעות המתנה

צבע אדום יסמל עומס כבד של יותר משמונה שעות המתנה.

 

מה קורה במיון לפני שאתם באים ( ) ( )
מה קורה במיון לפני שאתם באים

 

לאתר בית החולים

 

הנתונים שמוצגים לציבור "נשאבים" אחת לחצי שעה מנתוני המחשבים של בית החולים ומעובדים ל"רמזור" הקל להבנה - פרי פיתוח עצמי של מחלקת המידע והמחשוב של רמב"ם.

 

זמן ההמתנה הממוצע: כ-3 שעות

לפי דו"ח של משרד הבריאות, אשר פורסם לפני כמה חודשים, זמני ההמתנה בחדרי המיון שבבתי החולים החיפאים עומדים על 2.46-3.45 שעות בממוצע, הנחשבים לארוכים. בתקופות עומס, בהן התפוסה במיון חוצה את רף ה – 200%, חולים עלולים להמתין בחדרי המיון מעל ל- 10 שעות.

 

לדבריו של פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם, פרסום מידע באשר לעומסים בבתי החולים הוא חלק חשוב בהתמודדות עם הבעיה שהפכה לשגרה: "אנחנו עושים ככל יכולתנו על מנת להתמודד עם העומסים במחלקות, ולהעניק את הטיפול הטוב ביותר שניתן בתנאים שכאלה", מסביר פרופ' ביאר.

 

"חלק מהעניין הוא השקיפות כלפי הציבור שנושא בנטל וסובל לא אחת מהשלכות המצב. יתכן מאוד שהידיעה המוקדמת תחסוך לחלקם את הכעס והתסכול שמתלווים להמתנות הארוכות בחדרי המיון בבתי החולים. כמובן שאין אנו מדברים על מצבי חירום, אלא על מצבים שבהם אדם יכול לקבל החלטה מושכלת. בעזרת האפליקציה הוא יוכל לקבל את כל המידע הדרוש לו לכך".

 

האפליקציה הוצגה לראשונה בשבוע שעבר לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, במסגרת ועידת רמב"ם לרפואת המחקר. סגן השר ליצמן אמר באותו מעמד שפתרון העומס במיון עומד בראש סדר העדיפויות שלו, ושהוא מתכוון לחזור למסורת ביקורי הפתע בחדרי מיון כדי ללמוד מקרוב על בעיית העומס.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תוכלו לדעת אם עמוס במיון לפני שאתם מגיעים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים