שתף קטע נבחר

 

בלי תרופות: הפתרון הטבעי שיעלים כולסטרול ושומנים בדם

מה תפקידו של הכולסטרול בגופנו, האם הוא תמיד פועל לרעתנו ואיזה צמחים יכולים לסייע לאזן את רמתו בדם?

האם ניתן לפתור את בעיית הכולסטרול בלי תרופות? פתרון בעיית הכולסטרול הגבוה והשומנים בדם בדרך הטבעית והבריאה כולל שילוב מספר גורמים הקשורים לשינוי אורח החיים, וכן טיפול בצמחי מרפא המשפרים את פעולת הכבד, המייצר את הכולסטרול בגופנו ומוריד את רמות השומנים בדם.

 

הכולסטרול מצוי בקרום התא והינו הכרחי לבניית תאים חדשים, עוזר ביצירת הורמונים הלוקחים חלק בכל תהליכי גופנו. למעשה, הכולסטרול הוא גורם מרכזי ביצירת ויטמינים האחראים לתפקוד מערכות העיכול, איזון החיסון הטבעי בגוף, מניעת חמצון התא, הגנה מרעלים ועוד.

 

קראו עוד

כולסטרול: 10 מיתוסים שהגיע הזמן לנפץ

ה-FDA אישר: במקום סטטינים - זריקה נגד כולסטרול

9 שינויים פשוטים שיעזרו לכם להפחית כולסטרול

 

במרבית הפעמים נראה כי הכולסטרול נחלק ל"רע" (LDL) ו"טוב" (HDL); רובו של הכולסטרול הוא מן הסוג "הרע" ה- LDL, תפקידו להעביר את הכולסטרול מהכבד החוצה לרקמות ובמידה וישנו עודף, נטייתו לשקוע בדפנות עורקי הגוף ולגרום למחלות בעורקים ובלב.

 

מנגד, ה"טוב", ה-HDL, נלחם בכולסטרול במחזור הדם וזאת על ידי העברת הכולסטרול בחזרה אל הכבד לעיבוד ופירוק. העלייה במקרי מחלות הלב, יתר לחץ דם ומחלות כבד הציגו את הצורך ההולך וגובר לשימוש במוצרים מן הטבע המסייעים בטיפול בבעיות אלה.

 

אלו צמחי מרפא יסייעו להורדת רמות הכולסטרול ולחץ הדם?

הצמחים המסייעים בפעילות הניקוי והשבת הגוף לתפקוד תקין ומאוזן, ידועים בטעמם המר.

 

זאת משום שכאשר המוח מזהה על ידי בלוטות הטעם בלשון טעם מר, הוא מפרש זאת כחומר רעיל המהווה סכנה לגוף וכל מערכות העיכול מתגייסות לפרק את החומר, תוך נטרולו וסילוקו מן הגוף.

 

פעולות אלה מייצרות עלייה בהפרשת חומצת קיבה, הפרשת מיצי מרה מהכבד ומכיס המרה, הגברת פעולה אנזימטית בכבד, הגברת התנועתיות בצינור העיכול וכד', עוד בטרם קליטת החומרים הפעילים בצמח במערכות הגוף השונות.

 

ברחבי העולם, הצמחים המרירים משמשים לטיפול במחלות כבד, אבני כיס מרה, רמות גבוהות של שומנים בדם וכולסטרול גבוה.

 

עלי הארטישוק

מחקרים הראו כי ארטישוק תורם להפחתה של כ-20% ברמות הכולסטרול לאחר 50 יום. עלי הארטישוק בעלי טעם מריר, מסייעים בחילוף החומרים בגוף ושיפור הספיגה במערכת העיכול.

 

הארטישוק מסייע לטפל במחלות מטבוליות הקשורות בתפקוד הכבד וכן להורדת רמות שומנים גבוהות במחזור הדם.

 

העלים אף ממריצים את פעולת ניקוי הגוף וסילוק הפסולות על ידי הגברת פעילות פירוק הרעלים בכבד. בנוסף, מסייע בהורדת רמות גבוהות של כולסטרול במחזור הדם.

 

העלים ממריצים את פעולת ניקוי הגוף וסילוק הפסולות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
העלים ממריצים את פעולת ניקוי הגוף וסילוק הפסולות(צילום: ירון ברנר)

 

כורכום

שורש הכורכום נחקר רבות ונמצא כי הנו תורם להגברת ייצור והפרשת מרה בכבד, הגנה וחידוש רקמות כבד פגועות, בעל תכונות אנטי חמצוניות שמסייעות להורדת רמות גבוהות של שומנים בדם ומניעת פלאק טרשתי.

 

כמו כן, מסייע בהורדת רמות הLDL- ומעלה את רמות ה- HDL. כורכום נפוץ גם ברפואה הסינית ומקורו בכלל מהרפואה ההודית. הכורכומין הוא החומר הפעיל בתוך שורש הכורכום, והוא אחד החומרים הנחקרים ביותר כיום.

 

מערכת העיכול מתקשה לספוג את הכורכום והחומר הפעיל בו הכורכומין. לכן, רצוי לצרוך כורכומין המשולב עם רכיבים פוספוליפידים, המאפשרים ספיגה מקסימאלית שלו בגוף האדם, בשיעור של פי 30 בהשוואה לכורכומין או כורכום רגיל ללא רכיבים פוספוליפידים.

 

ג'ימנמה

צמח מטפס הגדל ביערות ובשטחים הפתוחים במזרח אסיה. הצמח משמש בהודו לטיפול בסוכרת ואף מפחית תאבון וממתן תשוקה לפחמימות וטעם מתוק. מחקרים רבים הציגו את פעולתו להורדת רמות סוכר בדם ואף נמצא מסייע בהורדת מינון התרופות להן הזדקקו המטופלים.

 

המחקרים אף הציגו ירידה ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים וברמת ההמוגלובין A1C בדם. טעמו של הצמח מריר והוא משפר את תהליכי העיכול, משפיע על תפקוד הכבד ומהווה גורם חשוב לטיפול בכולסטרול, במיוחד במצב בו רמות גבוהות של גלוקוז בדם.

 

מלון מר

צמח הנפוץ בהודו ודרום מזרח אסיה. משמש שנים רבות לטיפול במחלות לב וחולשה כללית. הצמח הינו חדש בעולם המחקר ולכן מרבית העדויות הם מניסיונם של המטפלים בצמחי מרפא ברחבי העולם. הצמח נמצא יעיל למצבים בהם כולסטרול וסוכרים בדם.

 

עלי זית

בעבר שימשו באזור הים התיכון כצמח מרפא מקומי, זמין ויעיל לטיפול במחלות כמו סוכרת ומלריה, משרה הרגעה כללית לגוף ומטפל במחלות לב.

 

עלי הזית מכילים נוגדי חמצון ונמצאו יעילים בהורדת לחץ דם, וויסות שומני הדם ואף שיפור זרימת הדם בעורקים על ידי הרחבתם. הצמח יעיל בחליטת העלים היבשים, במיצוי אלכוהולי או באקסטרקט יבש.

 

עלית זית. יעילים בשיפור זרימת הדם בעורקים על ידי הרחבתם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עלית זית. יעילים בשיפור זרימת הדם בעורקים על ידי הרחבתם(צילום: shutterstock)

 

געדה מצויה

צמח בר הגדל בישראל, טעמו מריר ומוכר כתבלין לתה ובשימוש למגוון מחלות כבד ועיכול. הצמח יעיל לתמיכה בפעילות הכבד, מצבי ספיגה לקויה, כבד שומני ורמות גבוהות של סוכרים ושומנים בדם.

 

השימוש לא מצריך כמויות גבוהות במיוחד, מספיקה כמות של 10-25 סמ"ק בשבוע (במיצוי אלכוהולי), כאשר אין מומלץ לצרוך את הצמח באופן קבוע ובתקופה ממושכת. ניתן אף לחלוט את הצמח לתה.

 

הכותב הוא הרבליסט קליני ומנהל מחקר ופיתוח בחברת 'ברא צמחים'  

 

השבוע מצוין יום המודעות הבינלאומי לכולסטרול





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הכורכום מסייע בהורדת רמות שומנים גבוהות בדם
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים