שתף קטע נבחר

 

יהודייה לרופא: לא מתאשפזת עם ערבים

ד"ר מורסי בדיר מבית החולים מעייני הישועה קיבל פנייה מחולה שסירבה להתאשפז משום שלא רצתה להיות באותו חדר עם אם ובנה ממזרח ירושלים. בתגובה נטש הרופא את משמרתו. בית החולים: התנהגותה מגונה, אך אסור היה לו לעזוב מחלקה

 

ד"ר בדיר. שוקל את דרכו בבית החולים    (צילום: ג'ורג' גינסברג)

ד"ר בדיר. שוקל את דרכו בבית החולים    (צילום: ג'ורג' גינסברג)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גזענות בבית החולים: מאושפזת יהודייה שהגיעה בשבת לבית החולים מעייני הישועה בבני ברק פנתה לרופא התורן, ד"ר מורסי בדיר מכפר קאסם, ורצתה לחתום על סירוב אשפוז. הסיבה? בחדר שלה היו אם ובנה, ערבים ממזרח ירושלים, שהגיעו לניתוח דחוף. ד"ר בדיר אומר שהוא שוקל ברצינות שלא לחזור לעבודתו. "זה מקרה של גזענות שלא טיפלו בו באופן מיידי".

 

ד"ר בדיר מספר על המקרה: "ביום שבת הייתי תורן במחלקת ילדים. הוזמנה באותו יום משפחה ערבייה על ידי רופא כירורג בבית החולים לצורך ניתוח דחוף. בשעה אחת בלילה ניגשה אליי אחת האחיות עם אישה שרוצה לחתום על סירוב אשפוז ולעזוב את בית החולים. הסתכלתי על התיק שלה והסברתי שהיא לא יכולה להשתחרר בשעה מאוחרת. היא פנתה לאחות ואמרה לה 'אם המצב הוא כזה, אז אני אשן בפרוזדור'. נכנסתי למחשב, ראיתי את רשימת החדרים והבחנתי שהאישה שרצתה ללכת הביתה הייתה משובצת באותו חדר של המשפחה הערבייה. אמרתי לה 'תקשיבי, את רוצה לחתום על סירוב אשפוז בגלל שהכנסנו משפחה ערבית לחדר שלך'? היא לא ענתה לי והסתובבה. שאלתי שוב ואנשי הצוות אמר לי שזו הסיבה. אמרתי לה שזו בושה וחרפה, אין אצלנו מקום לגזענות ואני לא מוכן שדבר כזה יקרה".

 

ד"ר בדיר מספר שכמה דקות לאחר מכן בעיית האשפוז נפתרה, אבל מבחינתו מדובר בבעיה הרבה יותר חמורה. "לצערי, כאחראי משמרת אף אחד לא הודיע על הוויכוח שהיה בתוך המחלקה. דיברתי עם הכוננית ועדכנתי אותה שאני לא מסוגל להמשיך לעבוד. ביקשתי ממנה שתגיע להחליף אותי. חשבתי שהצוות יטפל בהתנהגות הגזענית, אבל לצערי כולם נתנו גב והסכימו להעביר את המאושפזת היהודייה בלי האישור שלי. הערתי את מנהל בית החולים בשתיים בלילה, סיפרתי לו מה קרה והוא הזדעזע מהסיפור, אמר שזה חמור מאוד והוא ידאג לטפל בו מחר בבוקר. אמרתי לו שמחר בבוקר זה מאוחר מדי, שאני מוכרח להפסיק את התורנות שלי וללכת הביתה ואשקול את המשך עבודתי בבית החולים".

 

לדבריו, הוא גם לא זכה לתגובה שלה ציפה מחבריו הרופאים: "לא הייתה כאן תשובה מוצדקת ולא טיפלו במקרה הגזעני בצורה ראויה, אלא נתנו גיבוי. כתבתי על הנושא בקבוצת פייסבוק שנמצאים בה צוות הרופאים. ולצערי לא קיבלתי שום תגובה. ציפיתי ליחס אחר, שיתנו לנו להרגיש שבאמת יש טיפול בגזענות".

 

מנהל בית החולים, פרופסור מוטי רביד, מסר בתגובה: "הנהלת בית החולים הגיבה בחומרה על האירוע הזה. גם בזמן אמת התקשר אליי ד"ר בדיר בלילה וקיבל תגובה במקום. ההנהלה גם הגיבה הבוקר לנושא בחומרה ולד"ר בדיר לא הייתה שום זכות לעזוב תורנות באמצע ולהפקיר מחלקה, על אף שאני מגנה את ההתנהגות של האישה. אני עשיתי כל מה שיכולתי כדי שיהיה ברור שאנו מגנים התנהגות כזו ולא מקבלים אותה".

 

רביד מסר עוד כי "זה טירוף שרופא יעזוב מחלקה. אני מגנה גזענות ומגנה שאמא של ילד ניסתה להפריע באמצע לילה ולהחליט שהילד שלה לא ישכב ליד ילד ערבי או דרוזי. האמא בבוקר אמרה שהיא לא רצתה להשאיר את בנה כי היה ילד ערבי בחדר. בית החולים מכבד כל מי שמגיע אליו בפורמליות ללא שום קשר לעדה שלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ורג' גינסברג
ד"ר בדיר
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים