שתף קטע נבחר
 

מנכ"ל שטראוס: מכירת תנובה לחברה זרה - איום אסטרטגי

מנכ"ל תנובה אמר היום בכנס המזון: "עוד 3 שנים נראה את גבינת עמק על גבי המדפים בסין". נשיא ומנכ"ל שטראוס גרופ הגיב: "מכירת חברה ישראלית לחברה זרה מהווה איום אסטרטגי על הכלכלה בישראל. תנובה יכלה להישאר חברה ישראלית ולמכור בסין"

גדי לסין, נשיא ומנכ"ל שטראוס גרופ, מתח היום (ב') ביקורת על מכירת חברת תנובה לחברה הסינית ברייט פוד. "מכירה של חברה ישראלית לחברה זרה, מהווה איום אסטרטגי על הכלכלה בישראל", את הדברים אמר לסין בפאנל שנערך היום (ב') בכנס מזון בעידן חדש, בכפר המכביה.

 

יש לכם תלונה על חברת מזון? כיתבו לנו >>

 

 

מנכ"ל אסם למנכ"ל שטראוס: "גם אתם מכרתם את הגלידות ליוניליוור"

"אני חושב שאין לנו שום סיבה למסיבה בעניין הזה", אמר. "כאזרח במדינת ישראל וגם ממקום של ציונות, אני הייתי יותר משמח אם תנובה כחברה ישראלית, היתה יכלה להישאר בבעלות ישראלית ומוכרת עמק בסין. זאת היתה גאווה ענקית לכולנו ללא קשר לתחרות.

 

"אני חושב שהטרנד הזה, שפעם היתה פה תלמה והיום זה יוניליוור ופעם היה אסם ומי שלא יודע, היום אין אסם, היום זה רק מותג שהבעלות המלאה עליו היא של נסטלה. וזה שהבעלות על תנובה היא היום של הסינים, זה עצוב מאוד לכלכלה הישראלית וחומר למחשבה".

 

מנכ"ל אסם איציק צאיג, שישב עמו בפאנל, הגיב בחריפות לדברי לסין. לטענתו גם שטראוס מוכרת מותגים זרים בארץ ויש לה שותפויות עם חברות זרות בחו"ל: "למכור את גלידת שטראוס לחברת יוניליוור, זו לא מכירה לידיים זרות? ומה זה שיתוף הפעולה שלכם עם פפסיקו (מוכרות יחד חומוס בארה"ב מ.ק)? אי אפשר להיות עם סטנדרט כפול. זה לא עובד", הטיח בלסין. 

 

מנכ"ל תנובה: "עמק תהיה על המדפים בסין - תוך 3 שנים"

מנכ"ל שטראוס גרופ אמר את הדברים, בתגובה לאמירה של מנכ"ל תנובה אריק שור, שישב גם הוא בפאנל: "הקיבוצים והמושבים הם שותף אסטרטגי מבחינת חומר הגלם והחקלאות וגם ברייט פוד הסינית, חברה שהיא פה לאלפיים שנה", אמר שור.

 

"ברייט פוד זו חברת מזון ענקית של 20 מיליארד דולר. תמיד נישאר חברה ישראלית שורשית, אבל נתפתח גם לחברה בינלאומית בעזרת ברייט פוד. הסינים מעריצים את העם היהודי". עוד הצהיר כי: "בוודאות, עוד 3 שנים עמק תהיה על גבי המדפים בסין", וכן אמר שתנובה התקנאה בשטראוס ועל כן שואפת למכור מוצריה מעבר לים. שור גם הזכיר מכירה עתידית של מוצרי סנפרוסט לסינים.

  

הבעלות בקבוצת תנובה הוחלפה השנה והיא עברה מידיים בריטיות לידיים סיניות. קרן אייפקס מכרה את אחזקותיה בחברה וחברת הענק ברייטפוד מחזיקה כעת בבעלות של 77% בחברה. 23% הנותרים מוחזקים על-ידי המושבים והקיבוצים. ברייטפוד מחזיקה בכ-5,000 חנויות והיא מוכרת בכ-4 מיליארד דולר בחנויות שלה בשנגחאי.

 

שטראוס: "בעבר העלנו מחירים אוטומטית"

לסין דיבר על חשבון הנפש של שטראוס, אחרי מחאת 2011. "אני חושב שבשטראוס עשינו לא פעם טעויות. לא היינו מספיק קשובים לצרכנים. היינו במהלכים מאוד טבעיים - כל פעם שחומרי הגלם עלו, הארנונה, החשמל - אנחנו מתייעלים, וכל מה שאנחנו לא מייעלים באופן אוטומטי העלנו. ואז המחאה התפוצצה לנו בפנים. היינו מופתעים ולא היינו מוכנים לכך. נכנסנו לחשבון נפש".

  

לסין הוסיף: "אני חושב שבשטראוס עשינו לא פעם טעויות. לא היינו מספיק קשובים לצרכנים. היינו במהלכים מאוד טבעיים - כל פעם שחומרי הגלם עלו, הארנונה, החשמל - אנחנו מתייעלים, וכל מה שאנחנו לא מייעלים, אנחנו אוטומטית מעלים מחירים לצרכן. ואז באה המחאה והתפוצצה לנו בפנים. אני מודה שהיינו מופתעים ולא היינו מוכנים לכך.

 

"נכנסנו לחשבון נפש מאוד מאוד גדול קודם כל בתוך החברה. לא יצאנו עם הצהרות וקמפיינים אלא אמרנו מה אנחנו אמורים לעשות כדי שצרכנים יאהבו אותנו. כי היינו בטוחים עד לרגע המחאה שאוהבים אותנו. היינו רגילים להיו חברה אהובה

 

"עשינו לא מעט טעויות, אבל אני מקווה שב-4 השנים האחרונות אנחנו עושים את כל הפעולות להוריד מחירים כי הצרכן זועק ולא יכול לשלם אז אנחנו בהורדת מחירים מתמדת, חדשנות שזו לא הורדת מחירים אלא מתן ערך מוסף לצרכנים שלנו, אנחנו בשינוי מאוד משמעות פנימה והחוצה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים