הרמטכ"ל החליט להקים זרוע סייבר בצה"ל
לאחר שהקים צוות לבחינת הנושא, בחר רב-אלוף איזנקוט להקים זרוע סייבר. עדיין לא ברור אם בראשה יעמוד אלוף או שתוכפף לאלוף מכהן
הזרוע הנוספת של צה"ל: הרמטכ"ל החליט להקים זרוע סייבר בצה"ל בגלל התפתחות מימד הסייבר. רב-אלוף גדי איזנקוט הקים צוות עם תחילת כהונתו, צוות שבראשות עמד ראש אמ"ן אלוף הרצי הלוי, כדי לבחון את סוגיית הסייבר מבחינה הגנתית והתקפית - והחליט בסופו של דבר לא להקים פיקוד סייבר, אלא זרוע סייבר. טרם ברור אם בראש הזרוע יעמוד אלוף או שהזרוע תוכפף לאלוף מכהן בנוסף לתפקידו הנוכחי.
גורם בכיר בצבא אמר הערב (יום ב') כי בימים האחרונים "הגענו לכיוון שהוא עדיין לא סופי, אבל מחייב התייחסות שונה בצבא בשלושה היבטים: תכנון בכל פקודה מבצעית של צה"ל, הגנה והתקפה". לדבריו, מהלך הקמת זרוע הסייבר יימשך בשנתיים הקרובות.
לדברי הבכיר, "מדובר במהלך רגיש שיובל על ידי צוות היגוי בין זרועי, כדי למקסם את כל יכולות הסייבר. זהו ממד שאינו גיאוגרפי, אבל משמעותי מאוד בכל מבצע. התהליך יבוצע באופן מדורג. צוות ההיגוי יפקח על בחינת כל המשמעויות לעומק ועל הבנת יחסי הגומלין בין הצדדים העוסקים בנושא. שר הביטחון מעודכן בתהליך ודבר הקמת הזרוע תובא לאישורו בקרוב".
הגורם הצבאי הוסיף כי עדיין לא ברור אם כלל רכיבי הסייבר ירוכזו באותו המקום: "כיום הסייבר נמצא בביזור יחסית גדול בצבא (אמ"ן, אגף התקשוב וזרועות נוספות. י"ז). צריך להקדיש לסייבר קשב ומשאבים אחרים. נגבש את בניין הכוח לזרוע הזה. עדיין לא יודעים אם בראש הזרוע יעמוד אלוף, כמו שיש בראשות זרועות, אך לא בהכרח שיתווסף אלוף חדש. ייבחן גם הממשק של הזרוע עם מינהלת הסייבר הלאומית. בצוות ההיגוי המטכ"לי להקמת זרוע הסייבר יהיו ראש אג"ת, סגן הרמטכ"ל וקצינים נוספים. בינתיים הכול נשאר כפי שהוא, לרבות סייבר הגנתי באגף התקשוב".