שתף קטע נבחר

 

נציגי פייסבוק הגיעו לכנסת: "למה אתם לא עונים?"

בעקבות התאבדותו של מנהל ברשות האוכלוסין בשל פוסט נגדו בפייסבוק, קיימה ועדת המדע של הכנסת דיון מיוחד. משתתפים מתחו ביקורת על דרך הפנייה לאתר וחוסר מענה. נציגי פייסבוק, שהגיעו מאירופה, אמרו כי ברגע שמשתמש מדווח על תוכן פוגעני צוות שלנו יגיבו במהרה

ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת מקיימת הבוקר (יום ג') דיון בנושא "גבולות השיח במרחב האינטרנטי - התאבדות בעקבות פוסט בפייסבוק". בדיון משתתפים שני בכירים בפייסבוק, שהגיעו מבריטניה ואירלנד. הנציגים גילו כי יש נציגים בעברית שעוברים על התלונות והם נוקטים באפס סובלנות כלפי מפרי הכללים. חברי כנסת ומשתתפים בדיון מתחו ביקורת על ענק האינטרנט, שלא מפרסם מספר טלפון ולא עונה לפניות של גולשים. חברי כנסת אמרו כי יש צורך בחקיקה כדי להתמודד עם התופעות. ynet העביר שידור חי של הדיון. 

 

ג'ולי דה-ביילאנקורט, ראש תחום גלישה בטוחה בפייסבוק, אמרה כי יש דוברי עברית שעובדים בפייסבוק במחלקת הבטיחות. "אם אתם מרגישים שנעשות עבירות, אנא שלחו לנו ואנחנו נפעל", היא אמרה. "אנחנו ממיינים את הפניות. אם יש מישהו שמדווח על חבר שנמצא בסכנת התאבדות - אנחנו נגיב במהרה. אנחנו לא יכולים להגיד כמה זמן, אבל הכי חשוב - אנחנו אכן פועלים בנושא ההטרדות ובנושא סכנת התאבדות. אנחנו מבצעים הערכות של תוכן והשוואות עם כללי השימוש. אם תוכן לא עומד בסטנדרטים אנחנו נמחק אותו ונשלח פנייה למעלה הפוסט שהוא הפר את הכללים".

 

נציגת פייסבוק בדיון בכנסת

נציגת פייסבוק בדיון בכנסת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נציגי פייסבוק (מימין) בדיון בוועדה (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
נציגי פייסבוק (מימין) בדיון בוועדה(צילום: אלי מנדלבאום)

 

דה-ביילאנקורט הוסיפה: "קודם כל אנחנו לא מרשים ליצירה של פרופילים מזויפים, אנחנו רוצים שאנשים אמיתיים יפתחו פרופילים אנחנו רוצים שהדעות שאנשים מבטאים יהיו תחת שמם. בנוסף אנחנו רוצים שיהיה לאנשים חופש ביטוי. שאנשים ישתפו את התכנים שקרובים לליבם, אנחנו לא מרשים התנהגות פוגענית ואנחנו נותנים סיוע ותמיכה". היא אמרה עוד: "אנחנו נוקטים במידניות של אפס סובלנות להטרדות ואיומים ואנחנו מקבלים ומטפלים בדיווחים שאנחנו מקבלים אם אתם מרגישים שנעשו עברות אנא שלחו לנו".

 

לדבריה, בפייסבוק פועלים בנושא ההטרדות, בנושא פגיעות וסכנות התאבדות. "אנחנו מבצעים חקירות ומבצעים הערכות של התוכן, השוואות, עם כללי השימוש", היא אמרה. "אם תוכן כזה או אחר לא עומד בסטנדרטים אנחנו נמחק את התוכן הזה ונשלח הודעה למשתמש. חברת פייסבוק לא נוהגת בשקיפות, כך טענתם, אנחנו מסייעים למשתמשים להבין כיצד אנחנו מעבדים את הפנייה שלהם. לפעמים ניתן גם לערער על ההחלטה שהתקבלה. אנחנו מעסיקים מאות אנשים שעובדים 24 שעות ביממה על מנת להפוך את פייסבוק לבטוחה יותר".

 

סיימון מילנר, מנהל מדיניות בפייסבוק, אמר: "המטרה של פייסבוק היא אותה מטרה בכל העולם. אנחנו הקמנו את פייסבוק כדי להפוך את העולם לפתוח יותר. מדובר בקהילה אנושית כוללת יותר ממילארד בני אדם. אותם חוקים וכללים של פייסבוק קיימים בכל מדינה ללא קשר לחוק המקומי". מילנר הוסיף: "אם למישהו בישראל יש בעיה עם פייסבוק אתם יכולים לדווח על כך ואנחנו נדאג שזה יטופל על ידי אדם שמסוגל לענות לפנייה הזו. אנחנו דאגנו לכך שזה מטופל". הוא הסביר מדוע לפייסבוק אין טלפון: "אם יהיה מספר טלפון – הזמן להשיב יהיה הרבה ארוך ויהיה סיכוי גדול יותר לטעויות". הוא אמר שיש דרכים אחרות לפנות.

 

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 

"תנו טלפון"

במהלך הדיון פנה אחד הנוכחים לנציגי פייסבוק וטען שהוא הוכפש בדפי פייסבוק שנפתחו - אך אין כתובת לפנות אליה. "תנו טלפון", הוא אמר.

 
בדיון נכח גם אבי לן, שדף "סטטוסים מצייצים" שהפעיל נסגר לפני חצי שנה. בפנייה נרגשת הוא אמר: "אני בעצמי קורבן של פייסבוק. הקדשתי חמש שנים מחיי כדי ליצור דף פייסבוק, שהיה הצלחה מסחררת ותופעה עולמית, שעשתה המון למען החברה. לפני חצי שנה סגרו את הדף. אני מרגיש קורבן של בריונות – שהבריון הוא פייסבוק. הקדשתי חצי שנה כדי למצוא מישהו מפייסבוק שישמע את הדברים שלי. הגעתי לפייסבוק ישראל, המנכ"לית סגרה לי את הטלפון בפרצוף. אני חושב שחברה גדולה כמו פייסבוק מתעסקת עם בני אדם. אני מבקש תשובה אנושית – אל תמרחו אותי שאפשר לדווח לרובוטים שלכם. אני לא מאמין לכם. אני עדיין מחפש בן אדם שמחפש את הסיפור שלי והכאב שלי ויביט לי בעיניים. האם אתם מוכנים להקשיב לסיפור שלי? לא ייתכן להיות שפייסבוק יהיה גם התובע, גם השופט וגם המוציא להורג".

 

אבי לן בדיון בכנסת (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
אבי לן בדיון בכנסת(צילום: אלי מנדלבאום)

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 

ח"כ עליזה לביא (יש עתיד) אמרה כי על מדינת ישראל לקחת אחריות. היא סיפרה כי בעבר פנתה כמה פעמים, אך לא קיבלה תשובה. ח"כ מיכל רוזין (מרצ) מיוזמות הדיון: "כשאנחנו מדברים על הצבת הגבולות לדיון ברשתות החברתיות עלינ להמנע מטכנופוביה. אנחנו חייבים לזכור שיש יתרונות חברתיים חשובים בבמה שהפייסבוק ודומיו מאפשרים לאנשים פרטיים לזעוק על עוול שנעשה להם, כמו למשל נפגעות תקיפה מינית שמערכת החוק בישראללא מספקת להן מענה מלא. במה זו מאפשרת עשיית צדק לאנשים רבים, לא הכל צריך להיות פלילי ושפיט. חובתנו כרגולטורים למצוא את האיזון בין חופש הביטי לחופש השיסוי. עם זאת, אין ספק שלפייסבוק שהיא חברה מסחרית יש גם אחריות חברתית. כיום פייסבוק לא מספקת מענה ראוי לתלונות אודות התכנים העולים בה ודרשנו מהם בדיון לספק כתובת פעילה ומעורבות אקטיבית במקרים פוגעניים".

 

ח"כ רוויטל סוויד (המחנה הציוני) קראה לפייסבוק להסיר פוסטים שהם לשון הרע. "כאשר אדם פונה לפייסבוק ואומר שיש פה פוסט שבו יש לשון הרע בהגדרת החוק, אתם בבקשה תתכבדו להסיר אותו", היא אמרה. "אם אתם לא עושים את זה תוך פרק זמן סביר, אנחנו נכנס לכיס העמוק של פייסבוק ואנחנו ניכנס לזירה הזו וזה נכון לגבי גוגל או כל רשת אחרת".

 

ומה עושים בכל זאת? עו"ד מיטל גרייבר שוורץ מאיגוד האינטרנט הישראלי אמרה: "איגוד האינטרנט הישראלי הוא לא גורם אכיפה. אין לנו סמכות לעצור איזושהי פגיעה. אנחנו מתעסקים בחינוך ובמניעה, מנסים ליידע מה אפשר לעשות והפעילות העיקרית השנייה היא לקבל פניות של כאלה שנפגעים באינטרנט ומנסים לעזור להם. אנחנו נעזרים בכל הגורמים בעולם כדי להוריד פרסומים כאלה.

 המיידיות יותר חשובה מאשר האפשרות לתבוע אחר כך. לא בטוח שמישהו ירצה להמשיך את הפגיעה בו. נניח ויש עכשיו פגיעה בפייסבוק - יש אפשרות לדווח. במקרה שצריך תגובה מהירה יותר איגוד האינטרנט הישראלי יודע לתת את המענה במקרים הקיצוניים. אנחנו נותנים מענה אנושי 24 שעות ביממה".  

 

הדיון התקיים בעקבות הצעה לסדר היום שהגישו חברי הכנסת איתן כבל (המחנה הציוני), יעקב מרגי (ש"ס), סופה לנדבר (ישראל ביתנו), מיכל רוזין (מרצ), אורי מקלב (יהדות התורה) ועליזה לביא (יש עתיד), בעקבות התאבדותו של אריאל רוניס, מנהל ברשות האוכלוסין ששם קץ לחייו בחודש שעבר בעקבותת פוסט שפרסמה נגדו אישה שהאשימה אותו באפליה בשל צבע עורה.

 

בעבר היו מקרים נוספים של ישראלים שפגעו בעצמם בעקבות דברים קשים שנכתבו נגדם ברשת החברתית - ביניהם של נערים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
ג'ולי דה-ביילאנקורט וסיימון מילנר
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים