תשובה ושטייניץ לא הגיעו להסכמה על הגז
שר התשתיות יובל שטייניץ, בעלי חברות הקידוחים ונציגי המדינה קיימו פגישה משותפת שמטרתה לפתור את הסוגיות במחלוקת הקשורות במבנה הבעלות במאגרי הגז הטבעי של ישראל. טרם הושגה הסכמה בין הצדדים
שר התשתיות, האנרגיה והמים, יובל שטייניץ קיים הערב (ג') פגישה ראשונה עם צוות הרגולטורים שדן בנושא מאגרי הגז הטבעי ועם נציגי חברות הקידוח.
כתבות נוספות בנושא מאגרי גז:
דליה אנרגיות לקראת הפעלה: תספק כ-6% מהחשמל
הממונה על ההגבלים התפטר במחאה על הסדר הגז המסתמן
גילה: חברות הגז מאיימות על הממשלה
בפגישה, שנמשכה למעלה מחמש שעות, נכחו בעל השליטה בחברות "דלק קידוחים" ו"אבנר", יצחק תשובה, ומנכ"ל נובל אנרג'י בישראל, ביני זומר. במסגרת הפגישה דנו המשתתפים במחלוקות העיקריות בין הצדדים ולא הושגה בשלב זה הסכמה.
הרקע לפגישה הוא כוונת הממשלה להגיע להסדר עם חברות הקידוח על מבנה הבעלות במאגרי הגז הטבעי. מצד המדינה נכחו בפגישה ראש המועצה הלאומית לכלכלה, יוג'ין קנדל, סגן ראש אגף התקציבים, אודי אדירי, ומנכ"לית משרד האנרגיה, אורנה הוזמן-בכור.
"אנחנו לפני הכרעות גורליות ואני כשר אנרגיה חדש באתי כדי להוציא את העגלה מהבוץ" אמר היום שטייניץ במהלך סיורו בתחנת הכוח הפרטית דליה אנרגיות. "אף אחד לא יטיף לי מה זה האינטרס הציבורי של אזרחי ישראל" המשיך שטייניץ והוסיף "צריכים להדגיש שאנחנו חייבים ליצור תנאים אטרקטיבים להשקעות של מיליארדי דולרים. שדות הגז של ישראל הם במים עמוקים ולא ביבשה. זה פרויקט אדיר וקשה לפיתוח. אני לא אסכים ולא אתן שבגלל טעויות או הלכי רוח פופוליסטים או חוסר הבנה הגז יישאר בבטן הים".
לפני כשלושה שבועות הודיע הממונה על ההגבלים העסקיים דיוויד גילה על התפטרותו, על רקע כוונת הממשלה להגיע להסדר עם חברות הקידוח על מבנה הבעלות במאגרי הגז הטבעי. "החלטתי נובעת ממספר שיקולים, שבראשם הידיעה כי הממשלה, ובפרט משרד ראש הממשלה, משרד האוצר ומשרד האנרגיה, יעשו כל שביכולתם כדי לקדם את המתווה המתגבש בימים אלה בתחום הגז הטבעי – מתווה שאני משוכנע שלא יביא תחרות בשוק חשוב זה", כתב הממונה לשר הכלכלה במכתב ההתפטרות שלו.