ברצלונה רוקדת לזכר הדר
זה סיפור עצוב ומרגש על עצב גדול וגאווה, סיפור של כאב ותעצומות נפש, כזה שמפגיש בין מקרה אישי לחוויה בינלאומית ולאומית. זהו סיפורה המהדהד של הדר שלגי שלום ז"ל, שמונצח בדרך מקורית עם מסרים של אושר ואהבה למחול
לפני כשנתיים נסעה הדר עם בעלה, נדב, לחופשה הגדולה לה חיכו כל כך הרבה. חופשת ירח הדבש שיצאה לדרך כחודש לאחר חתונתם. היעד שהשניים בחרו למאורע המרגש היה ברצלונה אך הדבר הנורא מכל קרה. תאונת דרכים גרמה למותה של הדר, שהותירה חלל עצום בליבם ובחייהם של יקיריה ובני משפחתה. מאז התאונה הקטלנית ב-2013 חיפשו קרוביה של הדר דרך להנציחה.
בכל 31 שנותיה של הדר ובעיקר בחמש השנים האחרונות, הריקוד שיחק תפקיד מרכזי. הדר הפיקה, בין היתר, את אירועי 'המכבייה', 'שרים עצמאות' עם נשיא המדינה, ביקור הנשיא אובמה בישראל, הצגות תיאטרון איכותיות וכן, עבדה עם להקות שונות ביניהן להקת הסטפס NEXTAP. לכן בחרה משפחתה לחפש דרך מקורית ומכובדת לעשות זאת.במרכז הבינתחומי, הרצליה, החלה את דרכה ב-2003 להקת מחול ייצוגית. ביוזמת שתי סטודנטיות: מיכל תדהר והדס אברהם בשיתוף עם הכוריאוגרפית איה מור ששון. הלהקה הוקמה על רקע הצורך של סטודנטים בבינתחומי שהינם רקדנים צעירים המעוניינים לשוב לעולם המחול לאחר שירותם הצבאי גם במהלך חייהם האקדמיים.
אביה של הדר נפגש עם רקדניות הלהקה ועם הזמן נבנה קשר מיוחד בין משפחת שלגי ללהקה. המשפחה מגיעה להופעות, אביה של הדר, מנחם, מלווה את הלהקה בכל צעד והרקדנים אף מכנים אותו ״האבא של הלהקה״.
השנה הוחלט לנסוע לברצלונה כדי לצעוד בצעדיה האחרונים של הדר ולהעביר מסר מיוחד: מסר של אושר ואהבה למחול. טקס ההנצחה נערך במקום התאונה. בטרם החל הטקס נכנסו ביחד כל רקדני הלהקה לחנות האחרונה בה הייתה הדר לפני מותה. צפו בריקוד לזכרה של הדר אותו ביצעה הלהקה ברחובות ברצלונה:
בטקס שולבו טקסטים של בני המשפחה, של בעלה נדב, קטע מחול עם טקסט שנכתב ביום השנה למותה וקטעי אימפרוביזציה של רקדני הלהקה לרקע שירים שהדר אהבה.
כל רקדני הלהקה לבשו חולצות עם תמונתה של הדר וטקסט באנגלית, כך שעוברי האורח הרבים עצרו, קראו והתבוננו בקטעי המחול.
גם במופעי הרחוב השונים בברצלונה שקיימו חברי הלהקה, זכתה הלהקה לתשומת לב רבה מהסובבים שמחאו כפיים, צילמו ונעו בהנאה לצלילים. לאחר סיום הקטעים בכל אחת מהנקודות ניגשו אנשים לרקדניות שהסבירו על הלהקה, על ערכי המחול, ערכיה של הדר ומטרת המשלחת.
"מאז הפגישה עם משפחת שלגי וצירופה של הדר למשפחת הלהקה, ניתן להרגיש את רוחה איתנו על הבמה. השיא ללא ספק היה בביצוע היצירה לכבודה במקום בו נקטפו חייה" מספרת חן הרשקוביץ, אחת הרקדניות בלהקה על שמה של הדר והוסיפה כי "להכיר את הדר ולהמשיך את דרכה זוהי זכות גדולה וכולי תקווה שהיא הסתכלה עלינו מלמעלה והייתה גאה בנו על כך שאנו ממשיכות את דרכה".
משלחת ההנצחה של הדר שילבה שליחות נוספת בברצלונה: הלהקה הצטרפה למסע ההסברה הישראלי ולמאבק בתופעת החרם והובילה הסברה חדשנית וייחודית באמצעות מחול המהווה שפה משותפת ובינלאומית. הלהקה הופיעה במספר אזורים נבחרים בברצלונה בהופעות רחוב מול מאות מטיילים ביניהם כיכר Catalunya, הרובע הגותי ושדרות ה- Ramblas
.בנוסף, ערכה הלהקה מופע חגיגי בפני הקהילה היהודית בעיר. במסגרת ההופעה רקדו רקדניות הלהקה קטע לכבודה של הדר על רקע השיר ״חד גדיא״ אותו השיר שלצליליו עשתה הדר כוריאוגרפיה בבחינת הבגרות שלה במחול.