חולים בחו"ל? כך נקראות התרופות השכיחות מסביב לעולם
איך אומרים אקמול באיטלקית ומה מבקשים לנזלת בתאילנד, מה זה נורופן בסין ומה עושים כשכואבת הבטן בספרד? כך תמצאו את התרופות שאתם צריכים בדרך לחופשה המושלמת
זה יכול להרוס את החופשה: נזלת בלתי פוסקת, כאבי בטן, מיחושים, שלשול, צרבת או סתם התקף אלרגיה עלולים לתקוף אתכם במהלך הטיול, לשתק אתכם מכל פעילות, כשאתם חסרי אונים. לפעמים, אין הרבה מה לעשות פרט להקלה שתמצאו בתרופות שונות.
אבל התרופות הללו נראות ונקראות אחרת בכל מדינה. אז איך נראה אקמול בניו יורק, מה עושים עם כאבי בטן בפאריז, איך מטפלים בהתקף אלרגיה בספרד, ואיך תקלו על הצרבת בגרמניה? הנה מדריך התמצאות לכמה מתרופות השכיחות ברחבי העולם.
קראו עוד במדור פארם נט
האם הקיץ מסוכן לילדים: איך למנוע ולטפל?
לקראת עונת הבחינות: איך להצליח להתרכז? טוב לעור ולחילוף חומרים: למה חשוב לשתות מים?
- כאב: את הפראצטמול תוכלו למצוא ב- Tempra, במינון המוכר של 500 מ"ג לגלולה.
- צינון ושפעת: Theraflu Max-D cold & Flu – טבליה אחת מבטיחה לטפל בחום, להילחם בשיעול ולהקל על גודש. המינון המותר הוא אחת ל-8 שעות.
- שלשול: Lacteol Fort הוא פרוביוטיקה המבטיחה למלא את המעיים שלכם בחיידקים ידידותיים. המינון הוא קפסולה אחת כל 8 שעות.
- עצירות: Anara מכיל את החומר פיקוסולפט סודיום המבטיח לעורר את פעילות המעיים. המינון המותר הוא כדור אחד או שתיים ליממה. עם זאת חשוב לזכור כי כמרבית הטיפולים לעצירות, השימוש בכדור זה עלול לגרום לתלות.
- אלרגיה: Allegra במינון של אחת ליום הוא תרופה ממשפחת האנטיהיסטמינים שאמור להקל על התגובה האלרגית או להעלים אותה כליל.
- צרבת: Azantec מכיל רניטידין המונע יצירת חומצה בקיבה ובכך מקל על תחושת צרבת, וגם בפני כיב קיבה. המינון הוא 150 מיליגרמים כל 8 שעות.
כאב: Nurofen מופיע כאן בכמה תצורות ובשלל מינונים, כשהחזק בהם הוא Nurofen Extra Strength.
- צינון ושפעת: BoxaGrippal מכיל את המרכיב איבופרופן המוריד חום ומפחית כאבים, ופדאודואפדרין המפחית את הגודש באף.
- שלשול: Lopedium היא המקבילה הגרמנית ל"אימודיום", "סטופ איט", "שילשול X" ותרופות אחרות בארץ לטיפול בשלשול. היא מכילה את החומר לופראמיד המפחית את תנועתיות המעיים. חשוב לזכור שהטיפול המרכזי בשלשול הוא שתיה מרובה בשילוב תמיסת מלחים וסוכרים ושמירה על היגיינה מקסימלית. הטיפול בכדורים נגד שילשול אינו מומלץ, אלא אם מדובר בשלשול ממושך ומשמעותי שאינו חולף תוך 3 ימים והמגביר את הסיכון להתייבשות.
- עצירות: Laxoberal מעורר פעילות מעיים. הוא מיועד בעיקרון לשימוש לפני קולונוסקופיה, לניקוי המעיים מצואה. אולם במקרים קשים הוא משמש גם לטיפול בעצירות עיקשת. חשוב לזכור שגם תרופה זו עלולה לגרום להתרגלות והתמכרות המעיים, ולכן היא אסורה לשימוש ממושך.
- אלרגיה: Zyrtec היא תרופה מסוג אנטיהיסטמינים המפחיתה פעילות אלרגית, ודומה גם לתרופות אנטיהיסטמיניות דומות. התרופה עלולה לגרום לישנוניות ולכן עדיף לקחתה לפני השינה.
- צרבת: Rennie Fresh היא טבליה בלעיסה הנלקחת כשעה לאחר האוכל, ומבטיחה לסתור את חומציות הקיבה ולהקל על הצרבת.
- כאב: Doliprane מכיל אצטמינופן (פראצטמול) בדומה לאקמול והדקסמול הישראלים.
- צינון ושפעת: Actifed Jour Et Nuit מכיל פראצטמול ופסאודואפדרין. כדור כחול אחד מבטיח לשכך כאבים, להוריד חום ולהקל על הצטננות. המינון הוא טבליה אחת לפני השינה.
- שלשול: Tiorfan מכיל מרכיב המפחית את איבוד הנוזלים במעיים והמינון המותר הוא עד 3 פעמים ביממה. ושוב נזכיר את הטיפול העיקרי בשלשול – שתייה מרובה עם תמיסת מלחים וסוכרים, והיגיינה קפדנית.
- עצירות: Lactulose Arrow מפחית את ה"מטען" במעיים באמצעות תהליך אוסמוזה בו נקלטים יותר נוזלים המרככים את הצואה. המינון המותר הוא עד 3 פעמים ביממה.
- אלרגיה: Zyrtec. (ע"ע גרמניה).
- צרבת: Maalox המוכר גם בארץ מכיל אלומיניום הידרוקסיד, חומר בסיסי הסותר את החומציות בקיבה ומקל על הצרבת.
- כאב: Tachipirina הוא הפראצטמול האיטלקי. המינון ואופן הנטילה, ממש כמו אצלנו.
- צינון ושפעת: Zerinol מכיל שילוב של פראצטמול וכלורפנאמינה - חומר אנטיהיסטמיני המפחית גודש.
- שלשול: Imodium, המקבילה לאימודיום, סטופיט ואחרים בישראל. (ע"ע גרמניה.)
- עצירות: Dulcolax מכיל את המרכיב bisacodyl הנמכר גם בארץ תחת השם contalax ומעורר פעילות של המעיים. חשוב לציין כי הוא אסור בשימוש ממושך בשל חשש להתמכרות והתרגלות המעיים שיביאו להחמרת העצירות.
- אלרגיה: Aerius מוכר גם בארץ ומכיל אנטיהיסטמין נוגד אלרגיה. המינון המקובל הוא 5 מ"ג ביממה.
- צרבת: Gaviscon Double Action – טבליות לעיסה ההופכות לג'ל בקיבה ומונעות מהחומציות לעלות מעלה בוושט. המינון המקובל הוא שתי טבליות כשהצרבת מופיעה.
- כאב: פראצטמול, ממש כמו אצלנו בארץ.
- צינון ושפעת: StopCold הוא אנטיהיסטמין ומפחית גודש שמקל על תופעות ההצטננות. המינון המקובל הוא מנה אחת כל 12 שעות.
- שלשול: Fortasec המכיל גם הוא לופראמיד. (ע"ע איטליה גרמניה וצרפת).
- עצירות: Emuliquen Simple נמצא גם בארץ תחת שמות שונים. הוא מכיל שמן פראפין המרכך את הצואה ומחליק אותה במעיים לכיוון מטה. המינון המקובל הוא כפית לפני השינה.
- אלרגיה: Ebastel Forte היא תרופה אנטיהיסטמינית שמקלה על תופעות האלרגיה ואינו גורם לשנוניות ולכן מותר לנטילה גם במהלך היום.
- צרבת: Elmax Forte יסתור את החומציות בקיבה.
- כאב: Parol, הלוא הוא פראצטמול.
- צינון ושפעת: tylo Hot מכיל שילוב של פראצטמול, אפדרין המפחית גודש, ואנטיהיסטמין המפחית תופעות אלרגיה. תרופות דומות נמכרות גם בישראל ומקלות על הצטננות קשה.
- שלשול: אימודיום. (ע"ע איטליה).
- עצירות: Sokol Likid הוא ג'ל פטרולאום, הנלקח דרך הפה ומרכך את היציאות ובכך מקל על העצירות.
- אלרגיה: Zyrtec. (ע"ע גרמניה).
- צרבת: Talcid מכיל את המינרל הידרוטלקיט הסותר את חומציות הקיבה.
- כאב: Pandol. (ע"ע טורקיה).
- צינון ושפעת: Bufferin Cold. שילוב של פראצטמול להורדת חום והפחתת כאב, ואפדרין להפחתת גודש. קיים טיפול "יום" שאינו מרדים, וטיפול "לילה".
- שלשול: אימודיום. ע"ע שאר המדינות.
- עצירות: Dulcolax. (ע"ע איטליה).
- אלרגיה: Piriton. אנטיהיסטמין במינון 4 מ"ג לטבליה. המינון המותר הוא עד 6 פעמים ביממה.
- צרבת: Phosgel, מכיל אלומיניום הידרוקסיד בדומה לתכשירים הנמכרים בארץ הסותר את חומציות הקיבה.
- כאב: Nurofen. (ע"ע גרמניה).
- צינון ושפעת: Tiffy Dey הוא השם החמוד שנתנו התאילנדים לתרופה הכוללת פראצטמול ואנטיהיסטמין להפחתת תופעות הצינון. המינון המותר הוא טבליה עד כל 4 שעות, כלומר לא יותר מ-6 טבליות ביממה.
- שלשול: אימודיום. (ע"ע איטליה וגרמניה)
- עצירות: senokot מכיל תמצית של הצמח סנה הידוע כמעורר פעילות מעיים. ע"ע הערות הטיפול בעצירות בשאר המדינות לעיל.
- אלרגיה: Zyrtec. (ע"ע גרמניה).
- צרבת: Prevacid הוא אולי אחת התרופות היותר פופולריות בתאילנד, בזכות המטבח המטובל. גם תרופה זו, כבשאר המדינות, מכילה סותר חומצה.
- כאב: Tylenol הוא אחד התכשירים הנמכרים והנודעים ביותר ברחבי צפון אמריקה, המכיל את המרכיב אצטמינופן (ה"פראצטמול" האמריקני). להפחתת כאב תוכלו למצוא על מדפי רשתות הפארם Wallgreens, Wallmart, Duane reade ו-Target גם אספירין, נורופן, ואקסדרין הנמכרים גם בישראל.
- שלשול: מגוון טבליות המכילות את החומר לופראמיד עוצר השלשול, הנמכר גם בישראל.
- עצירות: Dulcolax בתצורת טבליות ונרות המעורר את פעילות המעיים, וטבליות Senna המכילות את תמצית צמח הסנה המעורר גם הוא פעילות מעיים. עיינו באזהרות לגבי הטיפול בעצירות.
- אלרגיה: המותג המוכר ביותר הוא בנאדריל המכיל אנטיהיסטמין. קיימים תכשירים רבים נוספים, חלקם מיוצרים על ידי רשתות הפארם עצמן ובמחיר מוזל.
- צרבת: אלקזלצר סותרות חומציות ומוכרות מאחד הפרקים של סיינפלד, Prilosex מפחית את הפרשת החומצה בקיבה (ודומה לתכשיר לוסק הנמכר גם בישראל), Acid Reducer כולל מפחית חומציות של הקיבה ו- Tums הנמכרים גם בישראל ונלקחים בלעיסה בזמן הצרבת כשהם סותרים את חומציות הקיבה.
אין במידע המובא כאן משום המלצה לטיפול וכמובן - אל תשכחו להיוועץ תמיד ברופא לפני נטילת תרופות.
ד"ר איתי גל הוא מומחה ברפואת ילדים וכתב הבריאות של ynet.
התרופות שאתם צריכים מסביב לעולם
צילום: shutterstock
מומלצים