שתף קטע נבחר

 

הכתבים הזרים נעלבו - משרד החוץ הסיר את סרטון האנימציה

סרטון היתולי שהפיץ המשרד לגלג על אופן הסיקור המוטה של התקשורת הזרה ברצועת עזה. העיתונאים המוצבים בישראל מחו, והסרטון ירד מהאתר. כתבת "הטיימס" בארץ: "אני סקרנית, מי רצה לפתוח איתנו חזית? זה לא דיפלומטי"

 

סרטון ההסברה נגד הכתבים הזרים. צפו    ( )

סרטון ההסברה נגד הכתבים הזרים. צפו    ( )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סרטון האנימציה שהפיק משרד החוץ והציג באור מגוחך את התקשורת הזרה המסקרת את רצועת עזה תחת שלטון חמאס, הצליח להכעיס את הכתבים הזרים המוצבים בישראל. לדבריהם, משרד החוץ לא רק לעג להם אלא גם הסית נגדם. מחאתם של אנשי התקשורת הבינלאומית צלחה, והיום (א') הוסר הסרטון מאתר האינטרנט של משרד החוץ.

 

בינתיים דיווחו כלי תקשורת מובילים בעולם על הסרטון הלועג, בהם הוושינגטון פוסט והניו יורק טיימס. כתבת הטיימס הלונדוני בארץ, שירה פרנקל, אמרה בתגובה: "אני סקרנית. מי במשרד החוץ רצה לפתוח חזית עם הכתבים הזרים בכך שהוא לועג להם? לא מאוד דיפלומטי".

 

בסרטון, שהוכן במחלקת ההסברה של המשרד והופץ ברשת, נראה כתב זר מתראיין על רקע עזה ומספר על החיים ברצועה דרך העיניים שלו, מתעלם מפעולות טרור, ירי רקטות ופעילות צבאית המסתתרת מאחורי אוכלוסייה אזרחית. לבסוף נאמר בסרטון: "חמאס השתלט בכוח על עזה בשנת 2007. מה הם עשו מאז? דיכאו את האוכלוסייה המקומית והשקיעו מיליארדים בטרור נגד האוכלוסייה האזרחית של ישראל. חלק מהאנשים העדיפו לעצום את עיניהם מול המציאות בשטח. מה לגביך?"

 

רות אגלש, כתבת ה"וושינגטון פוסט" בישראל, אמרה: "אני שמחה שמשרד החוץ החליט להסיר את הסרטון שהיווה התקפה מיותרת נגד כתבים זרים ועשה מעט מאוד בקידום ההסברה הישראלית".

מתוך הסרטון (צילום: מתוך יוטיוב) (צילום: מתוך יוטיוב)
מתוך הסרטון(צילום: מתוך יוטיוב)

התאחדות הכתבים הזרים בישראל שמאגדת את כל הכתבים הזרים המוצבים בארץ פרסמה הודעת גינוי חריפה, ולפיה "ההתאחדות מופתעת ומוטרדת מההחלטה של משרד החוץ הישראלי להפיק סרטון שלועג למדיה הזרה שסיקרה את המלחמה בקיץ שעבר בעזה. בזמן שלישראל יש נושאים רציניים להתמודד איתם באיראן וסוריה, זה מנותק שהמשרד מבזבז את זמנו בהפקת סרטון וידאו בן 50 שניות שמנסה להגחיך עיתונאים המדווחים על הסכסוך שבו נהרגו 2,100 פלסטינים ו-72 ישראלים. הסגל הדיפלומטי הישראלי רוצה שייקחו אותו ברצינות בעולם. להעלות סרטוני וידאו עלובים ומטעים ביוטיוב זה דבר לא ראוי ולא מועיל, וחותר תחת האמירה של משרד החוץ שהוא מכבד את התקשורת הזרה ואת החופש שלה לעבוד בעזה".

 

פול מייסון מערוץ 4 הבריטי הוסיף: "אף עיתונאי שאני מכיר לא ראה את המנהרות בעזה כדבר אחר מדבר צבאי. בצוק איתן לבשנו אפודים כפי שהורה לנו צה"ל. זה עלבון והתקפה ישירה על העיתונאים הזרים".

 

רות אגלש, כתבת הוושינגטון פוסט בישראל, אמרה כי הסרטון של משרד החוץ מנותק מהמציאות: "אף כתב זר שהיה בעזה לא דיווח כמו הכתב בסרטון ולא ברור מדוע בחרו במשרד החוץ להעליב כתבים זרים במקום לנהל איתם דיאלוג רציני".

 

גורמים במשרד החוץ אמרו כי הם מופתעים מהתגובה הנזעמת של הכתבים הזרים על סרטון היתולי שלא היה לו כוונה להעליב אף אחד. "במבצע 'צוק איתן' התבצע ירי רקטות מאזורים מאוכלסים ומקרבת מבנים ציבוריים", נמסר ממשרד החוץ. "כל זה היה ידוע היטב ומתועד. אבל צילומים מפלילים פורסמו רק אחר כך, באיחור ניכר. הטענה הייתה פחד מחמאס. הסרטון בוחן בצורה משעשעת את התופעה הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך יוטיוב
מתוך הסרטון
צילום: מתוך יוטיוב
מומלצים