שתף קטע נבחר

חזרה לעתיד: כך ייראו המלונות בשנים הבאות

ספא שלם בחדר, שליטה על כל החדר מהטלפון, מַטְעֵנים בכל מקום ועיצוב הייטקיסטי שמחליף את הכובד הישן והמוכּר. קבלו כמה דוגמאות לאופן בו ייראו המלונות בעתיד הקרוב מאוד

מיטה זוגית, שטיח מקיר לקיר, חיפויי עץ כבדים וטלוויזיה עם שלט בעייתי ומספר מוגבל של ערוצים. חדרי המלון הפכו עם השנים לסטנדרטיים עד משמימים ומשעממים, בלי טיפת אופי. אבל העתיד, כך מתברר, נראה טוב - אפילו מאוד. מספר חידושים בעולם המלונות שעתידים להגיע אלינו בקרוב מבטיחים חדרי הייטק מתקדמים, עם שירותים (תרתי משמע) שאת חלקם אפילו לא דמיינתם.

 

שירותים? זה ספא!

אחד ממדדי האיכות והרמה של בתי מלון בעולם הוא לא אחר מאשר חדר השירותים. מקלחת גשם ו/או אמבטיה בחדר נפרד מהאסלה, שני כיורים ומראות רחבות שוליים הם חלק מהיוקרה שבית המלון יכול או רוצה לשדר.

 

על פי מדידות שנערכו והוצגו לא מכבר, חדרי מלון יוקרתיים בעולם מצטיידים בזה אחר זה בחדרי שירותים ואמבטיות בהיקף כולל של 50% מגודל החדר ואף יותר. אבל הגודל הוא לא הכל. גם מוצרי האמבטיה הולכים ומתרבים בבתי המלון היוקרתיים בעולם, כאשר לרשימת השמפו-סבון-מרכך-קרם גוף נוספו בשנים האחרונות גם מוצרים מתקדמים כדוגמת קרמים מסוגים שונים ואפילו בשמים ושמנים. ממש מיני-ספא בכל חדר.

כבר מזמן לא סתם שירותים... (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כבר מזמן לא סתם שירותים...(צילום: shutterstock)
 

מינימליזם הייטקיסטי

חדרי המלון מהעבר הלא רחוק, שהתאפיינו כאמור בעיצוב כבד וזקן, מוחלפים לאיטם בחדרים הייטקיסטיים - ומינימליסטיים. הציוד דורש פחות מקום (טלוויזיות, למשל, שהפכו מגושי פלסטיק ומתכת למסכי LED שטוחים, ברזים שהוסבו לכפתורים ושלטי-אייפדים אליהם נגיע בהמשך) - והמעצבים מעדיפים ללכת על עיצוב פונקציונלי, מואר וקל ופחות בומבסטי.

 

ובהתאם נבחר הריהוט. המיטות, הכסאות והשולחנות החדשים של בתי המלון יהיו חלולים יותר, מרווחים יותר, בעלי מרקם ועיצוב דק ומינימליסטי - הכל חוץ מהעור הכבד והבדים בעיצוב של פעם.

עיצוב מינימליסטי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עיצוב מינימליסטי(צילום: shutterstock)
 

מרחק נגיעה

לפני עשור, ואולי אפילו פחות, מחיאת כף שמדליקה נורות או מזיזה דברים בחדר המלון, היתה נחשבת לפרק הבא בסדרת סרטי "בחזרה לעתיד". כיום, לא רק שאם תתמצאו תמצאו חדרי מלון המופעלים במחיאת כף, אלא בעיקר תמצאו כאלה שמופעלים מהמכשיר הנייד שלכם - או מאפליקציית טאבלט מיוחדת המותקנת במכשירי אייפד ש"מגיעים עם החדר".

מלון W. בחזית הטכנולוגיה ()
מלון W. בחזית הטכנולוגיה

המכשירים המיוחדים שכבר נמצאים ברשתות רבות כדוגמת קמפינסקי ו-W, שולטים למעשה על החדר כולו:

מהפעלת וכיבוי הטלוויזיה והעברת ערוצים בה, דרך כל אורות החדר, מיזוג האוויר ובחלק מהמקרים אפילו הזזת הווילונות. מרחיקי הלכת יאמרו לכם שאפילו נמצאו כבר בתי מלון בהם האייפדים שולטים על טמפרטורת המים במקלחת ועל עוצמת הזרם. נשמע הזוי? אולי, אך זה אמיתי.

 

אבל אמרנו שלא רק דרך טאבלטים אלא גם המכשירים שלכם, המגיעים עמכם לחופשה כמובן. רשת סטארווד (המחזיקה במלונות שרתון, W, ווסטין ועוד) הכניסה לשימוש לא מכבר אפליקציה שניתן להתקין על מכשיר הטלפון שלכם (בחינם, כמובן) וזו תפתח עבורכם את דלת חדר המלון. דרך האפליקציה תוכלו לדאוג גם שהחדר יקורר לטמפרטורה החביבה עליכם עוד לפני הגעתכם אליו, וכמובן להזמין שירותי פרימיום בתשלום כדוגמת מסאז' ורום-סרוויס כאוות נפשכם ונפשם של המלונאים.

ואף מילה על שלט (צילום: shutterstock)
ואף מילה על שלט(צילום: shutterstock)
 

שקעים, ועוד שקעים

סקרים מקיפים שנערכו בשנים האחרונות מוכיחים פעם אחר פעם כי הפריט הנשכח ביותר בבתי מלון ברחבי העולם הוא... המטען הסלולרי שלכם. לא ברור אם מדובר כאן בקונספירציה כזו או אחרת, אבל בתי המלון העתידניים רוצים שרק תביאו עוד ועוד מכשירים ותחברו אותם - לקירות.

יש מקום לכולם (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
יש מקום לכולם(צילום: Shutterstock)

כבר היום חדרי מלון מציעים שקעי USB לצד השקעים הרגילים, כך שתמיד תוכלו להטעין את הטלפון. בקרוב, עם זאת, אנו צפויים לראות ריבוי והכפלה של מספר השקעים, כך שהטענת המכשירים וחיבורם בחדר לא יצטרכו להיות זה על חשבון זה. אגב, מלון Cafe Royal בלונדון למשל, מאפשר חיבור של המכשירים אל הקיר, כך שאפילו תוכלו לנגן דרכם מוזיקה במערכת הרמקולים של החדר. שווה.

 

מחסני תאורה

הסעיף הבא, למרות היותו מוצר פופולרי שצובר תאוצה בעולם המלונות, עדיין יכול להיתפס בעיניים ישראליות כמוצר ערסי וחסר כל טעם. מדובר בתאורות חכמות, חלקן מוחבאות, בחדרי המלון. לא עוד נאונים או מנורות מהבהבות - חדרי המלון העתידיים יכללו תאורות חבויות בתקרה, ברצפה ובקירות.

שינויים בהרגלי התאורה (צילום: אייל קרן) (צילום: אייל קרן)
שינויים בהרגלי התאורה(צילום: אייל קרן)

את המנורות, באופן מכוון, לא תראו שם, אלא פשוט הילות של אור שיקיפו אתכם. אמרנו ערסים? חלק מבתי המלון שעושים ויעשו שימוש בטכנולוגיית ה-LED הזו, מרחיקים לכת ומשתמשים בפונקציה הנוראה ביותר של סוג התאורה הזה - הפיכתה לכל צבע שרק תחפצו, או גרוע מכך - הפיכתה לתאורה בצבעים מתחלפים. באמת שיהיה לכם לילה טוב וירוק. או סגול.

 

במיטה הגודל לא קובע

קינג סייז, קווין סייז, מה לא ניסו למכור לנו בתחום המיטות בבתי המלון בעבר. אבל עם השנים הבינו ברשתות הגדולות ואחר כך גם במלונות הבוטיק שהגודל לא קובע, או לפחות לא רק הוא. מלונות רבים השקיעו סכומי כסף נכבדים באיכות המיטות, וכך למשל רשת ווסטין שהיתה החלוצה בתחום הודיעה כבר לפני כמעט 20 שנה על השקעה של 30 מיליון דולר בשדרוג המיטות.

מי צריך את כל הגודל הזה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מי צריך את כל הגודל הזה?(צילום: shutterstock)

"חוויית השינה" כפי שתוארה על ידי הרשת, החלה את גל ההבנה שמדובר באחד הרשמים החזקים הנשארים על הלקוחות. שינה טובה בבית מלון תחזיר את הלקוח לשם פעם נוספת. ובמסגרת הקלילות האופיינית של עולם המלונות המתחדשים, אחד הדברים שייפטרו מהם, הם כיסויי המיטה. אותם בדים-על-שמיכות שנזרקים על הרצפה ונשארים שם עד ששירות החדרים מגיע לנקות. מעולם לא הבנתם למה הם היו שם? אז מעכשיו - הם פשוט לא יהיו שם.

 

קישטא לקיטש מהלובי

ולסיום, השטחים הציבוריים. גם אלה ישודרגו פלאים בעתיד הקרוב. לא עוד שנדלירים מוזהבים ודלפקי עץ כבדים. המלונות החדשים שמושפעים רבות מעולם מלונות הבוטיק עושים שימוש בשטחים הציבוריים (לרבות הלובי) בפלסטיק ומתכת. אולמות הקבלה גם מתאפיינים בשירותים שלא היכרנו בעבר: די ג'ייז, בר חטיפים, מחשבים סופר-חדשניים לצרכי התיירים ועוד.

מלון i31 בברלין. לא מעמיס על התיירים ()
מלון i31 בברלין. לא מעמיס על התיירים

דוגמה לכך אפשר למצוא כבר היום ב-i31 הברלינאי, שלא רק מתאפיין בשירותים הללו ובעיצוב החדשני אלא גם מספק שטחי ישיבה ציבוריים נעימים לשיחה ולא מאסיביים, ואלמנטים של תאורה וממש גם תפאורה נעימה לעין, כאלה שלא מעמיסות על המבקרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ספא במקום שירותים. זה מה שיחכה לכם במלונות העתיד
צילום: shutterstock
מומלצים