לומדים ואפילו נהנים: איך מלמדים ילדים אנגלית בבית?
להכין אלבומים, לבשל, לשיר וליהנות מסרטים. עם קצת יצירתיות וחשיבה, הילדים שלכם יוכלו ללמוד בבית אנגלית בדרך חוויתית וקלילה. אז איך גורמים להם לאהוב את השפה ולשלוט בה?
בעידן המודרני יש חשיבות מכרעת ללימוד השפה האנגלית. הורים רבים אשר מבינים את החשיבות הרבה של רכישת שפה, מחליטים לשלוח את ילדיהם לשיעורי תגבור פרטיים לאחר שעות הלימודים, אשר עולים להורים הרבה כסף.
לומדים בבית:
לילדים משעמם? האתרים שילמדו אותם אנגלית
בלי פחד: כך תגרמו לילד שלכם לאהוב מתמטיקה
בלי להוציא שקל: איך להכין את הילד לכיתה א' בבית
הילדים שבדרך כלל חוזרים מותשים לאחר יום הלימודים הארוך, יכולים לקבל את שיעורי ההעשרה בדרכים חווייתיות יותר מאשר שיעור פרטי המתבצע במתכונת של "מורה-תלמיד".
שפה זרה רוכשים במאמצים ובהתמדה ולימוד האנגלית אינו נגמר בבית הספר, זהו תהליך שחייב להימשך גם מעבר לשעות הלימודים ולא בהכרח בליווי מורים פרטיים.
בעידן הטכנולוגיה והלמידה המשמעותית, יש מקום להעביר את אחריות הלמידה ללומד ולטפח אגב כך לומד עצמאי אחראי. מומחים ללימודי השפה האנגלית סבורים שבכדי לתמוך בידע שנרכש בבית הספר ולקדם אותו רצוי מאד לתחזק את "מגירת האנגלית" של הילד על ידי מטלות ומשחקים קלילים שאינם מעיקים ובעיקר אינם פוגמים בתחושת המסוגלות העצמית.
אפשרויות חוויתיות
נקודה חשובה שחשוב לשים לב לגביה היא שלימוד השפה ייעשה מתוך צורך ולא מתוך הכרח. הצורך הוא המניע החזק ביותר ללמידה. לכן אני מציעה אפשרויות חווייתיות שאפשר דרכן גם ליצור וגם לסייע בלמידת האנגלית:
1. 'עשה ותעד': ילדים רבים אוהבים לאסוף, לגזור, להדביק או לצלם תמונות בעצמם. אפשר לעודד אותם להכין אלבום תמונות עם כתוביות קצרות, ליצור קולאז', כרטיסי ברכה או יומן מסע המתעדים פעילויות, טיולים וחוויות שונות מימי חופשת הקיץ. הילדים יכולים לצלם בטיולים או אירועים חברתיים ומשפחתיים, לחפש ולצלם בשלטים ומודעות באנגלית ברחובות ובחלונות ראווה.
בנוסף, הילדים יוכלו להוסיף בתוך האלבום כתוביות וכותרות באנגלית, על פי הרמה שלהם, כמובן, בסיוע ההורים. ניתן גם ליצור דברים מקוריים, כגון תפריט באנגלית לסעודה משפחתית, רשימות ABC, לדוגמה - שמות ארצות המסודרים לפי סדר האלפבית, תפזורות ומשחקי קלפים למשחק זיכרון לשימוש עם בני משפחה וחברים.
לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet
2. מבשלים באנגלית: בקשו מהילד למצוא מתכונים באנגלית באינטרנט ולהכין ארוחה או כל דבר אחר. גם עם ידע בסיסי באנגלית הוא יוכל למלא את המשימה. לארוחה המיוחדת אפשר להזמין חברים או קרובי משפחה דוברי אנגלית.
3. תחרות שירה: תחרות בין חברי הכיתה או השכונה או אפילו בין האחים או קרובי משפחה. כל ילד יתבקש לשיר ולספר על הזמר/ת בשפה האנגלית.
4. סרטים או תכניות טלוויזיה: תוכניות הפונות לקהל הצופים בגילאים צעירים, סרטים מצוירים וסרטונים באנגלית עם כיתוב באנגלית או ספרים לקידום הקריאה והבנת הנקרא. בנוסף, אתרים שונים ברשת מלמדים את רזי השפה ברמות שונות ומנגישים אותה.
כל הפעילויות האלו הן חשובות ליצירתיות בדרך רכישת השפה. הילדים יוכלו ליהנות ולחוות, ועל הדרך ללמוד ולרכוש את השפה האנגלית.
הכותבת היא מרצה בחוג לאנגלית במכללת חמדת הדרום