שתף קטע נבחר
 

הריבית לחודש יולי ללא שינוי ברמה של 0.1%

זה החודש החמישי שהריבית נותרת באותה רמה. אחת הסיבות העיקריות להחלטה היא הסימנים ההולכים ומתרבים לכך שהאינפלציה השלילית ששוררת במשק אכן מתחילת לחזור אל תוך תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה היום (ב') כצפוי להשאיר את הריבית חודש נוסף ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1% שאליה היא הורדה לפני ארבעה חודשים. להערכת חטיבת המחקר, ריבית בנק ישראל צפויה לעמוד על 0.1% עד סוף 2015 ולהתחיל לעלות ב-2016.

 

כתבות נוספות בנושא הריבית :

 

אחת הסיבות העיקריות להחלטה לא להפחית את הריבית היא הסימנים ההולכים ומתרבים לכך שהאינפלציה השלילית ששוררת במשק אכן מתחילת לחזור אל תוך תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%). ריבית נמוכה יותר מגדילה את הביקושים במשק ופועלת בדרך זו לעליית מחירים ולדחיפת האינפלציה בחזרה אל תוך תחום היעד. אולם מדדי המחירים האחרונים שפרסמה הלמ"ס מראים כאמור שאין בכך צורך עכשיו. 

 

אחרי שני המדדים השליליים שנרשמו בחודשיים הראשונים של השנה, התהפכה המגמה ובשלושת החודשים האחרונים נרשמו כבר שלושה מדדים חיוביים רצופים, בשיעור מצטבר של 1.1%. גם האינפלציה הצפויה במשק ל- 12 החודשים הבאים התייצבה לאחרונה סביב הגבול התחתון של היעד השנתי, והיא מסתכמת כעת ב- 1%. התפתחויות אלה תומכות בהערכה של חטיבת המחקר של בנק ישראל, לפיה האינפלציה בפועל צפויה לשוב ולהתכנס אל תוך תחום היעד שקבעה הממשלה כבר במהלך השנה הקרובה.

 

הריבית נשארת נמוכה - בגלל משבר הדיור

סיבה נוספת להחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי היא העלייה במחירי הדירות, שנמשכת כבר שבעה חודשים רצופים. בחודש אפריל עלו מחירי הדירות ב- 0.4% נוספים, בהמשך לעליות של 0.8% בחודש הקודם ושל 0.4% בחודש פברואר. הפחתת הריבית מקטינה את תשלומי הריבית על המשכנתאות במסלול הצמוד לריבית ה"פריים", מגדילה לכן את הביקושים למשכנתאות ותורמת בכך להמשך העלייה במחירי הדירות.

 

החלטת הריבית היום תלווה לראשונה בתולדות בנק ישראל בתדרוך עיתונאים. בתדרוך, שיתחיל רבע שעה לאחר פרסום החלטת הריבית וישודר בשידור חי באתר האינטרנט של בנק ישראל, תציג נגידת הבנק ד"ר קרנית פלוג את תנאי הרקע שבהם פעלה המדיניות המוניטרית במהלך הרבעון האחרון ואת הגורמים העיקריים להחלטות הריבית ותענה על שאלות העיתונאים בנושא.

 

לאחר דברי הנגידה תוצג התחזית המקרו כלכלית הרבעונית של חטיבת המחקר בבנק על ידי מנהל החטיבה ד"ר נתן זוסמן. לדברי בנק ישראל, "מטרת המהלך הינה להגביר את ההבנה בציבור לגבי השיקולים שעמדו בפני הוועדה המוניטרית בעת קבלת החלטות המדיניות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים