שתף קטע נבחר
 

פסטה משודרגת עם טעמים מפתיעים

לפעמים התוספות הקטנות הן אלה שעושות את ההבדל. השף ד"ר רני פולק עם מתכון לפסטה חמצמצה עם זוקיני, בזיליקום ורצועות חזה עוף שמתאים לכל הזדמנות

מי לא מכיר את ההרגשה? שוב צריך לחשוב על ארוחת צהריים או ערב ופתאום עולה המחשבה שהגיע הזמן לגוון ולאכול משהו חדש וטעים.

 

אין מי שלא אוהב פסטה - מדובר במנה מנצחת שאי אפשר ליפול איתה אבל אפשר וכדאי לשדרג עם מגוון תוספות בהתאם לטעמם של בני המשפחה.

 

רוצים שהם יאכלו עוף? חתכו כמה רצועות והוסיפו למחבת. אוהבים בזיליקום? מוזמנים לצרף כמה עלים לחגיגה. השמיים הם הגבול והכול תלוי בטעמכם ובמצב הרוח שלכם באותו היום.

 

מעדיפים שניצל עם גרנולה שילדים אוהבים? היכנסו למתכון

 

קבלו את המתכון של השף ד"ר רני פולק לפסטה חמצמצה עם זוקיני, בזיליקום ורצועות חזה עוף:

 

 ( )

החומרים (8 מנות)

לפסטה

- 250 גרם פסטה מסוג פנה מקמח דורום מלא

- 3 כפות שמן זית כתית מעולה

- 4 שיני שום כתושות

- 6 זוקיני קשים, חתוכים לפרוסות דקות

- קורט מלח-ים אטלנטי

- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

- 3 כפות מיץ לימון סחוט

- 1 כף קליפת לימון מגוררת

- 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים

- 2 חזות עוף טריים (160 גר' כל אחד) חתוכים לרצועות דקות

 

להגשה

- 1/2 כפית סוּמָק

 

אופן ההכנה

- בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן וסננו.

 

- חממו 2 כפות שמן זית במחבת על אש בינונית, הוסיפו את רצועות העוף, צרבו אותם עד להזהבה והוציאו.

 

- הוסיפו את שארית שמן הזית, הוסיפו את הזוקיני, המליחו ופלפלו וטגנו עד הזהבה.

 

- הוסיפו את מיץ הלימון וקליפת הלימון וטגנו כדקה תוך כדי ערבוב.

 

- הוסיפו את הפסטה למחבת יחד עם הבזיליקום ורצועות העוף המוכנות לדקה נוספת.

 

- במידת הצורך, תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל.

 

- צקו לצלחת הגשה ופזרו מעל את הסוּמָק.

 

 

* ניתן לשדרג את המנה עם עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים