ניתוחי קטרקט: איזה חידושים קיימים בתחום?
מי זקוק לניתוח קטרקט, איזה בעיות ראייה הוא יכול לפתור והאם בעתיד כולנו נזדקק לניתוח כזה? צפו בפרופ' אהוד אסיה, מנהל מחלקת עיניים, המרכז הרפואי "מאיר", מתארח באולפן ynet כדי לספר על החידושים בתחום
קטרקט היא הסיבה השכיחה ביותר לעיוורון בעולם השלישי וליקוי ראייה מתקדם בעולם המערבי. הסטטיסטיקה העולמית עומדת על 4 מתוך 10 אנשים מעל גיל 70 שיסבלו מקטרקט בדרגה כזו או אחרת.
ניתוח קטרקט הוא אחד הניתוחים השכיחים ביותר בעולם ובעלי אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד, בשנת 2010 בוצעו כ-10 מיליון ניתוחי קטרקט בעולם, והצפי לשנת 2020 יעמוד על 32 מיליון ניתוחים. רק בישראל מבוצעים יותר מ-50 אלף ניתוחים מדי שנה.
פרופ' אהוד אסיה, מנהל מחלקת עיניים, המרכז הרפואי "מאיר", הגיע לאולפן ynet כדי לספר על החידושים בתחום ניתוחי הקטרקט, ומסביר כי לא מדובר במחלה, כי אם בתהליך טבעי שמתרחש עם ההתבגרות, ושאם נחיה מספיק שנים, כולנו נזדקק לו.
מהו בעצם קטרקט?
מדובר במצב בו העדשה הטבעית מאבדת את שקיפותה בשל התפתחות עכירות בתוכה (כמו ענן). חלק גדול מהאנשים יפתח את התופעה בדרך כלל החל מגיל 55.
התסמינים של התפתחות קטרקט כוללים ירידה הדרגתית בחדות הראייה, רגישות לאור השמש, שינוי בראיית הצבעים (כמו לראות את העולם דרך פילטר צהוב או חום במקרים של קטרקט מתקדם), שינוי הדרגתי בראייה למרחוק ולקרוב עם שינוי תכוף של מספר המשקפיים וקושי לנהוג בלילה.
מרכיבים עדשות? המדריך לבחירת התמיסה הנכונה
ניתוח משולב: תיקון קטרקט וגם ליקויי ראייה כל היום מול המסך? העיניים שלכם בסכנה