שתף קטע נבחר

 

ועדת הכנסת דנה בח"כ גטאס שישתתף במשט: "דרושה חקיקה"

ועדת הכנסת דנה בבקשה להשעות את ח"כ באסל גטאס שכפי שנחשף ב-ynet ישתתף במשט לעזה. הח"כים מימין הבטיחו למנוע משטים בחקיקה, ואילו חברי הרשימה המשותפת הבהירו: "זה משט של שלום. אין שום כוונה לאלימות, היא תתפתח רק אם ינסו לעצור אותם מלהגיע לעזה". ח"כ זועבי הוצאה מהדיון

 

 

ח"כ גטאס מתכונן למשט ביוון    (צילום: euronews)

ח"כ גטאס מתכונן למשט ביוון    (צילום: euronews)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ח"כ באסל גטאס מהרשימה המשותפת ישתתף במשט לעזה - וכבר עורר סערה במערכת הפוליטית נוכח הצעד התקיף שעליו הכריז, ושפורסם לראשונה ב-ynet. כעת דורשים ח"כים אחרים להשעותו מהכנסת בעקבות זאת. בדיון בוועדת הכנסת היום (ג') הצהיר ח"כ שרון גל מישראל ביתנו כי יש להסדיר את התנהלותם של הח"כים הערבים באמצעות חקיקה והבהיר כי ביום ראשון תעלה בוועדת שרים לחקיקה הצעת חוק שהגיש בעקבות השתתפות זועבי במשט: "אחרי שהצעת החוק תאושר, ישראל לא תצטרך להוכיח שעל משט כמו המרמרה היו כלי נשק. היא תצטרך להוכיח שלא היו. הופכים את המצב". לדבריו, "מה שנהיה פה זה לא נורמלי. יש פה יום עאסל, יום באסל. היום זה יום באסל ואת זה צריך להפסיק באמצעות חקיקה. אין דרך אחרת".

 

גטאס הצהיר כי בכוונתו להשתתף במשט שמטרתו, לדבריו, הגשת סיוע הומניטרי לתושבים. המארגנים, ועמם גטאס, כבר הגיעו ליוון, משם יצא המשט. ח"כ דוד ביטן (ליכוד), שעומד בראשות ועדת הכנסת, הגיש קובלנה לוועדת האתיקה מטעם ועדת הכנסת בעניין הודעתו של גטאס, וביקש להשעותו מהכנסת.  

ח"כ זועבי יוצאת מהדיון בועדת הכנסת    (צילום: עופר מאיר)

ח"כ זועבי יוצאת מהדיון בועדת הכנסת    (צילום: עופר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במהלך עימות קולני בין ח"כ מיקי זוהר (ליכוד) לח"כ חנין זועבי (הרשימה המשותפת), הוצאה זועבי מהדיון על ידי היו"ר. בדיון נכחו רוב חברי מפלגתה, שביקשו למחות על הבקשה. הם טענו כי מדובר במשט סיוע ולא משט טרור והבהירו כי אלימות תתפתח רק אם יהיה ניסיון למנוע את הגעתו לעזה.  

ח"כ זועבי בוועדה  (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
ח"כ זועבי בוועדה (צילום: עפר מאיר)
  

ח"כ אחמד טיבי הציג את עמדתו של גטאס ואמר: "מעולם לא התכנסה ועדה בכנסת לגבש קובלנה נגד חברי כנסת. זה חסר תקדים. כל אחד יכול היה להגיש בעצמו בקשה, עצם העובדה שמקיימים דיון זה דבר חריג שאני לא זוכר כמותו". טיבי הבהיר כי זו זכותו הטבעית של גטאס להביע עמדותיו ולא להסתפק לעשות זאת בהצעות חוק והצעות לסדר והוסיף: "זה משט של שלום. אין שום כוונה לאלימות. אלימות תתפתח רק אם ינסו לעצור אותם מלהגיע לעזה".

  

ח"כ ענת ברקו (הליכוד) אמרה בציניות: "אני חושבת שיש לברך על המהפכה הפמיניסטית המתרחשת ברשימה המשותפת. חנין זועבי פרצה דרך לבאסל גטאס. הוא למד ממנה. ממש מהפכה". היא המשיכה ואמרה כי גטאס מותח את גבולות הדמוקרטיה בישראל והוסיפה: "מדינת ישראל מעבירה משאיות עם סיוע לעזה על בסיס קבוע. המשט הזה הרי לא יביא איתו כלום, אולי כמה כדורי אופטלגין פג תוקף?" 

 

ח"כ גמאל זחאלקה (הרשימה המשותפת) תקף את המבקרים: "יש פה צביעות. לפחות שלושה ח"כים, ביניהם סגני שרים, ביקשו קיזוז עם גטאס". כך ניסה להסביר כי הבקשה להשעותו מהכנסת מופרכת. 

 

ח"כ אורן חזן (ליכוד) אמר בדיון: "הח"כים הערבים הלכו לאיבוד, אולי בגלל הצום ואולי בגלל החום". יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ איימן עודה ביקש ממנו בתגובה: "תחזור בך מהאמירות הגזעניות על הרמדאן. אדוני היו"ר, תוציא אותו".

חזן: "אדוני היו"ר, תן להם ליילל".

זאחלקה: "אולי נזכיר את נערות הליווי?"

חזן: "אולי תספר אתה מה אתה עושה בשעות הפנאי שלך?"

זאחלקה: "מותר לגחך? מי מדבר על החוק?"

חזן: "חבריי הח"כים הערבים, לא טוב לכם? אתם מוזמנים למסור את תעודת הזהות שלכם בחזרה. אנחנו כאן כדי להישאר".

 

"הורו לכוחות הביטחון להתרחק"

גטאס שיגר מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון משה יעלון והבהיר כי בכוונתו להיות על סיפון הספינה. "אין שום סיבה למנוע מאיתנו להגיע לעזה ולהגיש את הסיוע שאנחנו מביאים איתנו", כתב. "אני קורא לכם להורות לכוחות הביטחון הישראליים להתרחק מהמשט ולתת לו להמשיך בדרכו. השתלטות על הספינות ומניעתן להגיע ליעד יסבכו את ישראל במשבר בינלאומי קשה נוסף, שאתה וממשלתך תישאו באחריות מלאה לתוצאותיו". את המשט, שיכלול שלוש ספינות, מארגנים פעילים שבדים פרו-פלסטינים והוא יכלול אקדמאים, חברי פרלמנטים, אמנים ועוד. אף ששמות רוב הממשתפים במשט לא פורסמו, מי שככל הנראה יהיו עליו הם חברת הפרלמנט האירופי הספרדייה אנה מירנדה, והישראלי לשעבר דרור פיילר, אמן ופעיל שמאל המתגורר עשרות שנים בשבדיה.

 

בשיחה עם ynet הסביר גטאס את המהלך: "המצב חמור ביותר בעזה. שום דבר לא השתנה ואף נעשה גרוע יותר. הסגר על עזה חזר להיות באותה רמה ואפילו ברמה גבוהה יותר. המצב הכלכלי קשה מאוד והעולם כמנהגו נוהג, כולל בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים