חשבתם שמטאל מזיק לבריאות? תחשבו שוב
חובבי מטאל, בפעם הבאה שאמא שלכם תצעק "להנמיך את הרעש הזה!", ספרו לה על מחקר מדעי חדש שמצא כי לז'אנר המוזיקלי הרועש יש דווקא אפקט חיובי על מאזיניו ובכוחו לקדם רגיעה
אחרי שנים רבות בהן זכה ז'אנר המטאל למוניטין שלילי ואף נחשב לכזה המסית נוער לרעה, כעת מגיעה ההוכחה המדעית לפיה דווקא מדובר במוזיקה חיובית בעלת סגולות מרגיעות.
"Cradle Of Filth". מוזיקה למסאז'ים
במחקר אוסטרלי חדש מבית הספר לפסיכולוגיה של קווינסלנד, גילו החוקרות ליה שרמן וד"ר ג'נבייב דינגל ממצאים המראים כי מוזיקה קיצונית אינה גורמת למאזיניה לזעם ולכעס, אלא תואמת את הגירוי הפסיכולוגי שלהם והתוצאה היא תחושה חיובית. "ייתכן כי האזנה למוזיקה קיצונית מייצגת דרך בריאה לעיבוד כעס עבור אלו הצורכים אותה", הסבירו השתיים.
במסגרת המחקר התבקשו 39 משתתפיו, בגילאי 18 עד 34, לחשוב על דברים שגורמים להם לתחושת כעס - ולאחר מכן להאזין למוזיקת מטאל או לחלופין לשבת בשקט בחדר. בין 46 השירים שהושמעו לקבוצת הנחקרים נבחרו יצירות של מטאליקה, דנזיג, מאנואר, משוגע ורייג' אגיינסט דה מאשין (שלא נחשבת ממש מטאל באמת, את תכניה נוטים להיות זועמים או אלימים).
תוצאות המחקר הראו כי בניגוד לאמונה הרווחת, כאשר חובבי מוזיקה קיצונית מאזינים למוזיקה מסוג זה, תחושת הכעס שלהם יורדת בהדרגה, ובו זמנית מתפתחות בהם תחושות חיוביות. על כן - בפעם הבאה שאמא שלכם תצעק "להנמיך את הרעש הזה", הסבירו לה בנימוס שמדובר במוזיקה נהדרת וחינוכית. או שפשוט תשליכו עליה את האלבום של ריהאנה והגבירו את הווליום.