שתף קטע נבחר

 

בליץ דיפלומטי נגד דו"ח האו"ם: "אג'נדה אנטי-ישראלית מובהקת"

משרד החוץ הנחה את השגרירויות לנסות ולשכנע חברות במועצת זכויות האדם להצביע נגד הדו"ח. אף שנתניהו כינה את הדו"ח "מוטה", במסמך ההנחיות נכתב כי "ישראל תבחן כל טענה שתובא בפניה כולל הנקודות הבעייתיות המצויינות בדו"ח"

"ישראל וחמאס ביצעו פשעי מלחמה". ההשלכות מדו"ח האו"ם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"ישראל וחמאס ביצעו פשעי מלחמה". ההשלכות מדו"ח האו"ם(צילום: AFP)
משרד החוץ פתח במבצע מדיני שמטרתו לשכנע כמה שיותר חברות במועצת האו"ם לזכויות אדם בז'נבה, המונה 47 מדינות, להצביע נגד דו"ח ועדת החקירה של האו"ם לאירועי צוק איתן - שפורסם אתמול (יום ב') והאשים את ישראל וחמאס בביצוע פשעי מלחמה - או לכל הפחות להימנע.

 

סמנכ"ל אירופה במשרד החוץ אביב שיראון הנחה אתמול את כל שגרירויות ישראל ביבשת להשקיע את מרב המאמצים להגיע למקבלי ההחלטות בדרג המדיני הגבוה ביותר ובדרג הפקידותי הבכיר ביותר כדי להעביר את מסריה של ישראל ולגרום להם להתנגד בהצבעה שתיערך בשבוע הבא. שיראון גם הפציר באנשיו לשכנע את הנציגים האירופים להשמיע התנגדות לדו"ח ולמסגרת שבה הוא נוצר. שיראון שם דגשים על מנדט הוועדה "המעוות" ויחסה השלילי בדרך כלל כלפי ישראל.

 

במסמך ההנחיות שהעביר שיראון נכתב: "אנו מצפים ממדינות האיחוד האירופי ובמיוחד אלה החברות במועצה לזכויות אדם בז'נבה, בהן אסטוניה, לטביה, צרפת, גרמניה, בריטניה, אירלנד, הולנד ופורטוגל, לדחות את הדו"ח ומסקנותיו. וכן להתבטא ברוח זו בפורומים השונים של האיחוד האירופי וכמובן בז'נבה ולהצביע נגד הצעות החלטה שיאמצו אותו או יקראו למנגנוני מעקב כאלה ואחרים".

לא לתקוף את דיוויס. "נצטרך לעבוד עמה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לא לתקוף את דיוויס. "נצטרך לעבוד עמה"(צילום: AFP)
 

ועדת החקירה הבינלאומית של האו"ם שבדקה את אירועי צוק איתן, בראשותה של מרי מקגוואן-דיוויס, חשפה ממצאים קשים נגד ישראל וארגוני הטרור בעזה. הוועדה קבעה כי שליש מההרוגים בעזה ילדים והמליצה לפתוח בחקירה בבית הדין בהאג. ראש הממשלה בנימין נתניהו כינה את הדו"ח מוטה.

 

"כאשר חייו של חייל ישראלי מוטלים על הכף, נראה כי מתעלמים מכל החוקים", אמרה אתמול השופטת דיוויס. ועדת החקירה מציינת בדו"ח כי אספה מידע משמעותי שמצביע על ביצועם האפשרי של פשעי מלחמה על ידי ישראל ועל ידי הארגונים הפלסטיניים החמושים. "היקף ההרס והסבל האנושי בעזה היה חסר תקדים בהיקפו וישפיע על הדורות הבאים", הוסיפה. 

 

"ישראל תבחן כל טענה שתובא בפניה"

במסמך פירט שיראון את הדגשים במסרים הרשמיים של ישראל נגד הדו"ח: "ישראל מצרה על המסגרת החד-צדדית והמוטה נגד ישראל של המועצה לזכויות אדם בז'נבה ועל מנדט הוועדה, להדגיש את חלקו את ראש הוועדה המקורי ויליאם שאבאס שהתפטר והעובדה כי הוא חתום על מסמכים המסופחים לו". אף שנתניהו כינה את הדו"ח מוטה, מציין שיראון: "כמדינה רצינית ושומרת חוק, ישראל תבחן כל טענה שתובא בפניה כולל הנקודות הבעייתיות מבחינת ישראל המצויינות בדו"ח".

 

משרד החוץ הנחה עוד את הדיפלומטים הישראלים להימנע מהתקפה וביקורת ישירה על יו"ר הוועדה השופטת מארי מקגוואן דיוויס שכן לדבריו, "נצטרך לעבוד עמה גם בעתיד". שיראון גם ציין במברק ההנחיות שלו כי לקראת הדיון בדו"ח במועצה לזכויות אדם ב-29 ביוני והצעת ההחלטה שצפויה להתקבל בעקבותיו – עומד הנושא בראש סדר העדיפויות של משרד החוץ והשגרירויות כאחד.

 

גורמים במשרד החוץ אמרו: "אנחנו מעריכים שהדו"ח יעבור בסופו של דבר במועצה ולכן אנו מתמקדים בהשגת קואליציה מוסרית של מדינות נאורות שהתנגדותן לדו"ח או הימנעותן תצביע על מהותו האמיתית של הדו"ח הזה: זהו דו"ח לא רציני, שאינו תואם את המשפט הבינלאומי אלא דו"ח שאימץ אג'נדה אנטי-ישראלית מובהקת. ההתמקדות היא באיחוד האירופי כי מדינות נוספות בעולם הולכות בעקבותיו. שאלת הרוב בהצבעה במועצה תשליך על התוקף המוסרי של הדו"ח הזה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים