משקיעים במשרדי מכירות: "אין חלופה לכסף"
רגע לפני שעלה מס הרכישה על דירות להשקעה, יצאנו לשוחח עם משקיעי נדל"ן שהגיעו למשרדי המכירות כדי להקדים את ייקור המס. רוכשת: "התכוונתי לקנות בכל מקרה, אבל אני רוצה לחסוך את ה-30 אלף שקל". צפו
העלאת מס הרכישה נכנסה היום (ד') לתוקף , לאחר שאושרה שלשום במהלך מזורז בכנסת . חלק ממשקיעי הנדל"ן ניסו לנצל את חלון ההזדמנויות הקצר בניסיון לסגור עסקה, וחברות הנדל"ן דיווחו על מספר מוגבר של פניות אלה ביומיים האחרונים; אולם בסיור שערכנו במשרדי מכירות אתמול לא נרשמה "הסתערות" של רוכשים. שוחחנו עם אלה שכן הגיעו לאתרי הבנייה - כדי להספיק אולי לקנות דירה, יום לפני העלאת המס. חלק מהמרואיינים ביקשו להישאר בעילום שם. צפו בכתבה.
צילום: ירון שרון, אסף קמר
לפי הצעת הממשלה, המס יעלה ל-8% ממחיר דירה עד שווי של 4.8 מיליון שקלים (לעומת 5%-7% כיום), ול-10% לדירה שמחירה או חלק ממחירה מעל 4.8 מיליון שקלים (לעומת 8% כיום). התיקון לחוק הוא בגדר הוראת שעה ל-5 שנים, כך שהמצב אמור לחזור לקדמותו בשנת 2020.
ההצעה להעלות את מס הרכישה הייתה אמורה להיכנס לתוקף ב-1 ביולי, אולם מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, הציע בתחילת השבוע כי התיקון ייכנס לתוקף כבר היום. באב"ד הסביר, כי מהלך זה "נחוץ לריסון בולמוס רכישת הדירות שגורם להתייקרויות משמעותיות".
לא רק המשקיעים היו בלחץ יחסי מההחלטה; גם הקבלנים לא הביעו סיפוק:
"התנהלות מגוחכת, הממשלה פועלת מפאניקה", אמרו חלק מהם ל-ynet והוסיפו: "הקדמת החוק היא לא פחות ממחטף. הממשלה מנסה להאט את קצב הביקושים, אך עושה את הפעולות ההפוכות. היא חוזרת על טעויות של ממשלות קודמות, שיוצרות חוסר ודאות ואי יציבות".
משרד מכירות. המשקיעים היו בלחץ
צילום: ג'ורג' גינסבורג
מומלצים