סקר עולמי: רק בארץ האהדה לאובמה פוחתת
45 אלף בני אדם ב-40 מדינות ענו לסקר שעסק בדעתם על ארה"ב ומדיניותה. ברוב העולם, חוץ מישראל, הפופולריות של הנשיא גוברת. מבין הנשאלים, רק אזרחי ישראל, הודו והפיליפינים ראו בחיוב עינויים של חשודים בטרור
רמת הפופולריות של הנשיא ברק אובמה בישראל צנחה תוך שנה מ-71 אחוזי תמיכה ל-49 אחוזים בלבד. כך עולה מסקר רחב שערך מכון המחקר "פיו" ב-40 מדינות ברחבי העולם. ישראל היא המדינה שבה נרשמה הצניחה החדה ביותר בעולם באהדה לנשיא האמריקני, והסוקרים מייחסים זאת למתיחות בינו לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו: על פי המחקר, 8 מכל 10 ישראלים לא מסכימים לדרך שבה אובמה מטפל בתוכנית הגרעין האיראנית.
אלא שבשאר העולם הפופולריות של אובמה דווקא עולה. בהודו, למשל, הנתונים הפוכים לגמרי מישראל: שם האהדה לאובמה עלתה מ-48 אחוז בשנה שעברה ל-71 אחוז השנה. למעשה, הפופולריות של אובמה גדלה במהלך השנה ב-14 מהמדינות הנחקרות.
69 אחוז מתושבי הגלובוס אוהדים את אובמה, הרבה מעבר לשיעורי התמיכה שלו בארה"ב. בכל המדינות שנסקרו באיחוד האירופי ובאפריקה, מחצית או יותר תומכים בנשיא האמריקני. ב-29 מדינות אמרו רוב הנשאלים שהם בטוחים שאובמה יעשה את הדבר הנכון כשמדובר בניהול העולם.
המחקר נערך בין חודש מרס למאי השנה וכלל 45 אלף נשאלים. בסך הכול ארה"ב נתפסת בצורה חיובית בכל העולם עם ממוצע של 69 אחוז שמביעים תמיכה באמריקנים. מדובר בעליה מ-65 אחוז ב-2013 וב-2014.
מ-40 המדינות שנבדקו, הרוב ב-30 מהן רואה בארה"ב את המעצמה הכלכלית הגדולה בעולם, אך הרוב ב-27 מהמדינות מאמין שסין תחליף אותה בסופו של דבר.
בנוגע למאבק בדאעש, כצפוי ארה"ב נהנית מתמיכה גלובלית רחבה. ממוצע של 62 אחוזים מהאנשים בכל רחבי העולם אומרים שהם תומכים במערכה הצבאית נגד ארגון המדינה האיסלאמית, זאת לעומת 24 אחוזים מהאנשים שמתנגדים למאמצים של ארה"ב נגד הקבוצות בעיראק וסוריה.
בעוד שרבים התנגדו למלחמה בעיראק, רוב האזרחים במדינות אירופה שמיודדות עם ארה"ב תומכים במערכה נגד דאעש.
ממוצע של 50 אחוז מתנגדים לשיטות החקירה האמריקניות נגד חשודים בטרור – שיטות שהם מתארים כעינויים. רק 35 אחוז אומרים שהשיטות האלה מוצדקות. רוב הנשאלים בבריטניה, ספרד, גרמניה וצרפת אומרים שעינויים לא מוצדקים. באופן מעניין דווקא האיטלקים חצויים בנושא והאנשים בפולין חושבים שהשיטות מוצדקות.
במזרח התיכון ובאסיה השיטות נתפסות בצורה שלילית למעט בישראל, הודו והפיליפינים. רוב האמריקאים רואים בשיטות מוצדקות אבל חלוקים בתוך המפלגות: הרפובליקנים תומכים בשיעורים גדולים והדמוקרטים מתנגדים במספרים גדולים.