סייעת חלתה בשחפת - כל הילדים בגן יזומנו לבדיקה
הסייעת אובחנה על ידי רופא המשפחה עם דלקת ריאות, קיבלה אנטיביוטיקה ומצבה הוטב לפרק זמן קצר. כשהשיעול חזר, היא דיווחה עליו במהלך בדיקה להריון בסיכון - ואובחנה בשפחת. פרופ' גרוטו: "בודקים את המגעים של הסייעת עם הילדים בגן"
חשש להדבקה בשחפת בגן ילדים: במשרד הבריאות חוששים שעשרות ילדים בגן בגעש נידבקו במחלקת השחפת לאחר שהתברר שסייעת בגן (27) חולה במחלה. המחלה המדבקת התגלתה במקרה, בזמן שהסייעת הגיעה לבית החולים מאיר בכפר סבא לבדיקה בשל הריון בסיכון.
קראו עוד על המחלה:
שחפת: למה אתם לא מחוסנים, גם אם חוסנתם
שחפת: חשבתם שהיא עברה מעולם? טעיתם
עובדי מקדונלדס בגבעתיים קיבלו מכתב: היבדקו לשחפת
הגיעה בגלל ירידה בתנועות עובר, ואובחנה בשחפת
"החולה הגיעה אלינו לבית החולים בסוף שבוע שעבר כשהיא משתעלת מאוד. לפני שלושה חודשים אובחנה על ידי הרופאים בקופת החולים כסובלת מדלקת ריאות. היא קיבלה אנטיביוטיקה, מצבה הוטב לתקופה קצרה ואז שוב הורע", מספרת ד"ר מיכל חוברס, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים מאיר בכפר סבא, "היא הגיעה בגלל ירידה בתנועות העובר, וכבדרך אגב סיפרה שהיא גם משתעלת".
הצוות הרפואי גילה עירנות וחשד שהיא סובלת משחפת. לאחר צילום חזה, הסייעת נשלחה לבדיקה מוליקולרית ומתוצאות הבדיקה התברר שהיא אכן חולה בשחפת. בבית החולים העבירו אותה לבידוד ולאחר מכן היא נשלחה לבית החולים שמואל הרופא, שם יש מתקן ייחודי לחולי השחפת על מנת למנוע הדבקה של שאר החולים.
במקביל דיווח בית החולים למשרד הבריאות. המשרד צפוי להורות על זימון לבדיקות של מי שבאו במגע ממושך עם החולה, ביניהם גם כל ילדי הגן. בשלב הזה אין הנחיה לסגור את הגן או לנקוט בפעולות מסוג זה. היום תתקיים להורים שיחה על מנת להסביר להם על התהליך.
"לא מדובר בהתפרצות של המחלה"
מחלת השחפת נעלמה ובשנים האחרונות מופיעה מפעם לפעם. ההנחיות של משרד הבריאות קובעות שבכל פעם שמאובחן חולה שנדבק בשחפת, על הצוות הרפואי להעביר דיווח לגורמים במשרד על מנת שזה יעשה את כל המאמצים לוודא שהמחלה אינה מתפשטת.
פרופסור איתמר גרוטו ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות מבהיר: "לא מדובר בהתפרצות של המחלה, יש בגעש מקרה מקודתי של הידבקות ואנחנו בודקים את המגעים של הסייעת עם הילדים בגן ועם שאר האנשים בסביבה".
עוד הוסיף גרוטו: "במקרים של דיווחים על הדבקה בשחפת, אנו עושים חקירה ובודקים עם מי בא החולה במגע. כדי להידבק במחלה צריך שהות של בין שש לשמונה שעות ולבוא במגע מאוד הדוק עם החולה".
הבדיקה עצמה כוללת הזרקת חומר לעור ואחרי שלושה ימים קוראים את התגובה ובמידה ונמצא שיש הדבקה נותנים טיפול מונע למשך תקופה ארוכה ובכך חוסמים את התפתחות המחלה.