לא להזמין פירות בפקודה: סוף החגיגה בקריה
לא פחות מ-1.4 מיליון שקל זרמו בדמות מגשי פירות וירקות חתוכים ללשכות הקריה, מבלי לחשב את הכיבודים שהגיעו ללשכות חיל האוויר בבסיס. מעתה יזמינו פירות וירקות שלמים בלבד. ומה עלה בגורל העוגיות?
כיבוד לא קל: עלות הכיבודים שהגישו בשנת 2014 במרבית הלשכות בקריה בתל אביב הסתכמה בכ-1.4 מיליון שקל. כך נודע אתמול (יום ב') ל-ynet.
באי-מייל שהפיץ בשבועות האחרונים סגן מפקד בסיס המטכ"ל, רב-סרן אוהד עזרא, שיועד לקצינים ולנגדים שאחראים על שימוש בכיבודי האירוח, נכתב כי בשנה שעברה "הוציאו 1.4 מיליון שקל על כיבודים ללשכות. מדובר בהזמנה של פירות וירקות חתוכים, עוגיות, קפה וחלב וכדומה. בהמשך למגמה להתייעל במשאבים, לפניכם נוהל כיבוד חדש", נמסר בהודעה.
עזרא הודיע כי מ-5 במאי השנה "ניתן להזמין ממדור הסעדה את המוצרים הבאים בלבד – פירות וירקות שלמים, חלב, קפה, סוכר ותיונים". כך נגזר כי עוגיות לא ייכללו כנראה בתפריטי האירוח הבאים. לדברי קצין המעורה בגיבוש הנוהל החדש, חלק מהלשכות בקריה הפריזו בשנה החולפת בכמות הכיבודים, ואלמנט חיתוך הפירות מראש הוביל כנראה לעלות גבוהה.
הסכום של 1.4 מיליון שקלים לא כולל את לשכות מטה חיל האוויר במגדל כנרית החדיש, כך שבפועל להערכת הקצין, עלול תקציב הכיבוד אף לנסוק לסכום הקרוב לשני מיליון שקלים. פניית ynet לצה"ל בבקשה לדעת מהו תקציב הכיבודים במגדל חיל האוויר בקריה עדיין לא נענתה.
ההוצאה שעל פניו נראית גבוהה כוללת יחסית כיבוד סביר, אך בכמויות גדולות מאוד ומיועדת לדיונים מיוחדים, אירוחי אח"מים ובכירים וכן לאורחים אזרחים בבסיס הדגל של צה"ל, שבו יושבים הרמטכ"ל ואלופי המטכ"ל.
גורמים בצה"ל אישרו את הפרטים והסבירו בתגובה כי הסכום כולל כיבודים לכ-50 לשכות שונות, והנוהל החדש הוא נגזרת של מדיניותו המחמירה של הרמטכ"ל החדש, רא"ל גדי איזנקוט, לפיה יש לחסוך כמה שניתן, קטן כגדול ובכל מקום בצבא. לדברי הגורמים, איזנקוט הורה לאכ"א להדק עוד יותר את פקודת "צבא צנוע", שהוביל הרמטכ"ל הקודם בני גנץ, וקובעת סדרת צעדי התייעלות. "איזנקוט החליט כי הצבא כצבא העם צריך לייצגו בצנעה, ולפי מדיניותו זו מופחת האוכל לכיבודים ומצומצמות התשורות לבכירים שפורשים או באירועים. זהו המשך המדיניות לפיה לא מורשית הופעת אמנים אזרחים, אירועים צבאיים לא מתקיימים באולמות אזרחיים, מחסנים ונשקיות נסגרות ומאוחדות, שיטת האבטחה בקריה משתנה כדי לחסוך עלויות". לצד אלה, בצבא נשמעו קולות לפיהם צמצומים אלה הם בבחינת נקיטת יד קשה מדי והיו מי שכינו אותה אף "מדיניות ספרטנית".