שתף קטע נבחר

 

ההורים ליועמ"ש: פתח בחקירה נגד שרי חינוך

ההורים שמוחים נגד הצפיפות בכיתות טוענים כי "המדינה עשתה דין לעצמה כשחדלה ליישם את החלטותיה במפגיע. כך פגעו אנושות בזכותם החוקתית של ילדי ישראל ללמוד בתנאים הולמים ומכובדים". הם פנו ליועמ"ש כדי שיורה ליישם ההחלטות ואף לחקור את המעורבים

 

הורים מוחים מול משרד החינוך (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הורים מוחים מול משרד החינוך(צילום: מוטי קמחי)

מחאת הסרדינים עוברת למישור המשפטי: היועץ המשפטי לממשלה התבקש היום (ב') על ידי ועד ההורים היישוביים לפתוח בחקירה נגד שרי החינוך משנת 2008, וכן להורות לשר החינוך הנוכחי לקבוע כי מספר תלמידים בכיתה לא יעלה על 32.

 

פורום ועדי ההורים היישוביים פנה ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין בדרישה שיורה למשרד החינוך, משרד האוצר וממשלת ישראל למלא אחר התחייבויותיהם השלטוניות משנת 2008, ולפעול בהתאם לפסק דין של בית הדין הארצי לעבודה. זה קבע באופן מפורש שאותן החלטות מהוות התחייבות, ולפיהן היה על שר החינוך לקבוע כי התקן למספר התלמידים בכיתה לא יעלה על 32.

 

הבקשה לחקור את שרי החינוך ומנכ"לי המשרד מ-2008 מגיעה על רקע "שפעלו לכאורה בניגוד להוראות חוק יסודות התקציב התשמ"ה 1985, בגין העברת כספים בניגוד לדין מסעיף תקציב הנועד לצורך יישום החלטות הממשלה לסעיפי תקציב אחרים", לשון המכתב.

 

מחאת הסרדינים (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
מחאת הסרדינים(צילום: ג'ורג' גינסברג)

היועץ וינשטיין. האם יתערב?  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
היועץ וינשטיין. האם יתערב? (צילום: מוטי קמחי)
 

נציגי הפורום פירטו במכתב את השתלשלות העניינים משנת 2007, ציינו את הוועדות שהוקמו בנושא ואת התחייבויותיה השונות של הממשלה מאז. "בשונה מהצהרות מנכ"לית משרד החינוך ושר החינוך", כתבו, "לפיהן משרד החינוך מילא אחר החלטות הממשלה ככתבן וכלשונן, הרי שבכל החלטות הממשלה הייתה התחייבות לפעול להקטנת מספר התלמידים בכיתות, והתחייבות זו עודנה קיימת.

 

"לא זו בלבד, השינויים שנעשו בהחלטות הממשלה השונות לא ביטלו את יישום הקטנת מספר התלמידים בכיתה ל-32, אלא עסקו אך ורק בהיקף התקצוב. בחלוף שבע שנים, ממשלת ישראל לא עמדה בהתחייבויותיה כלפי הציבור".

 

נציגי הפורום המשיכו וכתבו ליועמ"ש כי "המדינה עשתה דין לעצמה בכך שחדלה מיישום החלטותיה במפגיע. עשיית דין זה במשך שנים רבות פוגעת לעתים אף בצורה אנושה בזכותם החוקתית של ילדי מדינת ישראל ללמוד בתנאים הולמים ומכובדים".

 

הם ציינו במכתב כי במהלך שנת הלימודים הנוכחית מינה שר החינוך לשעבר שי פירון את ועדת שמחון, שמטרתה לבחון את בעיית הצפיפות ולהביא לשולחנו חלופות שיהיה בהן לתת מענה לבעיה. "מסקנות הוועדה טרם פורסמו לציבור, חרף מחאתנו", כתבו. "אנו יכולים לומר שהוועדה אימצה לחלוטין את מתווה ועדת פרידמן באשר לצמצום תקן התלמידים בכיתה ל-32. הוועדה ערכה תחשיבים והגיעה למסקנה כי יישום מדורג לא יכביד על התקציב יתר על המידה".

 

עוד ציינו כי לאחרונה הורתה מנכ"לית המשרד לאחד כיתות בשנת הלימודים הבאה. "משרד החינוך לא עשה דבר לקיום החלטות הממשלה בניגוד לדין, הפר התחייבות שלטונית ולאחרונה ניסה 'לקבור' זאת בוועדה שהקים. משרד החינוך פעל שלא כדין כשהשתמש ככל הנראה בכספים שהוקצו ליישום ההחלטות להעבירם לסעיפי תקציב אחרים".

 

עו"ד רפי קויתי, חבר בפורום ואחד מכותבי המכתב, אמר: "החלטות ממשלה הן לא פלסטר. אי-אפשר לא לבצע אותן ולקבור אותן בוועדות כאלה ואחרות וגם לא לתת דין וחשבון לציבור. יש גבול לזה". לדבריו, "המדינה מנסה להסתתר ולומר שזה יעלה לה מיליארדי שקלים, אבל זה לא נכון. בוועדת שמחון נעשה חישוב והגיעו למסקנה שזה לא בשמיים. אף אחד לא מצפה שהיישום ייעשה ביום אחד, אבל שיתחילו עם כיתות א'-ב'. זה יעלה להם על פי הוועדה 310 מיליון שקל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מפגינים נגד צפיפות בכיתות
צילום: מוטי קמחי
מומלצים