שתף קטע נבחר
 

מיליונים הוקצו לדיור ציבורי, 100 דירות נקנו

בדיון בוועדת העלייה והקליטה נחשף כי מתוך 700 מיליון שקל מתקציב משרד הבינוי השנה המיועדים לרכישת דיור ציבורי, רק מיליונים מעטים נוצלו לרכישת 100 דירות. חלק מהדירות הללו, שנבנו בפריפריה, עדיין פנויות

700 מיליון שקל מתקציב משרד הבינוי מיועדים לרכישת דיור ציבורי , אבל מתוכם נוצלו השנה רק מיליונים ספורים לרכישת 100 דירות, וגם הקומץ הזה איננו מאוכלס במלואו. הטיפול הממשלתי המעוות במצוקת הדיור הציבורי נחשף היום (ב') בוועדת העליה והקליטה של הכנסת מפי יובל פרנקל מנכ"ל עמיגור, החברה המשכנת של הסוכנות היהודית, ורן מלמד סמנכ"ל עמותת "ידיד" החברתית. פרנקל ציין כי חלק מתוך ה-100 שנרכשו עדיין פנויות בבאר-שבע, ערד והקריות.

 

כתבות נוספות על דיור ציבורי בערוץ הנדל"ן

 

עיוות נוסף שעלה בוועדה חוזר על עצמו בחלוקה התלושה מהמציאות של מאגר הדירות בין זכאי משרד הבינוי לבין עולים חדשים זכאי משרד הקליטה. 65% מהמאגר מוקצים ל-3,000 זכאי משרד הבינוי, בעוד ש-27 אלף עולים, בהם קשישים ומשפחות חד-הוריות ממתינים לתורם לדירה מתוך 35% מהמלאי. רוב העולים הם קשישים החיים מקצבת זקנה או הבטחת הכנסה. חלקם ניצולי השואה ונפגעי מלחמת העולם השנייה אשר נאלצים להשקיע את רוב כספם בשכירת דיור פרטי ולא נותר להם הרבה למחייה ולתרופות.

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)
 

שרת הקליטה הקודמת, ח"כ סופה לנדבר (ישראל ביתנו), הדגימה את המצוקה מול העיוות בכך שבשלהי תקופתה התחרו על 500 דירות כ-12 אלף עולים. היא אמרה ש"המשרד חייב לרכוש דירות נוספות ורן מלמד חשף כאן את העובדה שמשרדה לשעבר לא ניצל את רוב התקציב שלו המיועד לרכישת דירות חדשות".

 

שר הקליטה החדש, זאב אלקין, הודה כי "חלוקת הדירות בעייתית ביותר וחייבת להשתנות". עם זאת טען שלמרות תבחיני הזכאות השונים לדיור הציבורי בין משרדי הבינוי והקליטה, "בוודאי רובם שווים בזכאות. רוב הזכאים יודעים מה מעמדם בתור וההליך שקוף וברור". לדבריו, 1,800 דירות נבנו לא מכבר ו-2,200 נוספות עומדות להבנות. רות מנע ממשרד הבינוי הגיבה כי תבחיני משרדה קשיחים בהרבה ממשרד הקליטה. לכן מספר הזכאים שלו קטן מהעולים ולמשרד הקליטה הוקצו רק בשנה האחרונה לבדה 40% מהדיור הציבורי.

 

חביב קצב, מנכ"ל משרד הקליטה, אמר כי גם משרדו קפדן מאד ביחס לתבחיני הזכאות לדיור, "אבל אנחנו מתאימים אותם לאוכלוסייה שלנו: 88% מהעולים אינם הורים לשלושה ילדים – שהוא תבחין הזכאות של משרד הבינוי ש'פתר' בכך לכאורה את הבעיה וחיסל אצלו את התור". זאת בשעה שלדבריו, "התור במשרד הקליטה מאד דינמי. משפחה חד-הורית הופכת לזוג, וקשישים הופך לנכים ויש גמישות גם בהחלפת מקום מגורים". לדבריו אחד הפתרונות למצוקה הוא בבניה על קרקע המיועדת לשימוש ציבורי ואכן כבר נבנו עליהן כמה מאות דירות, ואל חלקן כבר נכנסו דיירים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בניין בשכונת יד אליהו בתל אביב המיועד לדיור ציבורי
מומלצים