שתף קטע נבחר

 

מתנחלים תחת גל טרור: 'מצפים מצה"ל ליותר'

שרשרת הפיגועים מתחילת הרמדאן וההקלות שניתנו בו לפלסטינים פגעה בתחושת הביטחון של תושבי יו"ש. "מגבירים זהירות וסורקים את השטח", סיפר אהרון מגוש טלמונים. בתיה מעדי עד: חושבת פעמיים באיזה כביש לנסוע

הקורבן האחרון, מלאכי רוזנפלד  (צילום: סוכנות תצפית) (צילום: סוכנות תצפית)
הקורבן האחרון, מלאכי רוזנפלד (צילום: סוכנות תצפית)
 

בעשרת הימים האחרונים מחריף והולך גל הטרור הפלסטיני נגד אזרחים ואנשי כוחות ביטחון ישראליים. ביום שישי שעבר נרצח דני גונן מלוד ליד ההתנחלות גונן, שלשום (יום ב') נרצח מלאכי רוזנפלד בצומת שבות רחל - כשבתווך המשיכו ניסיונות דקירה, השלכת בקבוקי תבערה וידויי אבנים. על רקע שורת האירועים טען שר הביטחון משה יעלון שההכוונה והמימון מגיעים מארגון חמאס בטורקיה, ואילו גורם בכיר בצה"ל טען מנגד שמדובר ביוזמות של בודדים.

 

את התושבים שמעבר לקו הירוק, אלו שסופגים את מרב האלימות, הסוגיה הזאת מעניינת פחות. תושבים ששוחחו עם ynet מספרים על פגיעה קשה בתחושת הביטחון מאז תחילת חודש הרמדאן, לאחר ההקלות שניתנו לפלסטינים, ומוחים על היעדר פעילות נחרצת נגד הטרור.

הצבת העמדה ליד הטרמפיאדה בשבות רחל (צילום: נפתלי מאיר סוכנות תצפית) (צילום: נפתלי מאיר סוכנות תצפית)
הצבת העמדה ליד הטרמפיאדה בשבות רחל(צילום: נפתלי מאיר סוכנות תצפית)
 

יעלון מתייחס לפיגוע בסיור ברמת הגולן    (צילום: אביהו שפירא, עדן מולדבסקי - משרד הביטחון)

יעלון מתייחס לפיגוע בסיור ברמת הגולן    (צילום: אביהו שפירא, עדן מולדבסקי - משרד הביטחון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אהרון טבגר (33), תושב זית רענן בגוש טלמונים ולשעבר מנהל מדרשת גופנא שמוציאה טיולים ביהודה ושומרון, אמר כי לצד החששות מאירועי השבועות האחרונים ממשיכים תושבי האזור לנהל חיי שגרה לצד צפייה לעבודה עיקשת יותר של כוחות הביטחון. "לחכות באמצע הלילה בטרמפיאדה בירושלים זה לא פחות מפחיד מלנסוע בכבישי יהודה ושומרון או לטייל באזורים האלה", הוא אומר. "אנחנו מגבירים את הזהירות ופוקחים עיניים לפני שיוצאים לכביש ולפני שמטיילים. לפני שיורדים למעיינות בשטחי C מתייעצים עם הרבש"צים ומעדיפים לצאת כמה שיותר מהר מהרכב כי בחוץ אפשר לסרוק טוב יותר את השטח ולראות דברים או אנשים חשודים".

 

טבגר, כמו תושבים רבים בגדה המערבית, אומר כי מיגון רכבים לא יכול לפתור את הבעיה: "כשיש מכת גנבות בכפר סבא לא שמים שוטר בכל פתח בית, אלה מטפלים בגנבים. הכיוון שבו צריך ללכת זה לטפל בבעיה מהשורש ולהתחיל לפעול יותר במישור המודיעיני ובזיהוי גורמי הטרור בכפרים הפלסטינים".

הורי מלאכי רוזנפלד. קורבן הפיגוע האחרון (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
הורי מלאכי רוזנפלד. קורבן הפיגוע האחרון(צילום: גיל יוחנן )

בתיה קארו (24), אם ל-3 ילדים ותושבת עדי עד בגוש שילה, מספרת שמאז הפיגוע שלשום היא חשה פחד. "זה היה ממש מתחת לבית", היא אומרת. "יש תחושה של חוסר ביטחון, דאגה לבעל ולילדים שצריכים לצאת מהיישוב ולנסוע על הכבישים. אבל חייבים להדגיש שאנחנו לא נלך מכאן ולא נברח. הצבא צריך לעשות את העבודה שלו טוב יותר. ברגע שקורה דבר כזה, כמו פיגוע רצחני, מצפים שיעשו יותר פעולות כמו לסגור כבישים לתנועת פלסטינים ולהגביר נוכחות של הצבא".

 

קארו מציינת שמספר תושבים בגוש שילה כבר החליטו לא לנסוע בכבישים עד שהמצב יירגע: "שכנה שלי שמעה מהכפר הפלסטיני הסמוך צעקות של שמחה. היא בטראומה מזה. הייתי מצפה שהצבא ייכנס לשם מיד וישתיק את החגיגות. לפני שאני יוצאת מהבית אני חושבת פעמיים מאיפה לנסוע ומאיזה כביש. יש בעיה שהמדינה לא נותנת מענה אמיתי ולא דואגת לאזרחים שלה. לפני שבוע הרשויות הרסו לידנו כמה מבנים, והריסה מובילה לכך שהביטחון של הפלסטינים עולה. התשובה לפיגועים היא להמשיך לבנות ולהתיישב".

 

דינה כהן, אם ל-3 תושבת כוכב יעקב בבנימין, נוסעת מדי יום על כביש 60 לעבודתה כדוברת המועצה האזורית שומרון באזור התעשייה ברקן. "האירועים האלה מתרחשים בכל הארץ", היא אומרת. "מיגון של רכבים והצבת חיילים לא ייתנו פתרון. יש כאן בעיה שורשית שדורשת פתרון הרבה יותר רחב. אני לא אשת ביטחון ואין לי פתרון, אבל בשורה התחתונה אני רק רוצה לנסוע הביתה בשלום ושלילדים שלי יהיה טוב".

עמדת השמירה שהוצבה ליד זירת הפיגוע בבנימין (צילום: נפתלי מאיר סוכנות תצפית) (צילום: נפתלי מאיר סוכנות תצפית)
עמדת השמירה שהוצבה ליד זירת הפיגוע בבנימין(צילום: נפתלי מאיר סוכנות תצפית)

"רוצה לנסוע הבית בשלום". דינה כהן ()
"רוצה לנסוע הבית בשלום". דינה כהן

אתמול אחר הצהריים הציבה המועצה האזורית מטה בנימין עמדת שמירה בטרמפיאדה הסמוכה לזירת הפיגוע אמש כדי להגביר את הביטחון והרגשת התושבים. התושבים מתכוונים לאייש את העמדה על בסיס חברי יחידת הכוננות ובהמשך לדרוש מצה"ל לאייש את המקום. בינתיים, צה"ל הודיע על תגבור הכוחות והעביר גדוד נח"ל לאזור, לצרכי הגנה.

 

ראש השב"כ יורם כהן התייחס אתמול למתרחש ביהודה ושומרון בתקופה האחרונה. במהלך סקירה שנתן נפרסו נתוני סיכולי הפיגועים בשנים האחרונות. מאז 2012 ישנה עלייה של 50% מדי שנה בפיגועי הטרור העממי (683 פיגועים ב-2012 מול 1834 ב-2014). יש לציין כי העלייה המשמעותית התרחשה במהלך מבצע צוק איתן בשנה שעברה.

 

כהן ציין שפיגועים עממיים או פיגועי מפגע בודד אפיינו את מרבית פעילות הטרור שהייתה בשנה האחרונה ובאה לידי ביטוי שוב בתקריות הביטחוניות שאירעו השבוע, האחרונה שבהן בצומת שבות רחל.

 

כהן התייחס גם לשיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל לפלסטינים וציין כי הוא זה שמאפשר לרשות לשרוד. הוא הוסיף כי פעילות הקהילה הבינלאומית מהווה גורם מרכזי בעיצוב המציאות בשטח. הציבור הפלסטיני ביהודה ושומרון, אומר כהן, מתמקד בעיקר בצורך להגיע לרווחה כלכלית.


פורסם לראשונה 30/06/2015 23:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נפתלי מאיר סוכנות תצפית
הצבת עמדת השמירה בשבות רחל
צילום: נפתלי מאיר סוכנות תצפית
דינה כהן. "מיגון אינו פתרון"
מומלצים