שנה ל"צוק איתן": פורסמו התנאים לאות המערכה
צה"ל הודיע כי יעניק את אות המערכה לחיילי צה"ל ומפקדיו, לאזרחים עובדי צה"ל ולגופי הביטחון. את האות יקבלו תחילה המשפחות השכולות. הצבעים: כחול, לבן, אדום, כתום וצהוב
שנה לאחר המבצע ברצועת עזה, דובר צה"ל הודיע הערב (יום ד') כי לוחמי מבצע "צוק איתן" יקבלו את אות המערכה. "אות המערכה יוענק לחיילי צה"ל ומפקדיו, לאזרחים עובדי צה"ל ולגופי הביטחון", נמסר בהודעה שפירטה את הקריטריונים לקבלת האות, עליו החליטה הממשלה.
בהודעת דובר צה"ל נכתב כי "הזכאים לקבלת האות בצה"ל הם כל חייל בשירות סדיר (חובה וקבע) ואזרח עובד צה"ל ששירת חמישה ימים ומעלה ברציפות במהלך המערכה, או משרת מילואים ששירת במשך לפחות חמישה ימים סך הכל החל מהתאריך ט' בתמוז תשע"ד, 7 ביולי 2014, ועד התאריך א' באלול תשע"ד, 26 באוגוסט 2014- תאריך כניסת הפסקת האש לתוקפה.
"את האות יקבלו תחילה המשפחות השכולות, אשר יקיריהן נפלו במערכה. מפקדי היחידות של הנופלים יגיעו אל המשפחות ויעניקו את האות בבתיהן. בהמשך יקבלו את האות חיילים אשר נפצעו במערכה ולבסוף יחולק האות לכלל המפקדים והחיילים בסדיר ובמילואים. האות ייענד על מדי א' של המשרתים הזכאים לקבלתו, מעל חפתי הכיס השמאלי".
האות יחולק בשבועות הקרובים בטקסים שייערכו ביחידות צה"ל. בצה"ל מעריכים כי מאות אלפים יזכו בו. חיילי המילואים יקבלו את האות בדואר.
בצה"ל הסבירו כי "לכל צבע המרכיב את האות יש משמעות: הכחול והלבן מסמלים את דגל ישראל, הצבע האדום מסמל את דם הנופלים והפצועים, הצבע הכתום מסמל את אוכלוסיית העורף והצבע הצהוב המדברי מסמל את הגזרה בה אירעה המערכה - הדרום".
הרמטכ"ל, רב-אלוף גדי איזנקוט, ציין כי "אות זה מוענק כשנה לאחר 'צוק איתן', מערכה שבה הוכחה פעם נוספת מסירותם חסרת הפשרות של המשרתים בסדיר ובמילואים. צה"ל ממשיך לחבק את המשפחות השכולות שאיבדו את יקיריהם". הרמטכ"ל הוסיף כי "אתגרים רבים עוד לפנינו במציאות הדינמית והמתהווה המחייבים אותנו למוכנות מלאה ליום פקודה עם אותה רוח הלחימה והמגויסות שכה אפיינה את המשרתים ב'צוק איתן'".