חיים כהן, אייל שני ומיכל אנסקי עלו לשלב הבא
זה היה השבוע של כוכבי מאסטר שף: אייל שני פתח את מסעדת "בית רומנו", מיכל אנסקי את מסעדת "אחד העם אחד" וחיים כהן טס עד לאמסטרדם לפתיחה החגיגית של מסעדת "הדוכסית" החדשה שם שימש כיועץ. ואיפה היה יונתן רושפלד בכל הסיפור? ככל הנראה באינסטגרם
ביום שלישי השבוע עמדו אנשי הביצה הקולינרית בפני דילמה: האם ללכת להשקה של "בית רומנו", המסעדה החדשה של השף אייל שני שנפתחה במתחם הישן של בית רומנו ברחוב דרך יפו בתל אביב, או דווקא לפרגן למיכל אנסקי בערב הפתיחה של המסעדה החדשה שלה, "אחד העם אחד", הממוקמת בנווה צדק, שגם היא – במקרה או שלא במקרה – נפתחה בדיוק באותו היום.
ארבעה ימים לפני כן, עלה השף חיים כהן על מטוס לשדה התעופה סכיפהול. בחודשים האחרונים יעץ כהן בתהליך בנייתה של מסעדת "הדוכסית" ("The Duchess") באמסטרדם, הממוקמת במלון W, ושייכת לבעלים של המסעדות המצליחות מומו ואיזקאיה, גם הן באמסטרדם. את "הדוכסית" עיצבו אירנה ואלון ברנוביץ', יש בה כ-120 מקומות ישיבה ומוגש בה "אוכל שעוסק בים התיכון של איטליה, צרפת ויפו תל אביב", כהגדרתו של כהן.
"עשיתי שם שילוב של פירות ים יחד עם קולינריה שהיא 'עולם ישן', עם מנות משנות ה-90 כמו ביף וולינגטון", מסביר כהן, "אני מודה שזה אחד הדברים הטעימים שיש. לא אכלתי את זה שנים ועכשיו התענגתי על כל ביס. בתפריט יש גם קרפצ'יו חצילים עם שמן זית וצ'ילי. הם עפים על זה שם, הם בכלל לא מבינים מה זה. פה אנחנו עם שאוכל חצילים בכל ארוחה, אותנו זה לא מרגש".
מסתבר שבתהליך בניית התפריט היו מעורבים גם בעלי המקום, וכך לצד ניוקי ברוטב ספיחה של אמו ז"ל של כהן, מוגשות שם גם מנות שהם בעצמם אוהבים כמו פסטה עם קוויאר שחור ברוטב חמאה לבנה ודג במלח.
כל התפריט של "הדוכסית" בנוי ממנות שרינג ובפורמט המוכר של "מה שמוכן יוצא". והאווירה? כהן מעיד כי מדובר במסעדה מכובדת ומעונבת, כיאה למלון שבו היא ממוקמת, אבל עם מוזיקה גבוהה שמקלילה את הארוחה.
The Duchess, W Amsterdam Hotel, Spuistraat 175
ובינתיים בנווה צדק מציגה אנסקי מסעדה כשרה עם "תפריט ישראלי חדש", כהגדרתה, בכתובת אחד העם 1. בחלל שאכלס בעבר את מסעדת "ננה בר", התמקמה אנסקי עם שחקנית חיזוק – אמה שרי אנסקי. בצמוד למסעדת "אחד העם אחד" הקימה אנסקי גם בר בשם "נלסון" ומעדנייה קטנטנה שבה נמכרת תוצרת שוק האיכרים (בו שותפה אנסקי).
בתפריט המסעדה שמו דגש הנשים לבית אנסקי על חיבור בין מתכונים המבוססים על חומרי גלם מקומיים, לבין מטבח אותנטי, מה שאומר – מתכונים למנות שעברו דורות במשפחה. כך בין המנות בתפריט תוכלו למצוא ספגטי מיט בולס ומרק עוף עם אטריות. במקום יש גם חדר פרטי גדול שיכול להכיל 40 סועדים, וגם חדר פרטי קטן לאירועים אינטימיים יותר ל-15 סועדים.
אחד העם אחד, אחד העם 1 נווה צדק, 5161915־03
ביום שלישי השבוע, השיק כאמור שני את מסעדת "בית רומנו". מאות אנשים הגיעו לפתיחה ונלחמו על ביס מתפוחי האדמה שאותם ליטף שני והפכו לצ'יפס. בהמשך למגמה הקולינרית שאפיינה את מסעדותיו של שני בשנים האחרונות, שבה ירקות תופסים את מרכז תשומת הלב, במסעדת "בית רומנו", לראשונה, לא יוגש בשר. אז מה כן יהיה? אנטרקוט של עגבנייה, דגים, בליני – ובסך הכל למעלה מ-20 מנות, חלקן משתנות, במחירים ידידותיים.
בית רומנו, דרך יפו 9 תל אביב
לפני כשבועיים פרסמנו כי הצלע הרביעית, השף יונתן רושפלד, מתכנן לפתוח בקרוב מסעדה נוספת בקונספט מסעדת "ארוחת ערב" הממוקמת ברחוב לונץ בתל אביב, אותה פתח לפני מספר חודשים עם השף עודד סיידא. המסעדה החדשה תיקרא "ארוחת ערב מהים".
בסוף השבוע האחרון פרסם רושפלד בחשבון האינסטגרם שלו כי המסעדה מחזירה אותו 15 שנים אחורה "למסעדה שאז כנראה הקדימה את זמנה, 'יונתן רושפלד', שחצנית, נועזת, דרמטית, יצירתית". עוד הוסיף רושפלד כי תהליך גיוס העובדים למקום החדש יתחיל בקרוב. עד אז נמשיך כולנו ליהנות מהפוסטים שלו באינסטגרם.