הילדים בחופש: איך לעבור אותו בלי לעלות במשקל?
החופש הוא התקופה שהילדים מחכים לו בכיליון עיניים כל השנה, אבל הוא עלול לגרום להם לעלות במשקל, בעיקר בגלל חוסר השגרה, האכילה בכל שעות היממה וגם היציאה למסעדות. איך לצלוח את החודשיים החמים וגם שני מתכוני קיץ שכדאי לאמץ
החופש הגדול הגיע - והשגרה התזונתית המשפחתית מופרת. המסגרת "הקשיחה" שהייתה קיימת במשפחות רבות במהלך שנת הלימודים מפנה מקומה לשגרה נזילה יותר וארוחות לא סדירות, הרבה יותר ארוחות במהלך היום וגם אכילה תכופה יותר במסעדות.
קראו עוד כתבות במדור בית בריא
החופש מתחיל: מה הילדים יאכלו כל הקיץ בבית?
כל השיטות: להרגיל את הילדים לאכול בריא
דל, דיאט או לייט: כך תדעו מה ההבדל
שבירת השגרה גורמת לכך שהילדים מתעוררים בשעות מאוחרות יותר, ובכל גיל ישנן שעות יקיצה אחרות. בנוסף, הפעילות משתנה בין הימים ואיתה גם סדר הארוחות.
גם בילויים מחוץ לבית כמו ים, בריכה ובילויי קיץ למיניהם עשויים לגרום למרווחי זמן גדולים מהרגיל בין הארוחות. התוצאה לעתים קרובות היא של נשנושים לא מאורגנים.
בכל מקרה, שבירת השגרה עלולה להוביל לעלייה במשקל של הילדים, ואכן, מחקרים רבים מצביעים על כך כי קצב העלייה במשקל בחופש הגדול הוא פי שתיים מהקצב במהלך השנה.
צפו בדיאטנית, רותי אבירי, מסבירה איך אפשר לצאת למסעדה ולהצליח ליהנות בלי ליפול למוקשים של אכילה רבה מדי.
שיטות שיעזרו לשמירה על השגרה
אכילה במסעדות: לפני שנכנסים מחליטים על אופי הארוחה ומה כדאי להזמין, ועל מה כדאי לוותר. כך שאם החלטתם על אכילת מנה מתוקה, כדאי אולי לוותר על שתייה ממותקת למשל.
לנהל שגרה מסוימת: למרות האווירה הרגועה יותר וכדאי להחליט על תפריט מראש. בנוסף, כדאי לדאוג שבבית יהיו חומרי גלם בריאים ומזינים מה שימנע את האכילה של חטיפים ונשמושים בגלל שעות השעמום הארוכות.
לשלב פעילות גופנית בלו"ז: בעיה מרכזית בקיץ היא העובדה שבחופש כמו בחופש אין חוגים והפעילויות הגופניות מצטצמות למינימום. כדאי לקבוע פעילויות בשעות פחות חמות, או בחסות המזגן הדולק גם כדי לשבור את השגרה וגם כדי לתרום לשמירה על המשקל.
מתכונים לקיץ שכדאי לאמץ
נתחי דגים וירקות על מצע יוגורט
מה צריכים (ל-4 מנות)
4 נתחי פילה בס או אמנון של דגי תנובה, מופשרים בקערת מים חמים
2 כפיות סומאק
1 כפית כמון
1כפית זרעי כוסברה טחונים דק
¼ כפית קינמון
2 כפות שמן זית
2 בצלים מקולפים ופרוסים דק או 1 כוס בצל קצוץ של סנפרוסט
1 גביע 200) גרם) יוגורט 3% Bio תנובה
4 עגבניות בשלות, חתוכות ל-8 פלחים, חצויים
2מלפפונים חתוכים גס
2כפות טחינה גולמית
מיץ סחוט טרי מ-1 לימון
1 צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוץ
¼ בצל סגול פרוס דק
פלפל שחור גרוס
מה עושים?
בקערה מערבבים את התבלינים. מנגבים את נתחי הדג בנייר סופג ומעסים היטב בתערובת התבלינים. מניחים בצד. מחממים במחבת 1 כף שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש קטנה במשך כ-20 דקות עד שמתקרמל ומזהיב קלות.
מחממים במחבת כבדה 1 כף שמן זית. כשהשמן חם מניחים את נתחי הדג במחבת כשצד העור פונה כלפי מטה וצולים. כעבור כ-4 דקות הופכים וצולים במשך כדקה נוספת. מסירים מעל האש, מצננים קלות ומפרקים את נתחי הדג לחתיכות גסות.
מרכיבים את המנה: יוצקים את היוגורט לקערת הגשה שטוחה ומפזרים מעל את פלחי העגבנייה, המלפפונים והבצל המקורמל. מניחים מעל את נתחי הדג ומזלפים את הטחינה הגולמית ומיץ הלימון. מפזרים את הכוסברה או הפטרוזיליה ואת טבעות הבצל הסגול, מתבלים בפלפל שחור ומגישים.
ציזיקי יווני עם צנוניות ומלפפונים
2-4 מנות
מצרכים:
1.5 כוסות יוגורט עזים "פיראוס" של תנובה
5 מלפפוני טעם, קצוצים או מגורדים בפומפיה גסה
2 שיני שום, קצוצות דק
3 כפות עלי שמיר, קצוצים
3 כפות עלי נענע, קצוצים
3 צנוניות, פרוסות דק דק
שמן זית
פלפל שחור, לפי הטעם
אופן הכנה:
1. מניחים בד חיתול במסננת מעל קערה ויוצקים לתוכה את היוגורט. מניחים ליוגורט להגיר נוזלים כ-30 דקות, עד שהוא למרקם סמיך. סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה.
2. לטעם מרוכז ומודגש יותר, מניחים את המלפפונים הקצוצים במסננת, מפזרים מעל מעט מלח ומניחים בצד להם להגיר נוזלים כ-15 דקות. מעבירים למגבת ומייבשים בעדינות.
3. מוסיפים ליגורט הסמיך את המלפפונים, שום, שמיר, נענע ומעט שמן זית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4. מזליפים מעל מעט שמן זית, מפזרים את פרוסות הצנונית ומגישים, מומלץ לצד פיתה קלוייה.
המתכונים באדיבות השפית נעמי אבליוביץ', יועצת קולינרית לחברת תנובה