שתף קטע נבחר
 

התחתנו! האם לקחת את שם המשפחה שלו?

סקר צרכנים של גוגל שנערך השבוע מצא כי 20% מהנשים שומרות על שם הנעורים שלהן. ניסינו לאפיין את הנשים הללו וגם - אופציה שלישית שעשויה לקסום לכולכם

בעבר הלא כל כך רחוק, שינוי שם משפחתה של האשה לשם משפחתו של הבעל היה צעד אוטומטי לאחר כמעט כל חתונה. מבלי לחשוב יותר מדי, כל אישה שינתה את שם המשפחה שלה, ומי שבמקרה לא עשתה זאת - "זכתה" לתגובות לא כל כך אוהדות מהסביבה.

 

עוד בנושא:

מגיל 16 ידעה: לבעלה יהיה שם משפחה לוי

גילינו ששם המשפחה הארוך והנדיר שלנו זהה

החתן הוסיף לעצמו את שם משפחתה של הכלה

 

בשנים האחרונות יותר ויותר נשים מחליטות שאותו צעד אוטומטי של שינוי שם המשפחה לשמו של הבעל, לא נכון עבורן. סקר צרכנים של גוגל פרסם כי כ-20% מהנשים שומרות את שם הנעורים שלהן. על פי תוצאות הסקר, קיימים מספר פרמטרים שמגבירים את הסיכוי לכך שהאשה תשאיר את שם הנעורים שלה, כגון: הכנסה גבוהה, השכלה אקדמאית וגיל מבוגר יחסית.

 

עוד עלה מהסקר כי לנשים שהוריהן התגרשו, כמו גם לנשים שיש להן ילדים מנישואים קודמים, יש סיכוי גבוה יותר לא לאמץ את שם משפחתו של הבעל. אחד הפרמטרים הבולטים ביותר היה מוניטין מקצועי - אישה ששמה הוא סמל מסחרי (לדוגמה עיתונאית, פוליטיקאית, אשת עסקים, אמנית וכד'), תרצה לשמור על שם הנעורים שלה כדי לשמר את המוניטין שצברה לאורך השנים.

 

לכל אישה יש שם? (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
לכל אישה יש שם?(צילום: Shutterstock)

 

אז להשאיר את שם הנעורים או לא?

אני יכולה להבין את הסיבות של נשים שמחליטות להשאיר את שם הנעורים שלהן. קראתי פעם על מישהי שאמרה שמבחינתה ברגע שהאשה לוקחת את שם הבעל, כל הנשים במשפחה נמחקות מהתודעה ומההיסטוריה המשפחתית. היא החליטה להשאיר את שם הנעורים שלה מתוך מטרה לשמר את השושלת הנשית במשפחה.

 

הכרתי גם נשים שהשאירו את שמן מתוך סיבה פרקטית לחלוטין - בעולם של רשתות חברתיות הרבה יותר קל לאתר אותך כשאתה עם שם המשפחה המקורי שחיית איתו כל השנים. זה נכון בעיקר לנשים שהתחתנו בגיל מבוגר יחסית וכבר ביססו את שמן.

 

יש גם נשים שבתוך תוכן חוששות מגירושין ולכן מעדיפות לא לשנות את שמן לשם הבעל. אני מכירה מישהי שהתחתנה עם בחיר לבה, הביאה איתו שני ילדים, ואחרי כמה שנים גילתה שהוא ממש לא הגבר שחשבה שהוא. מסתבר שהוא חי חיים כפולים, ושמעבר לכך שהוא בעל גרוע ואבא עוד יותר גרוע, ובנוסף לכל זה התגלה לה שהוא גם היה עבריין. כשגילתה את פרצופו האמיתי, החליטה להתגרש ממנו, והוא עשה לה את המוות.

 

שמעתי על המון מקרים של גירושים מכוערים, אבל זה היה אחד מהסיפורים ששבר את כל השיאים. באופן טבעי היא רצתה להתנתק משם המשפחה שלו, אבל התלבטה אם לעשות זאת בגלל הילדים. איך זה ישפיע עליהם שהיא תחזור לשם הנעורים שלה בעוד שהילדים עדיין נושאים את שם האב? האם זה יצור בלבול? איזה מסר זה מעביר לילדים? אכן, דילמה לא פשוטה.

 

פעם היתה זו מסורת שלא העזו לפקפק בה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פעם היתה זו מסורת שלא העזו לפקפק בה(צילום: shutterstock)

 

ומהי דעתי האישית על כך?

אני מחשיבה את עצמי לאדם מאוד מודרני בהשקפותיו, ומי שמכיר אותי יודע שאני מאמינה גדולה בהעצמת נשים, אבל במקרה הספציפי הזה, אני לגמרי בעד לאמץ את שם המשפחה של הבעל. אני אסתכן בכך שתקראו לי מיושנת, אבל אני חושבת שהמסורת ארוכת השנים של נשים שמאמצות את שם הבעל חשובה לזוגיות. ברגע שהאשה לוקחת את שם הבעל, כל המשפחה הופכת לתא משותף אחד תחת שם אחד שמאחד את כולם. ברור שגם במשפחות בהן האשה שומרת את שם נעוריה, חיי הזוגיות והמשפחה יכולים להיות טובים באותה מידה ואפילו יותר, אבל הסמליות של שם משפחה משותף עושה משהו לאחדות בעיניי.

 

 

יחד עם זאת, חשוב לי להדגיש שאין כאן שחור או לבן. יש גם אפור. מי שממש רוצה לשמור את שם הנעורים שלה, יכולה להוסיף את שם הבעל. אופציה נוספת שזוכה לפופולאריות לאחרונה היא ששני בני הזוג מחליטים על שם משפחה חדש לחלוטין. לעיתים מדובר בשם שמורכב מקיצורים של שני שמות המשפחה ולעיתים מדובר בשם אקראי לחלוטין.

 

כך או כך, לבני הזוג אותו שם משפחה, ובעיניי זה חשוב מאוד, גם כלפי עצמם וגם כלפי הילדים. זה גם הרבה יותר פרקטי ונוח - למשל כשמזמינים חדר בבית מלון, יותר קל כאשר יש שם משפחה אחד. לסיכום, אני מכבדת כל החלטה שכל אישה באשר היא תקבל בעניין הזה, אך אני אישית מאמינה שכאשר אשה לוקחת לעצמה את שם הבעל - זוהי סגולה וברכה לזוגיות טובה.

 

הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית למעלה מ-20 שנה ובעלת רשת משרדי השידוכים "דו-לב"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
שם אחד - אחדות אחת?
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים