חדורות נקמה: לקראת גמר מונדיאל הנשים
ארה"ב אמנם ניצחה את יפן בגמר האולימפי, אך ארץ השמש העולה הכניעה את האמריקאיות בקרב החשוב יותר - גמר המונדיאל הקודם. הלילה (2.00) יירשם פרק נוסף ביריבות העזה הזו והמנצחת תניף את גביע העולם
את המשלחת הנשיאותית הרשמית של ארה"ב לגמר מונדיאל הנשים שייערך הלילה בוונקובר (2.00), שבה חברה למשל כוכבת העבר מיה האם, יוביל סגן הנשיא ג'ו ביידן. על הנייר, יש בהחלטה הזו משהו מבשר רעות מבחינת הנבחרת האמריקאית.
האמריקאיות לא אוהבות במיוחד את עניין הסגנות. פעם הן היו הנשיאות, הגדולות ביותר. בימי הבראשית של התמקצעות הענף, ארה"ב נתנה את הטון. היא זכתה בשניים מבין שלושת המונדיאלים הראשונים, ובכל גביע עולם שנערך עד היום הגיעה לפחות לחצי הגמר.
אבל יש את הצד השני של המטבע. הזכייה האחרונה הייתה ב-1999. שלושת הטורנירים האחרונים היו כואבים: ב-2003 ארה"ב הובסה על ידי גרמניה 3:0 בחצי הגמר, ב-2007 ההשפלה גדלה ל-4:0 מרגלי ברזיל. במונדיאל הקודם, הגמר הנפלא מול יפן הסתיים בשברון לב בפנדלים.
אמנם האמריקאיות זכו בשלוש מדליות הזהב האולימפיות האחרונות (טורניר הנשים האולימפי לא מוגבל לנבחרות צעירות), אבל גם הן יודעות שכמו הנחל הקטן ב"בלדה על מעיין וים", הזכייה ההיא נבלעה בתוך האוקיינוס הגדול של האירוע הרב ענפי. המונדיאל עצמו הוא הוא הדבר האמיתי, המקום שבו כל תשומת הלב מופנית לשחקניות.
ונכון לעכשיו, רגע לפני המשחק, נראה שהמומנטום נמצא בצד של ארה"ב, שיכולה לצאת שוב עטורת תהילה - 16 שנים אחרי הפעם הקודמת. העניין נוגע לכך שהיא מגיעה בדיוק בכושר הנכון, אחרי פתיחה חלשה לטורניר. היא עברה איכשהו את שלב הבתים כמנצחת בבית 4 הקשה, אבל בדרך סיימה ב-0:0 מול שוודיה וניצחה בקושי את ניגריה, 0:1. משם היא צלעה ל-0:2 על קולומביה ו-0:1 על סין, ובארה"ב לא אהבו את מה שראו.
כמו שבברזיל, למשל, לא עושים הנחות לנבחרת הגברים ומצפים לתוצאות, ככה מתייחסים בארה"ב אל הנשים. המסורת, הבסיס, הפופולריות של הענף שם, ובעיקר ההצלחות, יצרו ציפיות עצומות.
כך אמרה אחרי שמינית הגמר מול קולומביה מישל אייקרס, האישה שהבקיעה 105 שערים במדי הנבחרת והיום מפרשנת מהצד: "המאמנת ג'יל אליס לא משתמשת נכון בסגל. ההרכב מחורבן, החילופים מפוקפקים, השחקניות לא מתואמות".
אליס, אגב, החליפה את ההרכב כמעט בכל משחק (רק בשניים מבין ששת המשחקים עלו אותן 11), אבל בסופו של דבר הכל התחבר. הקישור המעובה שבו בחרה אליס בשני המשחקים האחרונים סיפק יותר שליטה בכדור, לחץ על היריבה ויצירתיות בבניית המשחק ולמבקרים של המאמנת כבר אין מה לומר.
והיכולת המשופרת הזו מסמנת את ארה"ב כפייבוריטית, לצד הסטטיסטיקה שמספרת שהאמריקאיות ניצחו ב-24 מבין 31 המפגשים בינן לבין יפן. לפני חצי הגמר מול אלופת אירופה, גרמניה, היו כאלה שציינו שמדובר למעשה בגמר האמיתי. כי לצד השיפור ההדרגתי של ארה"ב, אלופת העולם המכהנת יפן לא נראתה כמו עצמה.
עדיין יש לה גרעין נהדר ושיטת משחק שמספיקים כדי להציב אותה בטופ העולמי, אבל זה לא אותו דבר. הומארה סאווה בת ה-36, גיבורת המונדיאל הקודם, לא אפקטיבית כמו פעם. המאמן נוריו סאסאקי גילה במקרה יהלום במהלך הטורניר, מאנה איוואבוצ'י בת ה-22 שכבשה את שער הניצחון מול אוסטרליה ברבע הגמר, אבל הוא משתמש בה בקביעות לדקות מוגבלות מהספסל.
אנגליה הייתה הנבחרת העדיפה בחצי הגמר
מול יפן, אבל סבלה מחוסר מזל. המשחק ההוא הדגיש כמה דברים שעלולים להתברר כהרסניים עבור היפניות: אין להן מספיק נוכחות בחלק הקדמי, המרחקים בין השחקניות גדולים מדי ולחץ גבוה מצד קישור איכותי מוביל לאיבודי כדור ומצבים ליריבה.
נבחרת יפן מכונה "נאדשיקו", פרח ורוד ומעודן, ויכול להיות שבטורניר כזה, על דשא מלאכותי שהקשה על השחקניות ובלי הרבה שערים, הן חייבות להיות קצת יותר אגרסיביות כדי לצאת עם משהו. שתי הנבחרות מחפשות נקמה (הזהב של ארה"ב בלונדון הגיע בגמר מול יפן), אבל כפי שכבר אמרנו - האינטנסיביות של הכאב המונדיאלי גדולה יותר.
אנגליה סיימה במקום השלישי
נבחרת אנגליה, מההפתעות הנעימות של האליפות, סיימה בטעם טוב את הופעתה עם ניצחון 0:1 על גרמניה אחרי הארכה במשחק על המקום השלישי. בדקה ה-108 ליאן סנדרסון הופלה ברחבה ופארה וויליאמס דייקה מהנקודה הלבנה כדי להבטיח לה ולחברותיה את מדליית הארד.