הצהוב הזה עושה לך טוב: ארבעה מתכונים עם תירס
פותחים את השבוע הראשון של החופש הגדול עם ארבעה מתכוני תירס קלים להכנה שילדים אוהבים
לפני שמתחילים: 10 טיפים, שיטות בישול ושדרוגים לתירס:
- לפני שמבשלים, משרים את הקלחים במים למשך חצי שעה לפחות, להוספת עסיסיות.
- מניחים בסיר עם מי ברז ומבשלים 30 דקות.
- לחילופין, מכניסים את הקלחים לסיר עם מים רותחים ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים למי הבישול מלח, סוכר, שלוק של חלב – שלושתם מדגישים את טעמם המתוק של גרעיני התירס.
- מאדים במיקרוגל בתוך העלים במשך 6 דקות.
- מתבלים ומאדים במיקרוגל בתוך מעטפת של נייר אפייה.
- צולים על גריל פחמים.
- מאדים בתנור בחום בינוני-נמוך מכוסה ברדיד אלומיניום.
- צולים-אופים בתנור חם מאוד.
- תיבול לתירס צלוי ואפוי - חמאה, שמן מתובל בפפריקה, רוטב צ'ילי מתוק, תערובת של קטשופ, סויה ודבש.
ועוד משהו: בכל המתכונים השתמשנו בתירס טרי, כיוון שעכשיו הוא בשיאו. בימים אחרים אפשר להשתמש בתירס משומר או בתירס קפוא ומופשר.
קלחי תירס מתובלים
מבשלים בבית, שומרים במרינדה וצולים בפיקניק על גריל פחמים.
המצרכים (ל-8 מנות):
8 קלחי תירס
לתיבול:
2 כפות דבש
2 כפות חומץ בלסמי
3 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן קנולה
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
אופן ההכנה:
- מבשלים קלחי תירס במי ברז עם מלח 30 דקות עד לריכוך, ומסננים.
- מערבבים את חומרי התיבול לתערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מברישים את קלחי התירס המבושלים בתערובת התיבול.
- צולים כ-10 דקות, ומדי פעם מסובבים ומורחים בתיבול. מגישים חמים.
שניצל תירס אמיתי
כדי לשמור על הצורה, מקפיאים ומטגנים כשהשניצלים עדיין קפואים.
גיוון:
- אפשר גם לאפות - מברישים את השניצל במעט שמן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-20 דקות.
המצרכים (ל-8 שניצלים):
500 גר' חזה עוף טחון200 גר' (1 כוס) גרגרי תירס טריים
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור טחון טרי ואגוז מוסקט מגורר טרי
לציפוי:
ביצה טרופה
פירורי לחם
אופן ההכנה:
- מערבבים חזה עוף, תירס, פירורי לחם, ביצה, שום ותבלינים. לשים לתערובת אחידה ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
- מרפדים מגש שטוח בניילון נצמד ומשמנים מעט. מניחים עליו חלק אחד מן התערובת, ומשטחים לעובי 1/2 ס”מ לקבלת צורה של שניצל. מכינים כך את שאר התערובת ומעבירים למקפיא לשעתיים.
- טובלים את השניצלים בעודם קפואים בביצה ובפירורי לחם.
- מחממים שמן לטיגון עמוק (יש לשמור שהחום לא יהיה גבוה מדי - 160 מעלות, כדי שגם הפנים הקפוא יהיה עשוי). מטגנים את השניצלים במשך 5-4 דקות עד להזהבה. מגישים חמים.
קרוקטים של תירס ותפוחי אדמה
בסט-סלר: נגיסי תירס פריכים, הגרסה הביתית. ואפשר גם לאפות (ראו גיוון).
גיוונים:
- אפשר גם לאפות - מברישים את הקרוקטים במעט שמן, ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
- מכינים מראש - מטגנים, מצננים, מקפיאים ומחממים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש.
המצרכים (ל-8 מנות):
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה200 גר' (1 כוס) גרגרי תירס טריים
1 ביצה
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
70 גר' (1/2 כוס) קמח
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט
שמן לטיגון
1 ביצה טרופה
1 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
- מערבבים פירה תפוחי אדמה, תירס, ביצה, פרמזן, קמח ותבלינים לבצק נעים.
- מקמחים את הידיים, ומעצבים קרוקטים בצורת אצבעות בקוטר ½1 ס”מ ואורך 7 ס”מ. מניחים בתבנית שטוחה מקומחת, ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות או עד ההכנה.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
- טובלים כל קרוקט בביצה טרופה ובפירורי לחם, ומטגנים במחזורים בהתאם לגודל הסיר כ-3 דקות עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומגישים.
מרק תירס
אנחנו הגשנו עם חטיף “דובונים” במקום שקדי מרק. הילדים טרפו את זה.
המצרכים (ל-8 מנות):
25 גר' חמאה1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
400 גר' (2 כוסות) גרגרי תירס טריים
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת קארי צהובה
מלח
2 כוסות חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים בצל ומטגנים לריכוך כ-4 דקות. מוסיפים שום, תירס ותבלינים ומטגנים 4-3 דקות.
- מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה חלקית במשך 5 דקות.
- טוחנים את המרק במוט בלנדר, מוסיפים שמנת מתוקה תוך כדי ערבול, טועמים ומתקנים תיבול.
המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון