שתף קטע נבחר
 

חדש על המדף: תנובה משיקה לראשונה משקה שקדים

אחרי ההצלחה של מוצרי הסויה של יצרנית מוצרי החלב הגדולה בישראל, תנובה מרחיבה את היצע המוצרים לנמנעים מחלב ומיישרת קו עם המגמה הטבעונית

בשנים האחרונות חלה ירידה בצריכת מוצרים מן החי ובכללם מוצרי חלב, דבר הנובע מהעלייה במספר הטבעונים בישראל (מקום ראשון בעולם ביחס לאוכלוסיה) ובאחוז המרשים של ישראלים שמצהירים שהפחיתו את צריכת המוצרים מן החי בשנתיים האחרונות (כשליש מהאוכלוסייה לפי הסקרים האחרונים).

 

הסיבות לכך מגוונות – יש הנמנעים מצריכת חלב מסיבות אידיאולוגיות כדי לצמצם את סבלם של בעלי החיים בתעשייה, אחרים עושים זאת מטעמי בריאות או רגישות, ולאלה יש להוסיף את שוק צרכני ה"פרווה" שצורך מקבילי חלב מטעמי כשרות.

 

המגמה המשמעותית הזו – שמתבטאת בעליה תלולה במכירות של מקבילי חלב מן הצומח – לא נעלמה מעיניהם של קברניטי תנובה, יצרנית מוצרי החלב הגדולה בישראל, שהחלו להתמקד בשנתיים האחרונות בפנייה גם לשוק הצומח הזה. אחרי תקופה ממושכת בה התמידה החברה במכירת סוגים אחדים של משקאות סויה, הגיעה הפריצה המשמעותית הראשונה עם סדרה של מוצרי יוגורט מבוססי סויה במבחר טעמים, שאף זכתה בתואר מוצר השנה לשנת 2014 בקטגוריית מקבילי החלב.

 (צילום: סטודיו ברוך נאה) (צילום: סטודיו ברוך נאה)
(צילום: סטודיו ברוך נאה)

הסדרה המוצלחת (מומלץ במיוחד טעם האפרסק) זכתה להצלחה מיידית בזכות מענה על צורך אמיתי ביוגורט מצונן שאינו חלבי, מוצר שהבליח לשוק אי שם בשנת 2004 (מישהו זוכר את "קסם הסויה" של שטראוס?), הקדים את זמנו וכעבור שנתיים ירד מהמדפים. אז טענו היצרנים כי שוק צרכני הסויה הישראלי קטן והגיע לרוויה – מצב שכעבור שנים אחדות ישתנה מקצה לקצה.

 

לאור כל אלה, מבצעת עתה תנובה את הצעד הבא שלה בעולם מקבילי החלב – מתוך הבנה שעליה לתת מענה לקהל הולך וגדל של צרכנים המעדיף להימנע מהם, להרחיב את המגוון ולהציע מוצרים המתבססים על חומרי גלם נוספים מלבד סויה. כך יגיע ביום שלישי הקרוב אל המרכולים ורשתות השיווק ברחבי הארץ משקה שקדים מועשר בסידן ובויטמינים מתוצרת החברה. משקאות דומים כבר משווקים בישראל בהצלחה רבה על ידי יצרנים אחרים, אך משקה השקדים של תנובה יהיה הראשון שמשווק כמשקה מצונן ולא עמיד, שניתן יהיה למצוא במקררים.

 

טעמנו את המוצר החדש שהתגלה כמוצלח, בעל מרקם חלק וטעם שקדים עדין. באשר לערכיו התזונתיים, המשקה אמנם ממותק בסוכר אך מועשר בסידן ובויטמינים D, E, B2 ו B12, הינו דל שומן (1.3% בלבד) ונטול כולסטרול. נוסף על צריכתו בשתייה, ניתן להשתמש במשקה שקדים במגוון מנות: בשייקים בשילוב פירות טריים, בקינוחים, בעוגות, במאפים וברטבים, והוא יכול לשמש כתחליף לחלב פרה המופיע במתכונים שונים.

 

תנובה איננה חברת המזון היחידה שמזהה את השינוי העובר על הצרכן הישראלי, שמצביע בארנק לטובת מוצרים מן הצומח על חשבון מוצרים מן החי. בשנים האחרונות הרחיבו את מגוון המוצרים הטבעוניים גם בחברת "טבעול", שהגדילה את היצע המוצרים שאינו מכיל ביצים ואף ערכה שינויים במוצרים קיימים כדי להתאימם לקהל היעד.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בשבועות האחרונים השיקו ב"שטראוס עלית" כריך טבעוני חדש המכיל חצילים, גרגירי חומוס ובטטה שמוגש בכל עמדות "קפה עלית" ברחבי הארץ, ורשתות הקפה הגדולות והמובילות בישראל כמו "ארומה ישראל", "קפה גרג", "קפנטו", "לנדוור" ועוד משקיעות בתפריטים טבעוניים עשירים ומגוונים. זאת לצד צמיחה של חברות חדשות וותיקות המתמקדות במוצרים טבעוניים בלבד, ומדווחות על זינוק בהיקפי היצור ובמכירות. עתה נותר רק להמתין ולראות לאילו קטגוריות יצטרפו בקרוב מוצרים חדשים ומי השחקנים החדשים שייכנסו לזירה הטבעונית המשגשגת.

 

מתכונים וסיפורים טבעוניים נוספים ניתן למצוא בבלוג טבעוניות נהנות יותר מאת אורי שביט 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
החיים אחרי חלב פרה
צילום: AFP
מומלצים