שתף קטע נבחר
 

אדום עולה: ארבעה מתכוני סלק

טחינה אדומה, סלק במילוי אגוזים, פירה בכמה צבעים וגם מרק חמוץ-מתוק: השף שאול בן אדרת מכין ארבעה מתכונים אדומים עם הירק הכי בריא בגינה

טחינה אדומה עם סלק וקוביות סלק קונפי

 

המצרכים (ל-4 מנות):

1 כוס טחינה גולמית

2 כוסות מים

1/2 לימון

4 שיני שום

4 סלקים בינוניים וקשים

1/2 כוס שמן זית

2 ענפי תימין

4 כפות חומץ בלסמי

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

מכינים את הטחינה - מערבבים טחינה גולמית עם מלח, פלפל, 2 שיני שום ולימון.  
  1. מבשלים 2 סלקים במים עם הקליפה במשך כ-20 דקות עד לריכוך. מסירים את הקליפה ומעבירים להעביר למעבד מזון עם חומץ בלסמי, מלח ופלפל. טוחנים לקרם חלק ומסננים. מערבבים עם הטחינה.
  2. מקלפים את 2 הסלקים הנותרים, וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל של 1*1 ס"מ.
  3. מבשלים את הסלקים בשמן זית עם שן שום ועלה תימין על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות, ומתבלים.
  4. הגשה - יוצקים על צלחת טחינת סלק, ומסדרים בצורה מעגלית כמו חומוס. יוצרים גומחה קטנה באמצע, ומניחים את קוביות הסלק.  

 

דפי סלק במילוי אגוזים ופלפל צ'ילי

 

המצרכים (ל-4 מנות):

4 סלקים בינוניים

1/2 כפית שמן שומשום

2 כפות חומץ בלסמי

מלח - מומלץ מלח אטלנטי

פלפל גרוס

 

למילוי:

4 כפות שמן זית

200 גר' אגוזי מלך

1 פלפלון צ'ילי

1/2 כפית רוזמרין גרוס

1 שן שום פרוסה

מעט מלח

 

להגשה:

1 אבוקדו, חצי קשה, פרוס לרצועות ללא הקליפה

2-3 ענפי תימין

מעט מלח גס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי - יוצקים 2 כפות שמן זית למחבת, מטגנים אגוזים, שום, רוזמרין, פלפלון צ'ילי ומלח עד לקבלת מרקם קריספי. מקררים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים למסה חלקה.
  2. מכינים את הסלקים - מקלפים את הסלקים, ופורסים לפרוסות דקות לרוחב. מתבלים בשמן זית, שמן שומשום, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס. משרים בתערובת כחצי שעה עד לריכוך וספיגת טעמים.
  3. ממלאים את הסלקים - מניחים כף תערובת אגוזים במרכז דף סלק, ומניחים מעל דף סלק נוסף. מהדקים את שני הדפים זה לזה.
  4. הגשה - מניחים על צלחת את דפי הסלק. שמים מעל את רצועות אבוקדו ובוזקים מעט מלח גס.
  5. מפזרים מעל תימין, ומגישים.

 

פירה תפוחי אדמה עם קרם סלק ושמן כמהין

 

המצרכים (ל-4 מנות):

8 תפוחי אדמה בקליפתם 

3 כפות חמאה, או מרגרינה או שמן זית

1/2 כפית פלפל לבן

מעט מלח

 

לקרם סלק:

4 סלקים בינוניים

4 כפות חומץ בלסמי

4 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן

מלח, פלפל

 

להגשה:

1 כף שמן כמהין

מיקרו אפונה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:  

  1. מכינים את פירה תפוחי האדמה - מכינים את מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים כשעה, עד לריכוך. מקלפים את תפוחי האדמה, ומועכים לפירה גס. מוסיפים חמאה, מלח ופלפל לבן ומערבבים.
  2. מכינים את קרם הסלק - מבשלים את הסלקים במים רותחים כ-1/2 שעה עד לריכוך. מסירים את הקליפה, ומעבירים למעבד מזון. יוצקים פנימה חומץ בלסמי, רכז רימונים, סילאן, מלח ופלפל וטוחנים לקרם חלק.טועמים, ומוסיפים תיבול במידת הצורך (הטעם צריך להיות חמוץ-מתוק). 
  3. מסננים את מחית הסלק במסננת, עד לקבלת קרם קטיפתי.
  4. לפני ההגשה מערבבים את הסלק עם תפוחי האדמה, עד לקבלת תערובת אחידה. מטפטפים מעל שמן כמהין, ומקשטים במיקרו אפונה. מגישים.  

 

מרק סלק חמוץ מתוק עם לימון ונענע

 

המצרכים (ל-4 מנות):

4 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות

4 כוסות מים

2 כפות סוכר

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

מיץ מלימון אחד

2 שיני שום

חופן נענע קצוצה

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

  1. מבשלים סלק ומים במשך כ-20 דקות על אש נמוכה. מוסיפים שום, סוכר, מלח ופלפל.
  2. סוחטים פנימה לימון ומוסיפים חצי מכמות הנענע. לטועמים, ומוסיפים תיבול במידת הצורך.
  3. יוצקים את המרק לקעריות, מקשטים בעלי נענע ומגישים קר או חם.

 

שאול בן אדרת הוא השף של "קימל", "קימל בגלבוע, "התרנגול הכחול" ו"מיסטר אנד מיסיס לי"

 

לכל כתבות שני צמחוני

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
דפי סלק ממולאים
צילום: ירון ברנר
מומלצים