אדום עולה: ארבעה מתכוני סלק
טחינה אדומה, סלק במילוי אגוזים, פירה בכמה צבעים וגם מרק חמוץ-מתוק: השף שאול בן אדרת מכין ארבעה מתכונים אדומים עם הירק הכי בריא בגינה
טחינה אדומה עם סלק וקוביות סלק קונפי
המצרכים (ל-4 מנות):
1 כוס טחינה גולמית
2 כוסות מים
1/2 לימון
4 שיני שום
4 סלקים בינוניים וקשים
1/2 כוס שמן זית
2 ענפי תימין
4 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
מכינים את הטחינה - מערבבים טחינה גולמית עם מלח, פלפל, 2 שיני שום ולימון.- מבשלים 2 סלקים במים עם הקליפה במשך כ-20 דקות עד לריכוך. מסירים את הקליפה ומעבירים להעביר למעבד מזון עם חומץ בלסמי, מלח ופלפל. טוחנים לקרם חלק ומסננים. מערבבים עם הטחינה.
- מקלפים את 2 הסלקים הנותרים, וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל של 1*1 ס"מ.
- מבשלים את הסלקים בשמן זית עם שן שום ועלה תימין על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות, ומתבלים.
- הגשה - יוצקים על צלחת טחינת סלק, ומסדרים בצורה מעגלית כמו חומוס. יוצרים גומחה קטנה באמצע, ומניחים את קוביות הסלק.
דפי סלק במילוי אגוזים ופלפל צ'ילי
המצרכים (ל-4 מנות):
4 סלקים בינוניים
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות חומץ בלסמי
מלח - מומלץ מלח אטלנטי
פלפל גרוס
למילוי:
4 כפות שמן זית
200 גר' אגוזי מלך
1 פלפלון צ'ילי
1/2 כפית רוזמרין גרוס
1 שן שום פרוסה
מעט מלח
להגשה:
1 אבוקדו, חצי קשה, פרוס לרצועות ללא הקליפה
2-3 ענפי תימין
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
- מכינים את המילוי - יוצקים 2 כפות שמן זית למחבת, מטגנים אגוזים, שום, רוזמרין, פלפלון צ'ילי ומלח עד לקבלת מרקם קריספי. מקררים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים למסה חלקה.
- מכינים את הסלקים - מקלפים את הסלקים, ופורסים לפרוסות דקות לרוחב. מתבלים בשמן זית, שמן שומשום, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס. משרים בתערובת כחצי שעה עד לריכוך וספיגת טעמים.
- ממלאים את הסלקים - מניחים כף תערובת אגוזים במרכז דף סלק, ומניחים מעל דף סלק נוסף. מהדקים את שני הדפים זה לזה.
- הגשה - מניחים על צלחת את דפי הסלק. שמים מעל את רצועות אבוקדו ובוזקים מעט מלח גס.
- מפזרים מעל תימין, ומגישים.
פירה תפוחי אדמה עם קרם סלק ושמן כמהין
המצרכים (ל-4 מנות):
8 תפוחי אדמה בקליפתם
3 כפות חמאה, או מרגרינה או שמן זית
1/2 כפית פלפל לבן
מעט מלח
לקרם סלק:
4 סלקים בינוניים
4 כפות חומץ בלסמי
4 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן
מלח, פלפל
להגשה:
1 כף שמן כמהין
מיקרו אפונה
אופן ההכנה:
- מכינים את פירה תפוחי האדמה - מכינים את מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים כשעה, עד לריכוך. מקלפים את תפוחי האדמה, ומועכים לפירה גס. מוסיפים חמאה, מלח ופלפל לבן ומערבבים.
- מכינים את קרם הסלק - מבשלים את הסלקים במים רותחים כ-1/2 שעה עד לריכוך. מסירים את הקליפה, ומעבירים למעבד מזון. יוצקים פנימה חומץ בלסמי, רכז רימונים, סילאן, מלח ופלפל וטוחנים לקרם חלק.טועמים, ומוסיפים תיבול במידת הצורך (הטעם צריך להיות חמוץ-מתוק).
- מסננים את מחית הסלק במסננת, עד לקבלת קרם קטיפתי.
- לפני ההגשה מערבבים את הסלק עם תפוחי האדמה, עד לקבלת תערובת אחידה. מטפטפים מעל שמן כמהין, ומקשטים במיקרו אפונה. מגישים.
מרק סלק חמוץ מתוק עם לימון ונענע
המצרכים (ל-4 מנות):
4 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות
4 כוסות מים
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום
חופן נענע קצוצה
אופן ההכנה:
- מבשלים סלק ומים במשך כ-20 דקות על אש נמוכה. מוסיפים שום, סוכר, מלח ופלפל.
- סוחטים פנימה לימון ומוסיפים חצי מכמות הנענע. לטועמים, ומוסיפים תיבול במידת הצורך.
- יוצקים את המרק לקעריות, מקשטים בעלי נענע ומגישים קר או חם.
שאול בן אדרת הוא השף של "קימל", "קימל בגלבוע, "התרנגול הכחול" ו"מיסטר אנד מיסיס לי"