השף יונתן רושפלד פותח סניף של "ארוחת ערב" במסעדת קבלייר בירושלים
אחרי 22 שנה: בסוף החודש תיסגר מסעדת קבלייר בקונספט המוכר שליווה אותה במהלך שני העשורים האחרונים, ובמקומה ייפתחו השף יונתן רושפלד יחד עם המסעדן אבי בן ארוש את מסעדת "ארוחת ערב בקבלייר". בתחילת השנה עומד רושפלד לפתוח בתל אביב סניף נוסף של מסעדת "ארוחת ערב"
השף יונתן רושפלד לא מפסיק לייצר כותרות: אחרי הפרידה המתוקשרת מקבוצת עדי'ס לייף סטייל ומארבע המסעדות של הקבוצה (הרברט סמואל תל אביב, הרברט סמואל הרצליה, טאפאס אחד העם ומלון עלמה), ואחרי שהכריז כי בקרוב ייפתח סניף נוסף למסעדת "ארוחת ערב" בקונספט של ים, השף רושפלד מעורר שוב סערה בביצה.
לפני מספר שעות פרסם רושפלד בחשבון האינסטגרם שלו כי הוא עומד לפתוח את "האחות הירושלמית", כהגדרתו, למסעדת "ארוחת ערב", שתקום בחלל שאכלס במשך 22 שנה את מסעדת קאבליר בירושלים. "אבי בן ארוש, חבר, לקוח, חולה אוכל ויין, עשרים שנה בעלים של המוסד הנפלא הזה", כתב רושפלד בפוסט, "אלן דוכאס כתב פעם 'אפשר לעשות כמעט הכל כשאוהבים', אז הנה שנינו אוהבים ואנחנו פותחים פה את 'האחות הירושלמית', תיהנו יהיה טעים".
המסעדה החדשה תיפתח בתאריך 2 באוגוסט, יהיו בה 4־5 מנות מדי ערב, שישתנו בהתאם למצאי חומרי הגלם, וסך הכל יהיו 25 חומרי גלם שישמשו את הטבחים לרקיחת המנות. בשלב זה רושפלד מסרב לחשוף את שם השף שיעמוד בראשה.
"זו תהיה מסעדה שתגיש ארוחות ערב מבית היוצר של עודד סיידא ויונתן רושפלד", מסר בתגובה רושפלד, "היא נפתחת בחיקו של מוסד ותיק ומהמם שנקרא קאבליר, ויש בה את האווירה שחיפשנו, אווירה מעורפלת, נעימה, כמו במסעדות בפריז וברומא, מקומות שאנחנו אוהבים. אנחנו בוחרים כל ספק וספק שייכנס פנימה. אם במסעדת 'ארוחת ערב' בתל אביב כל בוקר מתחיל בשוק הכרמל, כאן כל בוקר יתחיל בשוק מחנה יהודה.
"זה יהיה מטבח שמאוד נאמן לעונות, וגם במסעדה הזאת הלקוח לא יצטרך לעבוד קשה כי יהיה רק יין אחד בתפריט, ובתחום הכהילים יהיה את האלכוהול הנפלא של יובל ג'וב הרגיל. זו פעם ראשונה שתל אביבים עולים לירושלים, ואני בטוח שיהיה מעניין".
בשלב זה, פתיחתה של מסעדת 'ארוחת ערב מהים', שהייתה אמורה להתרחש בשבועות הקרובים, נדחית לתחילת השנה הקרובה, עקב בעיות רישוי שהתגלו בלוקיישן שבו היא הייתה אמורה להיפתח.
אבי בן ארוש, מי שהקים את מסעדת קאבליר והיה הבעלים של המסעדה ב-22 השנים האחרונות, מסר בתגובה: "ארוחת ערב בקאבליר היא יוזמה משותפת של יונתן ושלי. אני מאוד מעריך את יונתן, והרבה שנים הוא בעיני השף מספר אחת בארץ. קאבליר היא מסעדה שקיימת משנת '93, ויש מעט מאוד מסעדות שפועלות כל כך הרבה זמן. אני חושב שהגיע הזמן לרענן אותה.
"הנושא הזה עלה במפגש שלי עם יונתן על נושאים אחרים, יונתן הדליק אותי עם הרעיון שלו, וכרגע השרביט בידיים שלו. החלטתי לצאת להרפתקה הזאת כי אני סומך עליו מבחינה מקצועית, ואני חושב שמשב רוח רענן יעזור לנו. יונתן יחלק את זמנו בין שלוש המסעדות של 'ארוחת ערב', ובכל אחת מהן הוא יעמיד שף בעל שיעור קומה. גם כאן בירושלים הוא ילהק שף שיהיה בדמותו, כך שבימים שהוא לא נמצא, יהיה מי שיבשל במקומו במטבח.
"עד יום התחלופה, היום שבו מסעדת 'קאבליר' תהפוך למסעדת 'ארוחת ערב בקאבליר', המסעדה תעבוד במתכונת הרגילה. מי שרוצה להיפרד מקאבליר יוכל לעשות זאת עד סוף החודש. אני מודה שגם לנו קשה להיפרד מהקלאסיקה, מהמתכונים ומהתפריטים, אבל אין ברירה ולפעמים צריך גם להיפרד".
יונתן רושפלד
צילום: יובל חן
מומלצים