מפיק רשימת שינדלר ייתן את האוסקר ליד ושם
22 שנה אחרי שזכה בפרס האוסקר על הפקת הסרט "רשימת שינדלר" החליט ניצול השואה ברנקו לוסטיג (83) להעביר את הפסלון הזהוב לאתר ההנצחה בירושלים: "זה המקום שבו אמור להיות שמור הפרס לאחר מותי"
מחווה מרגשת מהוליווד לירושלים: ברנקו לוסטיג (83), המפיק הקרואטי של הסרט "רשימת שינדלר", החליט למסור את פסלון האוסקר שהוא קיבל על עבודתו בסרט למוסד יד ושם. לוסטיג, יהודי ניצול שואה, אמר בהתייחסו להחלטה: "זה המקום שבו אמור להיות שמור הפרס לאחר מותי". נשיאת קרואטיה, קולינדה גרבר-קיטרוביץ', תגיע ככל הנראה לטקס העברת הפסלון.
המפיק, שזכה באוסקר נוסף על הפקת הסרט "גלדיאטור", עבד במשך 15 שנים בהוליווד. ב-1993 הוא זכה להכרה על הפקת סרטו של סטיבן שפילברג, שתיאר את חיי התעשיין הגרמני שהציל מאות יהודים במהלך מלחמת העולם השנייה. באחרונה פנה לוסטיג ליו"ר יד ושם אבנר שלו וביקש למסור לאתר ההנצחה את פסלון האוסקר שלו. שלו נענה לבקשה ברצון והודיע שיארגן טקס מכובד ביד ושם.
לוסטיג, שבימים אלה לא נמצא בקו הבריאות, פנה לנשיאת קרואטיה גרבר-קיטרוביץ' וביקש ממנה להיות אחת מאורחי הטקס. הנשיאה, המיודדת עם לוסטיג עוד מהתקופה שבה כיהנה כשגרירת קרואטיה בארצות הברית, הודיעה שהיא בוחנת את הבקשה ושכנראה תגיע לטקס בחודש הבא במסגרת ביקור עבודה שלה בישראל.
לוסטיג נולד למשפחה יהודית באוסייק שבקרואטיה. אביו עבד כמלצר הראשי בבית קפה בעיר ואמו הייתה עקרת בית. בניגוד להוריו, סביו וסבותיו של לוסטיג משני הצדדים היו דתיים, והוא הלך עמם בקביעות לבית הכנסת המקומי. בזמן מלחמת העולם השנייה הוא שהה במשך שנתיים באושוויץ ובברגן-בלזן. רוב בני משפחתו נספו במחנות ההשמדה, ובכללם סבתו שנרצחה בתאי הגזים ואביו שנרצח בצ'אקובץ' ב-15 במרס 1945. אמו שרדה בשואה והתאחדה עמו מחדש אחרי המלחמה.
ביד ושם אישרו את הדברים ומסרו כי הפסלון יוצב במרכז הצפייה שהוקם בנובמבר 2005. בקטלוג המקוון של המרכז יש ספרייה דיגיטלית עולמית הכוללת יותר מעשרת אלפים סרטים על השואה מכל הז'אנרים ומכל העולם. המרכז עוסק בשימור, איסוף, קטלוג והנגשה של סרטים איכותיים בנושא לקהלים רחבים בארץ ובעולם.