שתף קטע נבחר

 

כמחצית מהנערים הודו: השתתפנו בשיימינג ברשת

איגוד האינטרנט הישראלי ערך סקר ממנו עלה כי כמעט מחצית מבני 12-17 שיתפו או עשו לייק לפוסט שפוגע באדם אחר. חמישית מהנערים גולשים ברשת יותר משש שעות ביממה - רוב הזמן ברשתות חברתיות. מנהלת המרכז לאינטרנט בטוח: "הנערים מקלים ראש בעוצמה של שיתוף פוסט פוגעני או בכוחו של הלייק"

נתונים מדאיגים על פעילות בני הנוער בחופש הגדול: 42% מבני הנוער הודו כי לקחו חלק באלימות ברשת. אותם נערים דיווחו כי שיתפו או עשו לייק לפוסט פוגעני נגד אדם. 30% מהנערים אמרו כי עשו זאת בחודש האחרון. כך עולה מסקר שנערך בהזמנת המרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי, לרגל החופש הגדול.

 

לילדים המצולמים אין קשר לכתבה    (צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ')

לילדים המצולמים אין קשר לכתבה    (צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מהסקר, שנערך בקרב 500 בני נוער בני 12-17 ו-500 הורים, עולה כי 21% מההורים הודו שאין להם מושג מה הילדים שלהם עושים ברשת. אך למרות זאת, מהסקר מתברר שרוב ההורים לא סומכים על ילדיהם. 79% מההורים חושבים שילדיהם לקחו חלק באלימות ברשת, בזמן שבפועל הודו "רק" 42% מבני הנוער על שיתוף או לייק לפוסט פוגעני נגד אדם. 

 

קרוב לשליש מההורים כלל אינם מגבילים את בני הנוער בגלישה באינטרנט. עוד עולה מהסקר כי בקרב בני הנוער תחושת היעדר הגבולות בשימוש במחשב ובסמרטפון גבוהה במעט(38%). ובכל זאת, ישנן מגבלות, 31% מההורים מגבילים את השימוש בגלישה בזמנים מסוימים כמו בשעת הארוחה, חמישית (21%) מההורים דיווחו שהתקינו תוכנות סינון על המחשב ו-19% מההורים ציינו שהם מתנים את השימוש במחשב בביצוע פעילויות ללא מחשב כמו ספורט, שיעורי בית והשתתפות בחוגים.

 

מבחינת תפיסת כמות שעות הגלישה פערי הדורות הם גדולים. 45% מההורים חושבים ששימוש של מעל ל-3-4 שעות ביום הוא שימוש מוגזם, ו-29% מההורים מדווחים כי הם מגבילים את כמות שעות השימוש של ילדיהם. אבל כשהשאלה נשאלה בקרב בני הנוער נתגלתה סתירה בין הדיווחים כשרק 16% מבני הנוער דיווחו שהם מודעים למגבלות אלה. בפועל הצהירו 46% מבני הנוער שהם גולשים למעלה מ-4 שעות ביום ו-21% מהם הודו שהם גולשים יותר משש שעות באינטרנט. נתון מטריד נוסף הוא ש-13% מבני הנוער חושבים שאין דבר כזה בכלל "שימוש מוגזם" במחשב ובסמרטפון.

 

הפעילות העיקרית של בני הנוער ברשת (51%) היא גלישה ברשתות החברתיות. לנתון זה ההורים מודעים.

 אולם במקום השני ההורים פספסו בגדול וציינו משחקים, בעוד 26% מבני הנוער ציינו צפייה בסדרות ובסרטים. רק 8% מבני הנוער ציינו שהשימוש העיקרי שלהם ברשת הוא חיפוש מידע.

 

אורנה היילינגר, מנהלת המרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט, אמרה: "בתקופת הקיץ בני הנוער באופן טבעי מחוברים עוד יותר מבדרך-כלל למסכים והסקר מאושש את העובדה שכמעט כל בני הנוער לוקחים חלק פעיל באלימות ברשת. זאת במידה רבה מכיוון שהם מקלים ראש בעוצמה של שיתוף פוסט פוגעני או בכוחו של הלייק, אך לאלימות ברשת ישנה השלכות הרות גורל. על מנת לצמצם את האלימות באחריות ההורים להציב לבני הנוער גבולות במרחב הדיגיטאלי וברשתות החברתיות ממש כפי שעושים ברחובות ומסדרונות בית הספר".

 

המרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי מפעיל כשירות לציבור, קו תמיכה לפגיעות ברשת. צוות הקו נותן מענה אנושי 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע בנושאים כמו: שיימינג, פריצה לחשבון דואר אלקטרוני - פייסבוק, בריונות ברשת,קבוצות שנאה, ניסיון הונאה, דואר זבל (spam), לשון הרע, תוכן פוגעני, התחזות וזיוף. המרכז לאינטרנט בטוח מוכר ע"י כל הרשתות החברתיות - פייסבוק, גוגל, גוגל+, טוויטר ויוטיוב כמי שמוסמך לפעול להסרת תכנים פוגעניים. הצוות הוכשר לייעץ לפונים ויפנה אותם לטיפול מתאים. המרכז פועל במסגרת קואליציה רחבה ובשיתוף עם משרדי ממשלה, המשטרה, גופים ציבוריים, ארגוני תמיכה, פייסבוק, גוגל, גוגל+, טוויטר, יוטיוב ואתרים ופורטלים ישראלים, המאפשרת לו לטפל בפגיעות באופן ממוקד ומהיר ולהסיר במהירות תכנים פוגעניים.

 

פרטי הפנייה לקו החם של המרכז לאינטרנט בטוח

טלפון: 03-9700-911

ווטסאפ: 054-8858911

מייל: safe@isoc.org.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים