הלביאות פשטו על וינגייט. צפו
עם הופעה מקצוענית להפליא וסמל שלושת האריות המיתולוגי על מדיהן, נבחרת הנערות של אנגליה רוצה לשחזר באליפות אירופה בישראל את ההצלחה הגדולה של נבחרת הבוגרות בגביע העולם
"יש סביבן הילה", לחש לי ידידי הצלם עם יציאתן של שחקניות נבחרת הנערות האנגלית מהאוטובוס שהחנה בסמוך למגרש הכדורגל במכון וינגייט. כנראה שלא משנה אם מהדלת היו מגיחים וויין רוני וראחים סטרלינג או כדורגלניות צעירות ואלמוניות, לחובב הכדורגל ההדיוט, משהו בהופעתן המקצוענית להפליא, עם השיער האסוף בקפידה וסמל שלושת האריות המפורסם המעטר את חולצותיהן, גורם לך להשתאות.
רגע לפני שהן מתחילות להתאמן, הן לוקחות חלק באירוע קצר של ההתאחדות לכדורגל בשיתוף תוכנית "בועטים את הגזענות מהמגרשים" של ה"קרן החדשה לישראל" יחד עם הנבחרת הישראלית ומספר קבוצות של ילדות מרחבי הארץ.
בניגוד גמור לתחושת הריחוק שנוצרת כשמביטים בהן בפעם הראשונה, ברגע שהנערות האנגליות מתערבבות עם הילדות הישראליות, הן מסבירות פנים ומחייכות לכל מי שפונה אליהן. אולי זו העובדה שלא יפגשו את נבחרת הנערות הישראלית בשלב הבתים של אליפות אירופה שתצא לדרך בשבוע הבא, שגורמת להן לחוש בנוח ולהיפתח.
"כמה את יכולה להקפיץ על הרגל?", פונה בחיוך אחת השחקניות האנגליות לילדה ישראלית קטנה, כדורגלנית בראשית דרכה.כשהיא מבינה שהילדה לא ממש דוברת את שפתה, היא פונה אליה בשפת הכדורגל ומדגימה בתנועות פשוטות. הילדה קולטת בין רגע ומציגה כישורי הקפצה מרשימים לגילה. האנגליות כמובן ממהרות לפרגן.
"בוא נשים את הקלפים על השולחן, הן יותר מנוסות, גדולות פיזית, מהירות, חזקות ובוגרות בגיל", מודה מאמן נבחרת הנערות, גיא עזורי, אך ממהר להבהיר, "למרות זאת, אין פה תירוץ אחד שאנחנו מביאים, אלו העובדות. אנחנו באים להתמודד מול הנבחרות האלה, להסתכל להן בעיניים, לבוא ולשחק ולתת את כל מה שיש לנו. אני באמת מאמין בנערות שלנו. הן נותנות לי ביטחון".
"אנחנו לא מקנאות בהן", פוסקת שחקנית הנבחרת הישראלית, סאמר סופר, "מה שאנחנו מקבלים פה הוא לא פחות טוב ממה שיש להן. יש להן שם, אבל שם זה לא הכול, וזה לא מפחיד אותי".
מבלי להתכוון, עוד לפני אליפות אירופה, הצליחה נבחרת הנערות האנגלית ליצור סביבה באזז גדול בגלל טעות שיפוט איומה נגדן שהפכה ללהיט ויראלי והביאה להחלטה תקדימית של אופ"א על קיום משחק חוזר בינן לבין נורבגיה.
ואם לא הספיקה להן תשומת הלב שקיבלו בזכות אותה שערוריית שיפוט, הרי שאנגליה כולה נכנסה בשבועות האחרונים לטירוף סביב כדורגל נשים אחרי ההצלחה המרשימה והמפתיעה של נבחרת הבוגרות שנעצרה רק בחצי גמר גביע העולם.
ראייה לכך אפשר לראות באתר ההתאחדות האנגלית, שם ידיעה על גמר הגביע האנגלי לנשים תפסה היום את משבצת האייטם המרכזי.
"אנחנו בהחלט חשות שכדורגל הנשים באנגליה צמח באופן משמעותי", מספרת שחקנית הנבחרת, מולי בארטריפ, "נבחרת הבוגרות שלנו עשתה עבודה נהדרת ואנחנו רוצות ללכת בדרכן. כולם באנגליה תומכים בנו ומספרים לנו כמה הם גאים בנו, אני בטוחה שיעקבו אחרינו ברשתות החברתיות. זה קצת גורם ללחץ, אבל אנחנו נדע להתמודד עם זה".
"היחס לכדורגל נשים השתפר פלאים", מאשרת חברתה של בארטריפ לנבחרת, מולי גרין, "אנחנו מקוות יום אחד להגיע לרמה של הגברים גם מבחינה כלכלית".
"זכינו לפרסום נהדר", אומרת בהנאה מאמנת הנבחרת, מו מארלי, "כדורגל נשים הוא אחד מענפי הספורט שצומחים הכי מהר באנגליה ומכאן אנחנו מקווים שרק ימשיך ויתקדם. עכשיו המטרה המרכזית שלנו היא להגדיל את בסיס האוהדים במדינה. צריך להעביר את המסר לציבור. היה כבר משחק של הנבחרת הבוגרת בוומבלי עם 35,000 צופות".
עם סיום האירוע, הנערות האנגליות מתחילות באימון. אנחנו נשארים למספר דקות נוספות כדי לצלם אותן, אך תוך זמן קצר ניגש אלינו נציג מהנבחרת, ובנועם אך באסרטיביות מבהיר לנו שעלינו לעזוב את המקום.
בדרך החוצה אנחנו נתקלים בשלט בולט המבהיר כי בזמן האימונים של נבחרת אנגליה תיאסר כניסה למתחם האצטדיון. מבחינתם לא משנה אם זה גמר מונדיאל או טורניר נוער, את הכללים הנוקשים שלהם האנגלים לא ייתנו לחום הים-תיכוני לכופף.